۲۱ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۳
قابلیت صادرات ۵ میلیارد دلاری در صنعت سنگ تزئینی
رییس انجمن سنگ ایران مطرح کرد

قابلیت صادرات ۵ میلیارد دلاری در صنعت سنگ تزئینی

رییس انجمن سنگ ایران گفت: باتوجه به ذخایر معادن قابل دسترس در کشور، قابلیت صادرات و ارزآوری سالیانه پنج میلیارد دلاری در صنعت سنگ تزئینی کشور وجود دارد.

به گزارش بازار، بهرام شکوری در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری بین انجمن سنگ ایران و سازمان نظام مهندسی ایران افزود: بیش از ۶ هزار واحد معدنی و فراوری سنگ تزئینی در کشور وجود دارد که زمینه اشتغال به کار حدود ۶۰۰ هزار نفر را به وجود آورده است.

وی افزود: سالیانه به‌طور متوسط ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن سنگ تزئینی در کشور استخراج می‌شود و میزان تولید هیچ‌گاه از ۱۵ میلیون تن فراتر نرفته است.

به گفته این مقام صنفی، عمده سهم فروش محصولات این صنعت در داخل کشور است و سالیانه به‌طور متوسط ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار ارزآوری از محل صادرات داشته است، درحالی که ترکیه با دارا بودن ذخایر سنگ تزئینی همانند ایران و با تنوع سنگ کمتر، سالیانه بیش از ۳.۲ میلیارد دلار از صادرات این محصولات ارزآوری دارد.

وی بیان‌داشت: اکنون استاندارد جهانی استخراج از ذخایر ۲ درصد، اما در کشور ما نیم درصد است و چنانچه به این میزان جهانی نزدیک شویم، دستیابی به صادرات پنج میلیارد دلاری و اشتغالزایی برای حدود یک میلیون نفر در این حوزه دور از دسترس نیست.

رییس انجمن سنگ ایران تصریح‌کرد: حضور در بازارهای صادراتی ایجاب می‌کند که در حوزه‌های معدن، بازاریابی و فرآوری به ارتقای توانمندی‌های خود بپردازیم و باید بدانیم در کنار نیاز به نوآوری‌ها و تجهیزات، نیازمند توسعه آموزش نیروی انسانی هستیم.

شکوری با بیان اینکه در بخش معدن در این حوزه مشکلات اساسی وجود دارد، ادامه‌داد: تاکنون در حوزه اکتشافات معدنی اقدام اساسی انجام نشده است و نیاز داریم تا ذخایرمان را به چند برابر میزان فعلی برسانیم.

وی اضافه‌کرد: همچنین باید به توسعه حفاری‌های اکتشافی در این حوزه مبادرت ورزیم و با تربیت نیروی انسانی، سرمایه‌گذاران را به سمت این صنعت جلب و جذب کنیم.

رییس انجمن سنگ ایران یادآوری کرد: در حوزه استخراج معادن نیز، در عمل نیروی کار متخصص و ماهر دراختیار نداریم، درحالی که در این صنعت حتی مواردی همچون جهت برش، اندازه برش و ... می‌تواند به خلق ارزش افزوده بیشتر بیانجامد.

وی اضافه‌کرد: همین مشکل در حوزه فرآوری محصولات نیز وجود دارد که سبب شده تا نتوانیم سنگ استاندارد تولید کنیم؛ این در حالی است که برخی کارخانجات فرآوری این حوزه با آخرین روش شرکت‌های اروپایی کار می‌کنند، اما نمی‌توانند به سنگ استاندارد برسند که ناشی از معضل کمبود آموزش نیروی انسانی است.

شکوری ابراز امیدواری کرد با کمک وزارت صمت و همچنین سازمان نظام مهندسی معدن ایران بتوان علاوه بر پوشش این ضعف‌ها در زنجیره ارزش سنگ‌های تزئینی کشور، تولید، درآمدزایی و ارزآوری بیشتری در این حوزه شاهد باشیم.

وی یادآور شد: ۹۹ درصد واحدهای سنگ تزئینی در مقیاس کوچک و متوسط هستند که این انجمن در کنار دولت برنامه‌هایی برای احیاء واحدهای راکد و نیمه‌فعال در این حوزه دارد، به‌طوری که سال گذشته این انجمن با کمک ایمیدرو ایمپاسکو ۱۶ معدن راکد که سال‌ها غیرفعال بودند را به چرخه تولید بازگرداند.

وی همچنین از کلید خوردن طرح جامع سنگ‌های تزئینی در کشور و تهیه اطلس سنگ‌های تزئینی که در همین طرح پیش‌بینی شده خبر داد.

این مقام صنفی تصریح‌کرد: امروز به‌جد به دنبال راه‌اندازی شورای سیاستگذاری برای همه زنجیره‌های معدنی هستیم، زیرا بخش خصوصی چالش‌ها و راهکارها را می‌داند، همچنین اعضایی از سازمان نظام مهندسی معدن، معاون معدنی وزارت صمت، خبرگان و اعضای هیات مدیره انجمن‌های صنفی معدنی نیز در این شورا حضور دارند و می‌تواند در پیشبرد امور و حل مشکلات موثر باشد.

کد خبر: ۲۱۵٬۲۷۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • FR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
      0 0
      تصمیم و حرکت بی نظیری عنوان کردید قابلیت توسعه واقعا بصورت علمی ودانشگاهی نیاز مبرم است