۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۱
بازار مشترک میان ایران و اتحادیه اوراسیا افتتاح خواهد شد 
گزارش خبری بازار؛ 

بازار مشترک میان ایران و اتحادیه اوراسیا افتتاح خواهد شد 

تهران- سومین همایش دیپلماسی اقتصادی ایران به منظور ایجاد بازار مشترک میان ایران و اتحادیه اوراسیا برای ارتقای تعاملات تجاری میان کشورهای منطقه برگزار شد. 

بازار- گروه استان‌ها؛ تفاهم تجاری ایران و اوراسیا مهم ترین اتفاق در حال حاضر کشور است و به موجب این توافق نامه ایران با پنج کشور این اتحادیه یعنی کشورهای قرقیزستان، ارمنستان، فدراسیون روسیه، قزاقستان و بلاروس مبادلات تجاری برقرار می کند.

حالا اما سومین همایش دیپلماسی اقتصادی ایران به منظور ایجاد بازار مشترک میان ایران و اتحادیه اوراسیا برای ارتقای تعاملات تجاری میان کشورهای منطقه به میزبانی اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.

نقش مهم ایران

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران در این همایش گفت: منطقه اوراسیا و قفقاز نقطه اتصال اروپا و آسیا است از این رو نیاز همگرایی و درک مشترک و رویکرد تعاملی با جهان دارد این توافق نه فقط مبادلات تجاری را انجام می دهد که می تواند صلح را نیز به ارمغان آورد.

فاطمه مقیمی افزود: ایران از دیرباز در این منطقه نقش پررنگ تجاری ایفا می کرده است و با امضای این توافق مرز های اوراسیا تا خلیج فارس گسترش می یابد و از آنطرف به نوعی مقابله با تحریم های ظالمانه نیز می شود.

منطقه اوراسیا و قفقاز نقطه اتصال اروپا و آسیا است از این رو نیاز همگرایی و درک مشترک و رویکرد تعاملی با جهان دارد

وی ادامه داد: دولت های طرف این توافق اهتمام جدی به منظور رشد زیر ساخت های مورد نیاز نظیر بهبود خطوط حمل و نقل، کانال های عملیاتی نقل و انتقال پولی-مالی، وضع و اجرای قوانین یکپارچه بین طرفین در حوزه های تعرفه ای و غیر تعرفه ای، استاندارد، مالیات و قرنطینه مورد درخواست جامعه تجاری و بخش خصوصی ایران خواهند داشت همچنین تجارت ایران و اوراسیا در سال ۲۰۲۲ بالغ بر پنج میلیارد دلار بوده و با امضای این توافق بیشتر نیز خواهد شد.

عضویت ناظر ایران
مدیرکل دفتر همکاری‌های اقتصادی، چندجانبه و بین‌المللی وزارت امور خارجه بیان کرد: مذاکرات چند جانبه بین ایران و اتحادیه اوراسیا پایان یافته اما عضویت ایران در این اتحادیه جزء اهداف کشورمان نبوده و ما در حال رایزنی به منظور عضو ناظر شدن ایران در این اتحادیه هستیم .

سید جلال‌الدین علوی سبزواری افزود: به منظور گسترش مبادلات اقتصادی بین دو طرف بحث انرژی و ترانزیت مد نظر ما بوده است که باعث تسهیل در دیگر زمینه ها نیز خواهد شد.

حمل و نقل دریایی

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران نیز بیان کرد: در سال های گذشته با پنج عضو این اتحادیه مبادلاتی انجام شده اما بیشترین سهم را دو کشور روسیه و قزاقستان داشته اند و این امر تنها یک دلیل دارد و آنهم زیر ساخت نامناسب حمل و نقل بخصوص در دریای خزر است.

تجارت ایران و اوراسیا در سال ۲۰۲۲ بالغ بر پنج میلیارد دلار بوده است

کاوه زرگران افزود: روسیه ۱۵۰ میلیون تن غلات تولید می کند و ایران هم سالانه ۱۷ الی ۱۸ میلیون تن واردات دارد اما سهم مبادلات تجاری ایران و روسیه کمتر از سه میلیون تن است که آنهم بخش زیادی از راه دریای سیاه و خلیج فارس وارد ایران می شود نه از راه دریای خزر.

وی افزود: به رغم اینکه ایران توان تولید محصولات متنوع کشاورزی را بخاطر تنوع آب و هوایی خود دارد اما سهم تجارت با روسیه بسیار ناچیز است گرچه هزینه زیاد حمل و نقل دریایی در فصل زمستان نیز مزید بر علت می شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران در ادامه با بیان پیوستن روسیه به کشورهای تحریم شده گفت: می توان افتتاح خط مستقیم نقل و انتقال پولی میان دو کشور را در دستور کار قرار داد.

گرسنگی یک میارد نفر درجهان براثر تحریم ها

دانیل ابرایف، عضو هیئت رئیسه شورای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا که از راه ویدیویی در این همایش حضور داشت گفت: مذاکرات به سطح قابل قبولی بین کشوران عضو اتحادیه اوراسیا رسیده و همچنین در ماه های آینده یک هیئت از ایران به منظور سنجش عملیاتی شدن این توافق نامه به کشور قزاقستان سفر خواهد کرد.

سرگئی گلازیف، وزیر امور همگرایی و اقتصاد کلان کمیسیون اقتصادی اوراسیا نیز در پیامی ویدیویی گفت: تحریم مواد غذایی، جنگ هیبریدی، از بین رفتن نظم توزیع مواد غذایی در جهان تبعات زیادی دارد از جمله گرسنگی و سوء تغذیه میلیون ها نفر در سراسر جهان که همچنین باعث برهم خوردن تعادل و گرسنگی حدود یک میلیارد نفر خواهد شد از اینرو باید یک شبکه مستقل توزیع را راه اندازی کرد تا در یک بازار مشترک و با یک واحد پول مبادلات اقتصادی خود را انجام دهیم .

کد خبر: ۲۰۶٬۸۶۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha