۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۷
افزایش ۵۳ درصدی پوشش بیمه‌های اجتماعی پس از انقلاب اسلامی
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی مطرح کرد

افزایش ۵۳ درصدی پوشش بیمه‌های اجتماعی پس از انقلاب اسلامی

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: قبل از انقلاب حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور، تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی بودند، اما امروز جامعه تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی حدود ۷۲، ۷۳ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند.

به گزارش بازار، میر هاشم موسوی با اشاره به توسعه بیمه‌های اجتماعی بیان کرد: ۴۴۰ هزار کارگاه مشاغل کوچک داریم که تحت پوشش بیمه کسب و کار هستند همچنین بیمه قالیبافان و صیادان که بعد از انقلاب شکل گرفته است بالغ بر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است.

رئیس سازمان تأمین اجتماعی با توجه به تحقق پوشش بیمه فراگیر قبل از انقلاب افزود: در سال ۱۳۵۶ حدود یک میلیون و ۷۶۰ نفر از جمعیت شاغل ۹ میلیونی (حدود ۱۹ و نیم درصد) تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی این سازمان بودند، این در حالیست که سال ۱۴۰۰ حدود ۱۵ میلیون نفر از جمعیت شاغل تحت پوشش تامین اجتماعی هستند و ضریب نفوذ بیمه‌ای تامین اجتماعی برای جمعیت بیمه شده و جمعیت شاغل بالغ بر ۶۵ درصد است. تعداد مستمری بگیران و بازنشسته‌ها در سال ۱۳۵۶ تقریباً ۸۰ هزار نفر بود که در سال ۱۴۰۰ این رقم به حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ نفر رسیده است.

موسوی درباره خدمات درمانی نیز گفت: صددرصد جامعه ما تحت پوشش بیمه‌درمانی هستند که از این تعداد حدود ۵۳ درصد تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند و حدود ۶، ۷ میلون نفر بیمه نشده داشتیم که در چهار پنج ماه گذشته همه آن‌ها را تحت پوشش بیمه ایی قرار گرفته اند. در تامین اجتماعی درمان مستقیم ما رایگان است و در حال حاضر بیش از ۴۰۰ مراکز بیمارستانی و درمانگاهی در حال خدمت رسانی هستند.

رئیس سازمان تأمین اجتماعی همچنین درباره ارتقاء معیشت و بهبود زندگی بازنشستگان بیان کرد: بازنشستگان هدف اصلی سازمان تامین اجتماعی هستند و موضوع معیشت جزو اولویت‌های اساسی این سازمان است که حدود ۷ میلیون بازنشسته همراه با خانواده آن‌ها را پوشش می‌دهد که امسال پرداخت حقوق و مستمری آن‌ها نیز در اولویت است. در سال جاری بر اساس ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی ۵۷ درصد به حقوق حداقل بگیران و ۳۸ درصد به علاوه ۵۱۵ هزار تومان نیز به حقوق بازنشستگان اضافه شد همچنین معوقات پنج ماهه بازنشستگان هم پرداخت شد.

وی با توجه به توسعه بیمه تکمیلی بازنشستگان عنوان کرد: امسال ۱۲۰ درصد منابع را افزایش دادیم و ۵۰ درصد هزینه بیمه تکمیلی را متقبل شدیم که برای یکسال بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان برای تامین اجتماعی تعهد مالی ایجاد کرده است.

موسوی درباره پرداخت وام قرض الحسنه به بازنشستگان گفت: مبلغ این وام اکنون به ۱۲ میلیون رسیده است که هدف‌گذاری ما برای حدود ۴۰۰ هزار بازنشسته است، که بازنشستگان می‌توانند علاوه بر مراجعه حضوری برای اولین بار از طریق سامانه es.tamin.ir به صورت غیرحضوری پیش ثبت نام کنند.

رئیس سازمان تأمین اجتماعی درباره اولویت‌های این سازمان در سال ۱۴۰۲ افزود: یکی از اولویت‌های ما در سال آینده بحث هوشمندسازی تامین اجتماعی است که اکنون بیش از ۹۰ درصد نسخه‌ها الکترونیک شده اند و توسعه خدمات غیرحضوری را افزایش خواهیم داد که تا امروز ۴۳ خدمت غیر حضوری شده است. تا پایان سال هم حدود ۱۰ خدمت اضافه خواهد شد. یکی دیگر از اهداف ما افزایش نرخ بازدهی سرمایه گذاری در حوزه مجموعه شستا خواهد بود.

کد خبر: ۲۰۵٬۵۳۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha