۱۰ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۹
اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۲ | نقش مهم رمزارزها در اقتصاد ۲۰۲۳
بازار گزارش می‌دهد؛

اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۲ | نقش مهم رمزارزها در اقتصاد ۲۰۲۳

بدهی کشورهای کم درآمد چراغ قرمزی برای اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ خواهد بود.

بازار؛ گروه بین الملل: با شروع سال ۲۰۲۲، بسیاری از کارشناسان پیش بینی کرده بودند که تورم گذرا خواهد بود، بهبود اروپا قوی تر از ایالات متحده خواهد بود و چین به رشد قوی باز خواهد گشت.

سپس تورم افزایش یافت و جنگ اوکراین آغاز شد که به بحران انرژی در اروپا و شوک قیمت مواد غذایی در سراسر جهان دامن زد. در همین حال، سیاست ضد کووید صفر چین، اقتصاد این کشور را به زنجیر کشید.

مقررات برای مقابله با بی‌ثباتی مالی و عدم حمایت از مصرف‌کننده که در تحولات بازار امسال به نمایش گذاشته شده است، باید تشدید شود

در طول سال گذشته، ارزش بازار دارایی‌های رمزنگاری از ۳ تریلیون دلار به حدود ۸۵۰ میلیارد دلار سقوط کرده است، زیرا بیت‌کوین - اصلی‌ترین و شناخته‌شده‌ترین ارز رمزنگاری‌شده - از ۶۸۰۰۰ دلار به ۱۷۷۰۰ دلار سقوط کرده است.

صرافی ارز دیجیتال اف تی ایکس از ارزش ۳۲ میلیارد دلاری در عرض یک هفته به سمت ورشکستگی سقوط کرد. این ضررها و آشفتگی بازار، نوسانات دارایی های رمزنگاری شده و نیاز مبرم به حمایت از مصرف کننده را آشکار کرده است. در آینده، دارایی‌های کریپتو ممکن است ارزش کامل خود را باز نیابد و واضح است که مقررات برای مقابله با بی‌ثباتی مالی و عدم حمایت از مصرف‌کننده که در تحولات بازار امسال به نمایش گذاشته شده است، باید تشدید شود.

علی رغم تلاش امریکا، ۱۰ کشور قابل توجه از گروه ۲۰ اصلاً در تحریم های مالی ناشی از حمله به اوکراین شرکت نمی کنند. با این حال، تنها اقتصادهای پیشرفته به فرآیند تحریم ملحق شده اند و این مهم نشان می‌دهد که جهان چقدر تکه‌تکه شده است و حرکت گروه بیست با بحران مالی جهانی در تضاد است

باید گفت علی رغم تلاش امریکا، ۱۰ کشور قابل توجه از گروه ۲۰ اصلاً در تحریم های مالی ناشی از حمله به اوکراین شرکت نمی کنند. با این حال، تنها اقتصادهای پیشرفته به فرآیند تحریم ملحق شده اند و این مهم نشان می‌دهد که جهان چقدر تکه‌تکه شده است و حرکت گروه بیست با بحران مالی جهانی در تضاد است.

در ماه اکتبر، یک گزارش توسط دولت ایالات متحده آمریکا نشان داد که ارتش روسیه از زمان حمله به اوکراین در ماه فوریه، شش هزار قطعه تجهیزات را از دست داده است. اعمال تحریم های غرب، دستیابی روسیه به تجهیزات و قطعات خارجی مورد نیاز برای تعمیر یا نگهداری این تجهیزات از دست رفته را که شامل اقلامی مانند تانک، نفربر زرهی و خودروهای رزمی پیاده نظام است، دشوار کرده است.

این رقم شش هزار نفری از این جهت مهم است که نمونه‌ای ملموس از این که چگونه تحریم‌ها می‌توانند ماشین جنگی یک کشور را تضعیف کنند و پیگیری تجاوزات آن کشور را دشوار کنند، است.

اغلب، زمانی که تحلیلگران، مطبوعات یا حتی دولت‌ها درباره تأثیر تحریم‌های روسیه بحث می‌کنند، ابتدا به وضعیت اقتصاد یا پول روسیه نگاه می‌کنند. اما این ارقام کاملاً تحت تأثیر تحریم ها قرار نمی گیرند و به دلایل متعددی می توانند تغییر کنند. در حالی که این رقم شش هزار نفری گواه این است که تحریم ها برای دستیابی به هدف اعلام شده خود یعنی تضعیف روسیه در جنگ اوکراین کار می کنند.

توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی و آنچه ایالات متحده در آینده انجام می دهد، نقش مهمی در آینده پرداخت ها در سال ۲۰۲۳ خواهد داشت

تا انتهای سال ۲۰۲۲ شصت کشور در سطح جهان به مرحله پیشرفته توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) رسیده اند. ایالات متحده یکی از آنهاست. هجده کشور از گروه بیست دارای ارز دیجیتال بانک مرکزی یا در حال توسعه و طی کردن روند آموزشی آن هستند.

انگیزه‌ها برای توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی در سطح جهانی متفاوت است، از نگرانی در مورد تنظیم استانداردهای بین‌المللی تا تلاش‌ها برای بهبود شمول مالی. با استفاده از فناوری از جمله بلاک چین، بانک‌های مرکزی ممکن است قادر به توسعه سیستم‌های پرداخت سریع‌تر، ارزان‌تر و ایمن‌تر باشند.

با توجه به خطرات ارزهای رمزپایه و استیبل کوین ها در کانون اخبار، ممکن است توجه بیشتر و بیشتر به سمت بانک های مرکزی معطوف شود. توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی و آنچه ایالات متحده در آینده انجام می دهد، نقش مهمی در آینده پرداخت ها در سال ۲۰۲۳ خواهد داشت.

آمریکای شمالی در حال نشان دادن پتانسیل روشنی برای ظهوری رقابتی تر در سطح جهانی در برابر چین و سایر نیروگاه های تجاری است

همچنین باید گفت آمریکای شمالی همچنان دینام تجاری ایالات متحده است و تا سپتامبر سال جاری بیش از سه میلیون دلار در دقیقه کالا بین ایالات متحده و دو همسایه اش مبادله شده است.

کانادا و مکزیک دو شریک تجاری برتر ایالات متحده هستند که با هم بیش از دو برابر تجارت ایالات متحده با چین را تشکیل می دهند. تجارت آمریکای شمالی در چارچوب توافقنامه ایالات متحده، مکزیک و کانادا (USMCA) که در سال ۲۰۲۰ اجرایی شد، در حال رشد است. در واقع آمریکای شمالی در حال نشان دادن پتانسیل روشنی برای ظهوری رقابتی تر در سطح جهانی در برابر چین و سایر نیروگاه های تجاری است، زیرا جهان پس از همه گیری، جنگ در اوکراین و سایر اختلالات در حال تغییر است.

بدهی کشورهای کم درآمد چراغ قرمزی برای اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ خواهد بود

به گفته صندوق بین المللی پول، ۶۰ درصد از کشورهای کم درآمد در حال حاضر در معرض خطر مشکلات بدهی یا نکول بدهی هستند. اگر مجموعه‌ای از کشورهای کم‌درآمد در حالت نکول قرار بگیرند، ممکن است صندوق بین‌المللی پول منابع کافی برای پرداخت وام‌هایی که این کشورها برای سرپا نگه‌داشتن نیاز دارند را نداشته باشند در این صورت این مهم چراغ قرمزی برای اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ خواهد بود.

علاوه بر این انتظار می‌رود چهل و پنج میلیون نفر تا آغاز سال ۲۰۲۳ با خطر گرسنگی مواجه شوند. یک سری شوک‌های اقتصادی قیمت جهانی مواد غذایی را در سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رساند و توانایی خانواده‌ها را برای پرداخت هزینه معاش محدود کرد. عدم اطمینان شدید جهانی و چشم انداز بیکاری ناگهانی منجر به احتکار مواد غذایی در سال ۲۰۲۰ در طول همه گیری شد.

محدودیت های زنجیره تامین در سال ۲۰۲۱ و هزینه های حمل و نقل، قیمت این اقلام را به طور چشمگیری افزایش داد. و حمله روسیه به اوکراین در آغاز سال ۲۰۲۲ به طور غیرمنتظره ای حجم زیادی از مواد غذایی را یک شبه از بازار جهانی حذف کرد.

در سال ۲۰۲۲، ناامنی غذایی با ممنوعیت صادرات توسط تولیدکنندگان عمده غلات، تضعیف ارزها و تسریع تورم در سراسر جهان تشدید شد. تهدید رکود جهانی در سال آینده اکنون زندگی بیش از صدها میلیون نفر را تهدید می کند که برای برآورده کردن نیازهای اولیه انسانی تلاش می کنند.

جمعیت و منابع جهان به طور مساوی توزیع نشده اند و نابرابری در داخل و بین کشورها در حال افزایش است

در ماه نوامبر، جمعیت جهان از مرز هشت میلیارد گذشت و انتظار می‌رود با افزایش امید به زندگی در سراسر جهان و نرخ باروری در چندین منطقه، به ویژه جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا، همچنان به افزایش خود ادامه دهد. پیامدهای ژئواکونومیک و توسعه آشکار است و با اثرات ماندگار COVID-۱۹ و همچنین تغییرات آب و هوا و درگیری ترکیب شده است. جمعیت و منابع جهان به طور مساوی توزیع نشده اند و نابرابری در داخل و بین کشورها در حال افزایش است.

افراد جوان و مسن‌تر معمولاً بار عمده چالش‌های مرتبط با رشد جمعیت را تحمل می‌کنند، به‌ویژه از نظر فرصت‌های اقتصادی، زیرا ایجاد شغل نمی‌تواند همگام با تعداد افرادی که وارد بازار کار می‌شوند، دیجیتالی‌سازی، اتوماسیون و تغییر ماهیت کار انجام شود.

طول عمر کارگر و امنیت شغلی در خطر است. با این حال، تاریخ و شواهد در حال ظهور نشان می دهد که سیاست های اقتصادی و زیست محیطی استراتژیک همراه با سرمایه گذاری در سرمایه انسانی، یادگیری مادام العمر و رفاه و فناوری هایی که نوآوری و بهره وری را افزایش می دهد، چیزی است که انباشت درآمد و ثروت بین نسلی را امکان پذیر می کند. این امر مصرف را تسریع می‌کند و می‌تواند جمعیت بزرگ‌تری را به سمت سودهای جمعیتی و رشد پایدار و فراگیر سوق دهد.

کد خبر: ۱۹۶٬۹۶۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha