۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۸
آغاز عملیات اجرایی پل خلیج فارس همزمان با چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم خبر داد؛

آغاز عملیات اجرایی پل خلیج فارس همزمان با چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

قشم - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از آغاز عملیات اجرایی پُل خلیج فارس به عنوان آرزوی دیرینه جزیره نشینان قشم، همزمان با چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب و میلاد حضرت امام علی (ع) خبر داد.

به گزارش بازار به نقل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مطنقه آزاد قشم، افشار فتح الهی همزمان با سیزدهم رجب و ولادت حضرت امام علی (ع) اظهار داشت: عملیات ساخت پُل خلیج فارس پس از وقفه ای هفت ساله در دولت سیزدهم و همزمان با ایام الله فجر با همتی جهادی از سر گرفته می شود.

وی ادامه داد: اتصال بزرگترین جزیره ایران و خاورمیانه به سرزمین اصلی یکی از آرزوهای دیرینه جزیره نشینان است که در دولت انقلابی و مردمی محقق خواهد شد.

به گفته افشار فتح الهی، احداث این پُل نقش مهمی در توسعه کریدور شمال - جنوب کشور و توسعه همه جانبه و پر سرعت جزیره قشم ایفا می کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: با توجه به نقش راهبردی قشم در منطقه توسعه زیرساخت های جاده ای را نیز شروع کرده ایم و با احداث پُل رینگ حمل و نقلی جزیره کامل خواهد شد.

پیشرفت ۱۵ درصدی پل خلیج فارس

وی اضافه کرد: پُل خلیج فارس هم اکنون ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مبلغ کل اجرای پروژه ۴۶۰ میلیون یورو برآورد شده است.

به گفته فتح الهی این پروژه شامل چهار خط عبور خودرو، یک خط عبور قطار، خطوط اضطراری و پیاده‌ راه می باشد و چشم انداز تکمیل آن حدود سه و نیم سال در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم یادآور شد: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده برای تبدیل جزیره قشم به هاب نفت، گاز و پتروشیمی توسعه زیرساخت های جزیره از جمله احداث پل ضروری است.

وی توضیح داد: قشم علاوه بر ظرفیت های حوزه انرژی دارای پتانسیل فراوانی برای توسعه بندری نیز است و از همین روی توسعه بندر کاوه با ظرفیت بارگیری بار اندازی حدود ۲ میلیون کانتینر در سال به عنوان یکی از حلقه های اصلی در بهره‌ برداری از طرح های راهبردی در دستور کار است.

فتح الهی تصریح کرد: با احداث پُل خلیج فارس از بندر کاوه تا خطوط سراسری کشوری ۹۲ کیلومتر بزرگراه و ۸۶ کیلومتر راه‌آهن ایجاد خواهد شد.

وی بیان کرد: جزیره زیبای قشم یکی از سرمایه های ملی متعلق به همه ایرانیان است که با اقدامات زیرساختی صورت گرفته طی ماه های گذشته در مسیر پیشرفت و توسعه حرکت می کند و با ریل گذاری انجام شده برای مسیر پیشرفت جزیره آینده روشنی در پیش روی دارد.

وی افزود: جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌ های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.

از سوی دیگر، ویژگی‌ های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود. منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌ شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌ های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌ بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌ های انرژی است.

اجرای پُل خلیج فارس برای اتصال قشم به سرزمین اصلی و شهر مهم و راهبردی بندرعباس می تواند حلقه توسعه پایدار و همه جانبه منطقه آزاد را تکمیل و این جزیره را به مکانی با ثبات و دسترسی آسان برای جذب سرمایه گذار در اندازه های قابل مقایسه با مناطق آزاد مشابه در کرانه های جنوبی خلیج فارس تبدیل کند.

کد خبر: ۲۰۴٬۳۵۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha