۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۱
سهم ۲۷ درصدی پتروشیمی‌ها از صادرات غیرنفتی کشور
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی مطرح کرد

سهم ۲۷ درصدی پتروشیمی‌ها از صادرات غیرنفتی کشور

عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: عوارض ۵ درصدی برای صادرات و افزایش قیمت خوراک گازی پتروشیمی‌ها در سال آینده، پتروشیمی‌ها با مشکل مواجه خواهند شد.

به گزارش بازار، سید حمید حسینی امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه کمیسیون تلفیق مجلس پیشنهاد کرده معافیت مالیاتی کالاهای صادراتی حذف شود، افزود: صادرات از محل صنایع مختلف مانند پتروشیمی و فولاد ۳۰ میلیارد دلار است و با اعمال ۵درصد عوارض صادراتی ۱.۵ میلیارد دلار از این محل منابع جذب می‌شود که قرار است به شرکت‌های دانش بنیان تزریق شود.

وی ادامه داد: حجم شرکت‌های دانش بنیان و گردش مالی آنها این‌قدر بزرگ نیست؛ همچنین با این تصمیم سایر صنایع مانند پتروشیمی، فولاد و... را با مشکل مواجه می‌کند.

حسینی با اشاره به اینکه از برنامه سوم توسعه رونق صادرات در اولویت قرار گرفت، گفت: اما به‌تدریج این مشوق‌ها حذف شده است و در مقابل عوارض ۵ درصدی از سوی مجلس پیشنهاد می‌شود.

وی ادامه داد: در بازارهای جهانی قیمت محصولات پتروشیمی با توجه به کاهش قیمت گاز، پایین آمده و قیمت اوره از ۸۰۰ دلار به ۳۵۰ دلار رسیده است.

عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: متانول نیز در بازارهای جهانی کاهش قیمت داشته است و این دو محصول بدون در نظر گرفتن عوارض هم با توجه به قیمت‌های فعلی خوراک زیان‌ده هستند و افزایش قیمت خوراک گاز در سال آینده فشار مضاعفی خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه قیمت گاز در هانری هاب آمریکا به‌ازای ۲۸ متر مکعب ۲.۸ دلار است، افزود: قیمت گاز در دنیا در حال کاهش است؛ اما در سال آینده قیمت خوراک پتروشیمی‌ها در کشور افزایش می‌یابد و در مقابل نیز عوارض صادراتی وضع می‌شود.

حسینی گفت: صنعت پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی اگر هرسال با این نوسانات و تغییر قیمت خوراک و عوارض مواجه باشد، نه‌تنها سرمایه‌گذاری شکل نمی‌گیرد، سرمایه‌گذاران قبلی نیز به مشکل می‌خورند.

وی با اشاره به اینکه ۴ ماه است درباره خوراک متانولی‌ها تصمیم‌گیری شود و به‌تدریج اوره سازان نیز با مشکل مواجه می‌شوند، ادامه داد: با این تصمیمات شرکت‌های پتروشیمی توان صادراتی خود را از دست خواهند داد و از دست دادن بازار صادراتی به راحتی جبران نمی‌شود.

عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی گفت: مجموع درآمدهای صادراتی کشور در سال ۱۴۰۱ تا کنون ۴۲ میلیارد دلار بوده و امیدواریم صادرات کشور تا پایان سال از ۴۸ میلیارد دلار سال گذشته بیشتر باشد.

وی ادامه داد: در ۹ماهه امسال ۶.۸ میلیون تن متانول صادر شده است و ۱.۸میلیارد دلار ارزآوری داشته است.

حسینی تاکید کرد: ۶.۶ گاز مایع ۴.۹ میلیارد دلار بوده که نسبت سال گذشته ۱۲۰ درصد افزایش داشته است. همچنین اوره ۱.۶ میلیون تن صادرات داشته که ۹۷۵ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته است. صادرات پلیمر ۷۷ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه مجلس مصوب کرده قیر تهاتری را حذف کند، افزود: به جای آن بودجه در نظر گرفته شود که تصمیم درستی است.

عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: از ۴۵ میلیارد دلار درآمد صادراتی، ۱۲ میلیارد دلار مربوط به صادرات محصولات پتروشیمی و ۱۳ میلیارد دلار مربوط به فرآورده‌های نفتی و میعانات گازی است.

کد خبر: ۲۰۶٬۳۹۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha