۲۳ دی ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۸
بورس کالا فضایی اقتصادی برای صنعت سیمان
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان مطرح کرد

بورس کالا فضایی اقتصادی برای صنعت سیمان

الوندیان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان گفت: باید اجازه داد صنعت سیمان در کشور رشد کرده و سهامدار در فضا کاملا اقتصادی که خوشبختانه در بورس کالا شکل گرفته از آن منتفع شود.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، علی اکبر الوندیان دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان با اشاره به اینکه صنعت سیمان صنعت مادر و قدیمی است که از سال‌های بسیار دور در کشور تولید می‌شود، به بورسان گفت: صنعت سیمان طی سال‌ها گذشته با وجود دخالت‌های دولت و قیمت‌گذاری دستوری، با مشکلات بسیاری چون انگیزه پایین برای سرمایه‌گذاری و نبود جذابیت برای سرمایه‌گذاران مواجه بود که خوشبختانه با ورود سیمان به بورس کالا و عرضه آن از سوی بورس، شاهد حضور سرمایه‌گذاران بسیار هستیم.

وی عرضه سیمان در بورس کالا را اقدامی بسیار مطلوب اعلام کرد و افزود: بورس کالا بسیار شفاف است چرا که اجازه داده مکانیزم عرضه و تقاضا در آن شکل واقعی به خود بگیرد.

به گفته دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان؛ عرضه و تقاضای این محصول در بورس کالا شناور شده و رقابت در آن بسیار بالا است. بنابراین، زمان آن رسیده سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در این صنعت صورت بگیرد و سهامداران از سرمایه گذاری‌های خود منتفع شوند.

الوندیان یادآور شد؛ بورس کالا باعث شده افراد به جای آنکه سرمایه‌های خود را به سمت ربا هدایت کنند، به سمت بورس آورده و سهامدار صنعت سیمان شوند.

وی در ادامه صحبت‌های خود به برخی مشکلات این صنعت از جمله مشکلات پیرامون تامین سوخت و برق برای این صنعت اشاره کرد و گفت: با شروع فصل زمستان گاز بسیاری از شرکت‌های سیمانی قطع شده و شرکت‌های سیمانی مجبور به تهیه مازوت برای شرکت‌های خود شده‌اند که هزینه‌های حمل زیادی را به این شرکت‌ها تحمیل می‌کند.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان با تاکید به اینکه نباید این صنعت دچار محدودیت‌های انرژی قرار گیرد، تصریح کرد: متاسفانه ۶ ماه از سال صنایع مختلف به خصوص صنعت سیمان با محدودیت انرژی مواجه است که این موضوع بر مشکلات صنعت سیمان برای تامین سوخت در فصول سر می‌افزاید.

الوندیان با اشاره به صادرات سیمان به کشورهای همسایه عنوان کرد: بهتر است با رفع ممنوعیت‌های صادراتی و حذف نکردن معافیت‌های مالیات صادراتی، جذابیت صنعت سیمان را بیش از پیش افزایش و توان صادراتی را ارتقا دهیم.

وی با تاکید به اینکه فرایندهای صادراتی سیمان تسهیل شود، اظهار کرد: میزان صادرات ابتدای دهه ۹۰ حدود ۱۷ تا ۱۸ میلیون تن بود که عمده ترین مصرف کننده آن کشور عراق بود در نیمه دهه ۹۰ این میزان کاهش یافت و به ۱۳ تا ۱۴ میلیون تن رسد اما در سال گذشته این عدد به حدود ۱۷ میلیون تن رسید و شاهد رشد صادرات بودیم.

وی اضافه کرد: سرکوب قیمت سیمان در کشور باعث عدم سرمایه‌گذاری جدی در این صنعت خواهد شد و با فرسوده شدن کارخانجات سیمانی ممکن است در آینده مشکلات جدی مواجه شود.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان عنوان کرد که اگر پول یا سود کافی نصیب شرکت‌های سیمانی نشود طی ۵ تا ۱۰ سال آینده شرکت‌ها با مشکل عملیاتی مواجه خواهند شد، بنابراین صنعت سیمان نیاز به سرمایه‌گذاری جدی دارد.

الوندیان خاطرنشان کرد: صنعت سیمان همانند دیگر صنایع نیاز به ارتقای تکنولوژی، روز آوری، سرمایه‌گذاری، بازسازی و نوسازی دارد تا بتواند خود را بروز کرده و با دنیا رقابت کند. بنابراین، نباید توان نوسازی از این صنعت گرفته شود تا اگر مصرف سیمان بالا رفت بتوان پاسخگو باشد تا کار به واردات نکشد.

وی تاکید کرد: باید اجازه داد صنعت سیمان در کشور رشد کرده و سهامدار در فضا کاملا اقتصادی که خوشبختانه در بورس کالا شکل گرفته از آن منتفع شود.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان در پایان اعلام کرد که عمده صنعت سیمان در بورس کالا است چرا که بورس کالا ضمن شفاف بودن ساز و کار کاملی دارد.

کد خبر: ۱۹۹٬۶۷۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha