۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۴
 عرضه ارز دیجیتال مشترک ایران و روسیه کلید خورد

عرضه ارز دیجیتال مشترک ایران و روسیه کلید خورد

بانک‌های مرکزی ایران و روسیه قصد دارند تا با همکاری یکدیگر ارز دیجیتال مشترکی با پشتوانه طلا عرضه کنند.

به گزارش بازار، ایران و روسیه برای ایجاد توکن از منطقه خلیج فارس که به پرداخت در تجارت خارجی آن‌ها کمک می‌کند، همکاری می‌کنند.

به گفته الکساندر براژنیکوف، مدیر اجرایی انجمن صنایع رمزنگاری و بلک‌چین روسیه، این توکن در قالب یک استیبل کوین با پشتوانه طلا منتشر می‌شود.

بانک‌های مرکزی ایران و روسیه قصد دارند تا با همکاری یکدیگر به ساخت و عرضه استیبل کوین (stable coin) مشترکی بپردازند تا به کمک آن، آثار تحریم‌های بین‌المللی را کاهش دهند. روسیه و ایران هردو جزو کشورهایی هستند که معاملات ارزهای دیجیتال را در کشورهای خود محدود و ممنوع کرده‌اند، اما از این دارایی‌های دیجیتال جهت دور زدن تحریم‌ها و معاملات تجاری استفاده کرده‌اند. در مرداد سال ۱۴۰۱، ایران، مجوز استفاده از ارزهای دیجیتال جهت واردات را با توجه به تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را مجاز اعلام کرد. ارزش این معامله، ۱۰ میلیون دلار اعلام شد، اما درباره نوع ارز دیجیتال استفاده شده و کالای وارداتی اطلاعاتی ارائه نشد.

بانک مرکزی روسیه، در گذشته پرداخت به کمک ارز دیجیتال را ممنوع اعلام کرده بود، اما برای کاهش محدودیت‌های ناشی از تحریم، استفاده از ارزهای دیجیتال را برای معاملات تجاری مجاز اعلام کرده است.

هدف از عرضه این استیبل کوین امکان تراکنش‌های فرامرزی بدون استفاده از ارزهای فیات مانند دلار آمریکا، روبل روسیه یا ریال ایران است. این گزارش اشاره می‌کند که ارز دیجیتال بالقوه در یک منطقه اقتصادی ویژه در آستاراخان، جایی که بیش‌ترین تجارت ایران و روسیه در آن است، فعالیت خواهد کرد.

آستاراخان به دلیل دسترسی به مسیرهای هوایی، ریلی و دریایی یکی از شهرهای تجاری مهم روسیه است که مقصد بازرگانان و تجار کشورهای مختلف می‌باشد. تعداد زیادی از بازرگانان ایرانی در این بندر فعالیت دارند و این بندر پذیرای کشتی‌های باری از ایران است.

بنظر می‌رسد ایران و روسیه با کمک این ارز دیجیتال به زودی ارزهایی مثل دلار و یورو را از تجارت خود حذف کنند و وابستگی تجارت خود به این ارزها را کاهش دهند. با توجه به اینکه ایران و روسیه، هر دو از سوی آمریکا تحریم شده‌اند، چنین اقداماتی به رشد تجارت خارجی بین این دو کشور و کشورهای دیگر کمک زیادی می‌کند.

کد خبر: ۲۰۰٬۵۸۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha