به گزارش بازار، محمد عرقاب، وزیر انرژی و معادن الجزائر تصمیم اتحادیه اروپا در تعیین سقف قیمتی برای گاز را یک طرفه و بی ثبات کننده بازار توصیف کرد.
عرقاب روز سه شنبه در جریان فعالیتهای روز انرژی الجزائر-آلمان گفت که بازارهای گاز باز، شفاف و بدون محدودیت یا تبعیض در حال حاضر بیش از یک ضرورت شده است.
وزیر انرژی الجزائر با بیان اینکه سقف قیمت گاز میتواند امنیت و ثبات بازار انرژی را تهدید کند، گفت: الجزائر یک تامین کننده مطمئن گاز است که به آن امکان میدهد تامین کننده قابل اعتماد برق با کارایی بالا باشد، به ویژه که ظرفیت تولید بیش از ۲۵ هزار مگاوات دارد که میتواند روزانه ۱۹ هزار مگاوات آن را برای صادرات تامین کند.
عرقاب همچین گفت که کشورش در حال حاضر در حال بررسی مجدد ساخت خط لوله گاز ساردینیا گالسی با مشخصات و استانداردهای فنی است که میتواند عملیات صادرات هیدروژن و آمونیاک در آینده به اروپا و به ویژه آلمان را هم انجام دهد.
پیش از این مشکلات فنی و اقتصادی سبب توقف اجرای خط لوله جدید گازی الجزایر-ایتالیا (گالسی) شده بود.
خط لوله گازی گالسی با ظرفیت انتقال ۸ میلیارد مترمکعب گاز برای ترانزیت مستقیم گاز الجزایر به شهر ساردینیا ایتالیا طراحی شده که قرار بود در سال ۲۰۱۴ به بهرهبرداری برسد تا تضمین کننده بیشتر عرضه گاز به این کشور باشد که به دلایل فنی ساخت آن متوقف شد.
به گزارش روزنامه النهار، وزیر انرژی الجزائر افزود: استفاده از خط لوله گالسی در اصل برای صادرات مقادیر اضافی گاز الجزائر به اروپا خواهد بود تا زمانی که بازار واقعی و رقابتی برای هیدروژن سبز و آمونیاک سبز ایجاد شود.
وزرای انرژی اتحادیه اروپا پس از هفتهها مذاکره، دو روز پیش بر سر سقف قیمتی ۱۸۰ یورو برای هر مگاوات بر ساعت گاز روسیه توافق کردند.
این سقف قیمتی از ۱۵ فوریه اجرا خواهد شد. اگر قراردادهای آتی گاز طبیعی در بورس TTF هلند برای سه روز از حد تعیین شده فراتر برود، این سقف اعمال خواهد شد.
به نوشته رویترز، این سقف در ابتدا برای معاملات خارج از بورس اعمال نخواهد شد.
این در حالی است که آلمان و برخی از اعضای اتحادیه اروپا به دنبال اقدامات بیشتری بودند تا از تعلیق سازوکار سقف قیمت گاز در صورت داشتن پیامدهای منفی اطمینان حاصل کنند.
روسیه مرتبا هشدار داده است، در صورتی که اتحادیه اروپا سقف قیمتی معرفی کند، ارسال گاز به اروپا را متوقف و گاز صادراتی را به آسیا عرضه میکند.
نظر شما