۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۳
صادرات سالانه ۵۰۰ میلیون دلار کاشی و سرامیک به عراق| تجار عراقی به دنبال کالاهای درجه چندم
رئیس انجمن کاشی و سرامیک در پاسخ به بازار مطرح کرد

صادرات سالانه ۵۰۰ میلیون دلار کاشی و سرامیک به عراق| تجار عراقی به دنبال کالاهای درجه چندم

صفدری زاده، رئیس انجمن کاشی و سرامیک با بیان اینکه بیشترین حجم صادراتی به عراق با سالانه ۵۰۰ میلیون دلار ارز آوری است گفت: برخی تجار عراقی درخواست کالای درجه چند می کنند که باید این اقدام محدود شود.

بازار؛ گروه راه و مسکن: مرتضی صفدری زاده در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه از تاسیس انجمن صنفی کاشی و سرامیک ۲۰ سال می گذرد گفت: در محور این انجمن برای استیفای حقوق و رشد صنعت کاشی و سرامیک تلاش زیادی شده است. هیات مدیره علیرغم مسائل و مشکلات که متوجه اقتصاد عمومی کشور بود برای افزایش تولید و کیفیت و تنوع محصولات و ایرانیزه کردن این صنعت تلاش کرده اند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ شاهد برگزاری نمایشگاه در مجموعه شهر آفتاب بود و بر اساس نظرسنجی رضایت مندی بالایی از این نمایشگاه حاصل شده است ادامه داد: این نمایشگاه موجودیت صنعت کاشی و سرامیک ایرانی را به نمایش گذاشت به طوریکه مقامات مسئول وزارت امور خارجه اعلام کردند که صنعت کاشی و سرامیک را با صلابت دیده است.

انجمن صنفی کاشی و سرامیک با اتاق مشترک ایران و عراق این موارد را مطرح کردند که در یکی از بندهای آن در قالب تفاهمنامه به کنترل و نظارت بیشتر بر نوع کالاهایی که به عراق صادر می شود منتج شد

صفدری زاده به برگزاری جلسات با اتاق بازرگانی ایران و عراق در مورد مسائل و مشکلات در خصوص توسعه صادرات به عراق مطرح شد تاکید کرد: انجمن صنفی کاشی و سرامیک با اتاق مشترک ایران و عراق این موارد را مطرح کردند که در یکی از بندهای آن در قالب تفاهمنامه به کنترل و نظارت بیشتر بر نوع کالاهایی که به عراق صادر می شود منتج شد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کاشی و سرامیک تاکید کرد: ابزارهایی را مورد بررسی قرار دادیم که بر اساس آن کالاهای ایرانی بی کیفیت به عراق صادر نشود. ما معتقد هستیم که ایرانی برای فتح بازارها به خوبی عمل می کنند اما برای نگه داشتن آن نیز باید تلاش بیشتری انجام دهیم. یکی از این ابزارها کنترل بر قیمت گذاری و کیفیت محصولات است.

وی با بیان اینکه تلاش ما این بوده است که خواسته ها و مطالبات به حق جامعه کاشی و سرامیک را به گوش مسئولان و سیاستگذاران برسانیم گفت: این نوید را می دهیم که از باب انتقال تکنولوژی و بومی کردن تولید کاشی و سرامیک تلاش های زیادی شده است. صنعت کاشی و سرامیک وارد کننده ماشین آلات نیست و امروز برای طراحی و ساخت خطوط کاشی و سرامیک ۸۰ درصد آن در داخل کشور تولید می شود.

صفدری زاده با بیان اینکه تولید و طراحی رنگ های دیجیتال و کاشی با کیفیت در ایران توسط مراکز علمی و دانشگاهی و مهندسان در حال انجام است خاطر نشان کرد: اعتقاد ما این است که واقعیت های قابل دفاع و جایگاه ویژه ای که صنعت کاشی و سرامیک هم در ایران و هم بازارهای جهانی دارد نشان می دهد که این صنعت باید بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرد. چرا که مزیت های مختلفی در ایران وجود دارد که می تواند آینده خوبی برای صنعت کاشی و سرامیک ایجاد کند.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کاشی و سرامیک اضافه کرد: این آینده خوب برای صنعت کاشی و سرامیک را می توان در وجود منابع انسانی ماهر و با تجربه، وجود مراکز علمی و منابع طبیعی و غنی در حوزه معدنی به خوبی دید. این اراده وجود دارد که جایگاه ایران را در تولید و صادرات کاشی و سرامیک ارتقاء دهد.

وی میزان تولید و صادرات کاشی و سرامیک را اینطور عنوان کرد که سالانه ۷۰۰ میلیون متر مربع در کشور کاشی و سرامیک تولید می شود که ۲۰۰ میلیون متر مربع نیز صادر می شود.

ایران به ۵۲ کشور صادرات دارد که فقط ۷۵ درصد صادرات به کشور عراث صورت می گیرد. البته این حجم شاید یک فرصت باشد و باید از آن بهینه استفاده کنیم

صفدری زاده ادامه داد: بیشترین حجم صادرات کاشی و سرامیک به عراق صورت گرفته است. ایران به ۵۲ کشور صادرات دارد که فقط ۷۵ درصد صادرات به کشور عراث صورت می گیرد. البته این حجم شاید یک فرصت باشد و باید از آن بهینه استفاده کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری بازار که پرسید چه تعداد واحد تولیدی در کشور داریم گفت: در حال حاضر ۱۴۰ واحد تولیدی در ایران وجود دارد که عضو انجمن هستند.

او در پاسخ به این پرسش چه راهکاری برای کنترل صادرات کالاهای بی کیفیت به عراق وجود دارد گفت: در خصوص کنترل صادرات کالاهای بی کیفیت ابزارهای حاکمیتی مثل اداره استاندارد و گمرک وجود دارد که باید مدیریت شود. با توجه به رِنج برخی محصولات و برخی تجار عراقی با قیمت های پایین تر از محصولات ارزان تر و درجه پایین استفاده می کنند و خریداری می کنند. ما با همکاری اتاق مشترک ایران و عراق تلاش خواهیم کرد تا کارت بازرگانی محدود کند.

وی تصریح کرد: انجمن سرامیک برنامه ای در دستور کار دارد تا تولیدکنندگان را رتبه بندی کند. چرا که با این اقدام به تجار بین المللی اطمینان خاطری می دهد که این واحد تولیدی با چه سطحی اقدام به تولید می کند.

سالانه ۲۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک صادر می شود که ۷۵ درصد آن ۱۵۰ میلیون متر مربع می شود. اگر این میزان صادرات را با مبلغ ۲.۵ تا ۳ دلار محاسبه کنید سالانه ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه دارد

صفدری زاده در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری بازار که پرسید سالانه چه میزان به عراق کاشی و سرامیک صادر می شود و میزان ارزآوری آن چقدر است؟ گفت: سالانه ۲۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک صادر می شود که ۷۵ درصد آن ۱۵۰ میلیون متر مربع می شود. اگر این میزان صادرات را با مبلغ ۲.۵ تا ۳ دلار محاسبه کنید سالانه ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه دارد.

داشت: تحلیل ما از مجموعه کاشی و سرامیک این است که محصولات کاشی و سرامیک ایرانی با برخورداری از کیفیت و مشخصات فنی که دارند، یک رقیب بلامنازع در منطقه خاورمیانه و بازارهای جهانی است. البته تهدیدی به عنوان رشد صنعت کاشی و سرامیک هند است که یک سرعت خوبی را برای توسعه صنعت و کاشی و سرامیک در نظر گرفته است و لذا باید به دقت رفتارهایشان را رصد کنیم و مسئولان ایرانی را  به این موضوع آگاه کنیم و لازم وزارت صمت برای توسعه صادرات همگرایی بین وزارت صمت و انجمن کاشی و سرامیک ایجاد شود. 

صفدری زاده بیان داشت: البته فاصله بین بخش خصوصی و حاکمیت، علیرغم شعارهایی که داده می‌شود کم نمی‌شود و لذا همین مساله بعضا مشکلاتی را به وجود می‌آورد. 

وی با اشاره به رتبه‌بندی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک اظهار داشت: این موضوع به صورت داوطلبانه انجام خواهد شد، طرح رتبه‌بندی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور برای این است که تجار بین‌المللی براساس رتبه‌بندی با اطمینان خاطر بیشتری با تولیدکنندگان ایرانی ارتباط بگیرند. ضمن اینکه در حوزه رتبه‌بندی انجام تعهدات نیز مورد توجه قرار می‌گیرد و اگر تولیدکننده‌ای در اجرای تعهدات خود دقت نداشت، این موضوع را از طریق رتبه‌بندی در نظر می‌گیرم و بعضا ممکن است رتبه تولید کنندگان را پایین آورد. 

صفدری زاده بیان داشت: عراقی‌ها جایگاه صنعت کاشی و سرامیک ایران را پذیرفته‌اند و اگرچه ما رقبای هندی و ترکیه‌ای داریم، اما به لحاظ کیفیت و کمیت عراقی‌ها محصولات ما را ترجیح می‌دهند و در مجموع  بازار عراق بازار خوبی است.

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران گفت: با توجه به بومی شدن صنعت، واردات مواد اولیه جدی نداریم. ضمن اینکه حتی دروازه ایران بر روی کاشی و سرامیک ایران باز شود امکان فروش کاشی و سرامیک خارجی در ایران وجود ندارد، زیرا این صنعت به جایی رسیده است که حتی اگر این محصولات با تعرفه صفر وارد کشور شود، محصول وارداتی نمی‌تواند با محصولات تولیدی این بخش رقابت کند. 

وی با بیان اینکه یکی از کشورهای هدف صادراتی ما کشورهای آفریقایی است، گفت: پیش‌بینی می‌شود، در سال ۱۴۰۲ کشورهای آفریقایی کشورهای هدف صادراتی خوبی برای ایران در حوزه صادرات کاشی و سرامیک باشد، زیرا در این کشورها سرمایه‌گذاری‌های خوبی از سوی چین انجام شده است و لذا میزان مصرف در بخش مصالح ساختمانی در کشورهای آفریقایی افزایش یافته است و متعاقب آن نیز مصرف کاشی و سرامیک در این کشورها افزایش می‌یابد. 

صفدری زاده اظهار داشت: مجموعه کشورهای آفریقایی و به خصوص کشورهای شرق آفریقا نیز برای صادرات محصولات کاشی و سرامیک اهمیت دارد و لذا در مواردی به تجار و صادرکنندگان برای صادرات به این کشورها کمک‌هایی شده است و پایگاه‌هایی در این کشورها ایجاد شده است و خوشبختانه چندین تاجر ایرانی در کشورهای کنیا و الجزایر فعالیت دارند که نوید بخش توسعه بازارهای صادراتی است. 

کد خبر: ۲۱۱٬۵۴۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha