۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۷
وجود ۳۳۰۰ استاندارد اجباری در حوزه خوراک دام، طیور و آبزیان کشور
رییس سازمان استاندارد ایران اعلام کرد

وجود ۳۳۰۰ استاندارد اجباری در حوزه خوراک دام، طیور و آبزیان کشور

رییس سازمان استاندارد ایران گفت: این سازمان افزون بر سه‌هزار و ۳۰۰ فقره استاندارد ملی خوراک دام، طیور و آبزیان را تدوین کرده است و همواره بر لزوم درج ویژگی‌های میکروبی و آلاینده‌ها تاکید دارد.

به گزارش بازار، مهدی اسلام پناه افزود: سازمان استاندارد ایران تنها مرجع رسمی اعطای نشان حلال و اعتبار بخشی و تایید صلاحیت همه نهادهای ارزیابی انطباق مانند بازرسی، آزمایشگاه‌های ممیزی، آزمون‌های اعتبار سنجی نتایج رشد کیفیت خدمات و کالاهای کشور است.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: اهمیت صنعت غذا به قدری است که در اکثر اسناد بالادستی کشور از جمله سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در بخش سلامت، قانون برنامه ششم توسعه و قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب شورای اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است.

وی تصریح‌کرد: موضوع بعدی تولید غذای سالم، باکیفیت، ارزان با منشا داخلی است که همیشه مورد تاکید رییس جمهوری بوده و از جمله مهمترین ماموریت دستگاه‌های دست اندرکار در حوزه سلامت و کیفیت غذا از جمله سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی و سازمان دامپزشکی کشور است.

اسلام پناه ادامه‌داد: ایمنی بهداشت و کیفیت مواد غذایی به عنوان چالش جدی در کشورهای مختلف به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه محسوب می‌شود که عدم توجه به آن می‌تواند موجبات بروز مشکلات زیادی از جمله شیوع بیماری‌ها و مرگ افراد شود.

رییس سازمان استاندارد ایران تاکید کرد: بنابراین با توجه به اهمیت موضوع توجه ایمنی مواد غذایی در همه مراحل از کاشت، تولید محصول در مزرعه گرفته تا مرحله مصرف الزامی است. این موضوع از دو مسیر دامداری، مرغداری و مزرعه آغاز می‌شود. در صورتی که محصول در شرایط نامناسب در سطح مزرعه تولید شود در نهایت محصول ناسالم و بی کیفیت تولید خواهد شد که این آلودگی و عدم کیفیت منشا بروز بیماری را در مصرف کنندگان را ایجاد می‌کند.

اسلام پناه اظهار داشت: همچنین کاهش آلودگی در مراحل بعدی در زنجیره تولید نیز دشوار و هزینه بر خواهد شد. به همین دلیل ایمنی غذا در سطح مزرعه و پیشگیری از ایجاد آلودگی در حین تولید محصول موضوع بسیار مهم و حیاتی است؛ به نحوی که بارزترین نقش در ایمنی غذا را می‌توان به کشاورزان نسبت داد. همچنین بکارگیری اقدامات و رفتارهای لازم در سطح مزرعه تاثیر غیرقابل انکاری در پیشگیری و از بین بردن آلودگی و افزایش کیفیت دارد.

کد خبر: ۲۰۳٬۴۳۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha