۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۵
خیز جایگاه ششم تولید فولاد| ۳۵ میلیون تن در صورت تامین زیرساخت‌ها| لزوم تعیین دستمزد ۳۰۰ دلاری
مدیر عامل آریان فولاد در پاسخ به بازار مطرح کرد

خیز جایگاه ششم تولید فولاد| ۳۵ میلیون تن در صورت تامین زیرساخت‌ها| لزوم تعیین دستمزد ۳۰۰ دلاری

قاسمی، مدیر عامل شرکت نورد آریان فولاد با تاکید بر اینکه اگر زیر ساخت ها مهیا باشد ایران می تواند به رتبه ششم تولیدکنندگان فولاد جهان برسد گفت: عدم تامین زیرساخت‌ها پاشنه آشیل تولید فولاد کشور است.

بازار؛ گروه راه و مسکن: «بهمن قاسمی» عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و مدیر عامل شرکت نورد آریان فولاد در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه عدم تامین زیرساخت‌ها پاشنه آشیل تولید فولاد کشور است گفت: امروز کشورهای برتر تولیدکننده فولاد به دنبال تولید محصولات کیفی و با ارزش افزوده بالا و صنایع های‌تک هستند پس بر این اساس باید از خام فروشی و نیمه خام فروشی به این سمت و سو حرکت کنیم.

وی ادامه داد: این اقدام قطعا ارزش افزوده بالاتری برای کشور خواهد داشت. البته در این زمینه باید ابتدا به تامین زیرساخت‌های مورد نیاز به‌ویژه تامین آب، برق، گاز و جاده های دسترسی پرداخت.

قاسمی با اشاره به اینکه اگر سیاستگذاری مناسبی برای صادرات محصولات نهایی این بخش داشته باشیم، اشتغالزایی و ارزش افزوده بالاتری به دنبال خواهد داشت تاکید کرد: این اقدام می تواند ارزآوری برای کشور، از ظرفیت‌های خالی واحدها استفاده خواهد شد.

مدیر عامل شرکت نورد آریان فولاد با تاکید بر اینکه برای دستیابی کشور به رتبه ششم تولیدکنندگان برتر فولاد جهان باید حرکت به سمت تولید محصولات کیفی و با ارزش افزوده بالا در دستور کار باشد اضافه کرد: عدم تامین زیرساخت‌ها را پاشنه آشیل تولید فولاد کشور برشمرد که می‌تواند دستیابی به هدف ۵۵ میلیون تنی فولاد در افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ را با چالش همراه کند و در صورت تامین زیرساخت‌ها، سال آینده به راحتی به تولید ۳۵ میلیون تن فولاد خواهیم رسید.

وی با تاکید بر اینکه باید ابتدا به تامین زیرساخت‌های مورد نیاز به‌ویژه تامین آب، برق، گاز و جاده های دسترسی پرداخت تصریح‌کرد: اگر سیاستگذاری مناسبی برای صادرات محصولات نهایی این بخش داشته باشیم، اشتغالزایی و ارزش افزوده بالاتری به دنبال خواهد داشت و ضمن ارزآوری برای کشور، از ظرفیت‌های خالی واحدها استفاده خواهد شد.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، عدم تامین زیرساخت‌ها را پاشنه آشیل تولید فولاد کشور برشمرد که می‌تواند دستیابی به هدف ۵۵ میلیون تنی فولاد در افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ را با چالش همراه کند، اما گفت: در صورت تامین زیرساخت‌ها، سال آینده به راحتی به تولید ۳۵ میلیون تن فولاد خواهیم رسید.

مشکلات محدودیت گاز و برق در واحدهای فولادی و نوردی ما تابع شرایط کشور و تامین نیاز بخش خانگی به عنوان یک اولویت هستیم، اما می‌توان با برنامه‌هایی همچون نوبت‌بندی برای صنایع و شرکت‌ها، موجبات برنامه ریزی بهتر برای مواجهه با این چالش را فراهم کرد

قاسمی خاطر نشان کرد: مشکلات محدودیت گاز و برق در واحدهای فولادی و نوردی ما تابع شرایط کشور و تامین نیاز بخش خانگی به عنوان یک اولویت هستیم، اما می‌توان با برنامه‌هایی همچون نوبت‌بندی برای صنایع و شرکت‌ها، موجبات برنامه ریزی بهتر برای مواجهه با این چالش را فراهم کرد.

سرانه مصرف فولاد هر ایرانی ۲۰۰ کیلوگرم است که نصف متوسط جهانی است. البته باید اذعان کرد که رکود ساخت و ساز در سال‌های گذشته، دلیل این مساله و کاهش بوده است

قاسمی در پاسخ به این سوال که سرانه مصرف فولاد در کشور در چه وضعیتی است و آیا با متوسط جهانی فاصله دارد؟ گفت: سرانه مصرف فولاد هر ایرانی ۲۰۰ کیلوگرم است که نصف متوسط جهانی است. البته باید اذعان کرد که رکود ساخت و ساز در سال‌های گذشته، دلیل این مساله و کاهش بوده است.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه صنعت فولاد ایران، فناوری و دانش مورد نیاز را از شرکت‌های بزرگ جهان همچون «دانیلی»، «نیپون» و غیره اخذ کرده با محقق شدن برنامه‌های داخلی‌سازی در سال‌های گذشته در بسیاری شرکت‌ها، درصد خودکفایی در این صنعت بالا است. همچنین قادر به تولید بسیاری تجهیزات مورد نیاز در داخل هستیم.

قاسمی با بیان اینکه در مباحث بومی‌سازی باید صرفه اقتصادی را در نظر داشت ادامه داد: ورود شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی به ساخت نیروگاه برای تامین برق برای شرکت‌های کوچک و متوسط فراهم نیست، ضمن اینکه موضوع تولید برق یک بحث تخصصی است و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

مدیر عامل شرکت نورد آریان فولاد همچنین ورود بخش برخی شرکت‌های خصوصی فولادی و نوردی به تامین آب مورد نیاز از پساب را یادآور شد و گفت: به طور نمونه اکنون بزرگترین شرکت فولادساز بخش خصوصی کشور با خریداری پساب شهر بوئین‌زهرا، همه آب مورد نیاز خود را بدون فشار آوردن به سایر منابع سطحی و زیرزمینی تامین می‌کند.

یکی از چالش‌های پیش‌روی شرکت نیز بورس کالا است‌. چرا که معمولا در بازار، قیمت روز گذشته مد نظر قرار می‌گیرد این در حالی است که در بورس کالا به این موضوع توجه نمی‌شود. مثلاً قیمت آهن اسفنجی هفته گذشته ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود اما عرضه این هفته بر پایه ۸ هزار تومان است

وی ادامه داد: یکی از چالش‌های پیش‌روی شرکت نیز بورس کالا است‌. چرا که معمولا در بازار، قیمت روز گذشته مد نظر قرار می‌گیرد این در حالی است که در بورس کالا به این موضوع توجه نمی‌شود. مثلاً قیمت آهن اسفنجی هفته گذشته ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود اما عرضه این هفته بر پایه ۸ هزار تومان است. این روال برای قیمت گذاری در بورس صحیح نیست. سیاست های بورس کالا در برخورد با شرکت ها اعم از خریداران و عرضه کنندگان به یک تغییر اساسی نیاز دارد.

تقاضای ما از حاکمیت این است که حقوق و دستمزد حداقلی را ۳۰۰ دلار یا معادل آن با یک ارز پایه‌ تعیین کنند و منتظر تغییر سالیانه برای افزایش دستمزدها نباشد تا بازارها آرامش بیشتری داشته باشند

قاسمی خاطر نشان کرد: افزایش سالیانه حقوق و دستمزد، ثبات در کسب و کارها را مختل می کند. تقاضای ما از حاکمیت این است که حقوق و دستمزد حداقلی را ۳۰۰ دلار یا معادل آن با یک ارز پایه‌ تعیین کنند و منتظر تغییر سالیانه برای افزایش دستمزدها نباشد تا بازارها آرامش بیشتری داشته باشند.

کد خبر: ۲۰۱٬۶۱۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha