۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۲
گواهی سپرده شمش به سرمایه‌گذاری در بازار طلا رونق می دهد
عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر ایران:

گواهی سپرده شمش به سرمایه‌گذاری در بازار طلا رونق می دهد

عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر گفت: اجرای برنامه‌ریزی بورس کالا برای عرضه شمش طلا با استفاده از ابزار گواهی سپرده، تعداد متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار طلا را افزایش خواهد داد.

به گزارش بازار به نقل از بورس کالا، هومن زنگنه، عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر ایران درباره اهمیت راه اندازی گواهی سپرده و قرارداد آتی شمش طلا گفت: در نظر گرفتن آیتم‌های جذاب برای سرمایه‌گذاران باعث می‌شود به‌زودی بخشی از سرمایه‌ها وارد این حوزه بازار طلا شود.

وی ادامه داد: قبلاً افرادی که سرمایه میلیاردی داشتند می‌توانستند در معاملات شمش طلا شرکت کنند زیرا شمش کمتر از یک کیلوگرم در بورس عرضه نمی‌شد، اما طبق معاملات جدید گواهی سپرده بورس کالا، هر گواهی ۱۰۰ سوت معادل یک دهم گرم طلاست بدین ترتیب تعداد متقاضیان در این بازار با افزایش روبرو خواهد شد.

زنگنه گفت: به این ترتیب با ورود سرمایه‌گذاران جدید بازار طلا، بازار مالی بورس کالا نیز رونق بیشتری خواهد گرفت، درعین‌حال به سرمایه‌گذاران این امکان داده می‌شود که سبد سرمایه‌گذاری خود را متنوع کنند.

وی معتقد است: قیمت طلا در ایران از ۲ عامل مهم قیمت جهانی طلا و قیمت دلار تأثیر می‌گیرد و همین مسئله نوسان‌ها را برای قیمت طلا در ایران به دنبال داشته است، لذا با عرضه گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا از این‌ پس تابلوی بورس نیز نشان دهنده نوسان‌های قیمت اثرگذار بر بازار طلا است که این امر نیز شرایط مطلوبی برای فعالان بازار طلا مهیا می کند.

این عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا تصریح کرد: یکی از خطراتی که در گذشته خریداران طلا و سکه را تهدید می‌کرد؛ ریسک تقلبی بودن سکه و تفاوت عیار طلای اعلام شده بود؛ به طوری که امروز تمام واحدهای صنفی دارای مجوز از اتحادیه طلا و جواهر و لوگوی فروش سکه هستند و مسئله تقلبی بودن سکه به‌ندرت وجود دارد.

وی به امنیت بالای معاملات در بورس کالا اشاره کرد و افزود: در بورس کالا نیز با توجه به لزوم رعایت استانداردهای تعریف‌شده، امکان تقلب و ارائه طلای با عیار متفاوت وجود ندارد و عرضه‌کنندگان موظف اند طبق عیار اعلام شده طلا را عرضه کنند.

به گفته زنگنه، افرادی که در بازار سنتی نیز خرید می‌کنند، باید از واحدهایی که دارای مجوز اتحادیه هستند، سکه خریداری کنند.

وی متذکر شد: در خصوص نگهداری طلا نیز در صورتی‌که افراد مراقبت لازم را نداشته و طلای خریداری‌شده را در صندوق امانات بانک‌ها نگهداری نکنند، امکان سرقت و دزدیده شدن آن وجود دارد. این در حالی است که در خرید گواهی اوراق سپرده کالایی اساساً هیچ طلایی به خریدار تحویل داده نمی‌شود که با ریسک سرقت مواجه شود و تنها گواهی مالکیت طلا خریداری می‌شود که برای سارق ارزش مادی نخواهد داشت و اصل طلا در انبار بانک‌های تعیین‌شده، نگهداری می‌شود لذا وظیفه حفاظت از آن نیز بر عهده بانک‌ها خواهد بود.

زنگنه همچنین گفت: رونق معاملات گواهی سپرده شمش طلا می‌تواند بخشی از تقاضای بازار سنتی را به سمت معاملات مدرن طلا سوق دهد.

براساس این گزارش، دیگر جذابیت بزرگ معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا این است که این معاملات از مالیات بر درآمد و ارزش افزوده معاف است؛ به این ترتیب یک کالای ارزشمند، نقدشونده و پرتقاضا همچون طلا در بازار امن، شفاف و قانونمند بورس کالا آن هم بدون پرداخت مالیات در دسترس عموم مردم قرار گرفته است.

کد خبر: ۲۱۲٬۴۳۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha