۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۷
انواع و کاربردهای تیرآهن در صنعت ساختمان

انواع و کاربردهای تیرآهن در صنعت ساختمان

تیرآهن (beams) در ساختمان سازی کاربرد فراوان دارد.

به گزارش بازار، تیرآهن (beams) در ساختمان سازی کاربرد فراوان دارد. این محصول فولادی مقطعی بلند و سخت دارد که برای طراحی سازه ها استفاده می‌شود تا بتواند بارهای مختلف را تحمل کند. قیمت تیرآهن مثل سایر محصولات فولادی دیگر در ایران به عوامل بسیاری وابسته است که از مهمترین آن قیمت دلار و شرایط کشور است. قیمت تیرآهن به صورت روزانه توسط کارخانه های فولاد کشور منتشر می گردد که کارشناسان آهن یک همه روزه قیمت روز آهن آلات را در وبسایت ahan۱.com بروزرسانی می کنند.

برخی از مواردی که بر روی قیمت تمام شده این محصولات و دیگر محصولات فولادی در پروژه های مختلف تاثیر می گذارند به شرح ذیل می باشد.

  • میزان عرضه و تقاضا
  • هزینه حمل و نقل
  • زمان سفارش
  • سایز
  • کارخانه تولید کننده
  • قیمت تیرآهن
  • قیمت ارز
  • مصوبه های گمرک

۴ نوع تیرآهن بر اساس استاندارد ساخت

انواع تیرآهن بر اساس استاندارد ساخت، به ۴ دسته INP، IPE، IPB و CPE تقسیم می‌شود.

انواع و کاربردهای تیرآهن در صنعت ساختمان

۱.تیرآهن INP

این تیرآهن مطابق با استاندارد چین و روسیه و در ارتفاع ۸۰ تا ۶۰۰ میلی‌متر تولید می‌شود. از نظر شکل ظاهری شبیه حرف انگلیسی I بوده و ضخامت بال آن با فاصله گرفتن از جان تیرآهن کم می‌شود.

۲.تیرآهن IPE

این نوع تیرآهن بر اساس استاندارد ایران و اروپا با ارتفاع ۸۰ تا ۶۰۰ میلی‌متر و با ظاهری I شکل تولید می‌گردد. ضخامت بال‌های این تیرآهن ثابت است. تیرآهن IPE در ساختمان به‌صورت ستون، خرپا، نعل درگاه، تیر در پوشش سقف‌ها و پل‌های لانه‌زنبوری استفاده می‌شود.

۳.تیرآهن IPB

تیرآهن بال‌پهن در ارتفاع ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی‌متر ساخته‌شده و به شکل حرف انگلیسی H (تیرآهن هاش) است. این تیرآهن مقاومت بهتری نسبت به مدل‌های IPE و INP داشته و اتصال تیرها به‌راحتی روی آن صورت می‌گیرد. به دلیل اینکه اندازه بال تیرآهن‌ هاش با ارتفاع آن برابر است، مقطع ساده‌ی آن برای تهیه ستون استفاده می‌شود. از دیگر کاربردهای آن می‌توان به ساخت تیر و خرپا نیز اشاره کرد. همچنین این نوع تیرآهن در صنعت پل‌سازی، برج‌سازی، سدسازی و صنایع مشابهی که نیاز به مقاومت بالا داشته باشد، استفاده می‌شود.

۴.تیرآهن CPE

این نوع تیرآهن‌ها به دلیل شکل ظاهری‌اش به تیرآهن لانه‌زنبوری شهرت یافته‌ است‌. این تیرآهن‌ها در طول جان خود دارای فضاهای توخالی هستند که مشابه لانه زنبور است. استفاده از این نوع تیرآهن بدون بادبند در مناطق لرزه‌خیز، توصیه نمی‌شود.

۷ کاربرد تیرآهن در صنعت ساختمان

۱. ستون ها

اگر تیرآهن با بال های پهن یا همان هاش را با مقطع تقریبا مربع شکل داشته باشیم می توانیم به عنوان ستون به ویژه ستون های قطر بزرگ استفاده کنیم. ویژگی مثبت این محصول آن است که اگر ساختمان بیش از یک طبقه باشد می توان از تیرآهن به عنوان ستون یکپارچه استفاده کرد ، به طوری که طول ستون باید در حدی باشد که از سقف طبقه بالا بیرون زده باشد تا ستون طبقه بعدی را به آن متصل کنند.

۲.تیرآهن خرپا

از این محصول در ساخت خرپا نیز استفاده می کنند و تیرهای تراس را به مانند خرپا در کنار هم قرار می دهند تا در ساخت سقف سوله ، انبار و … استفاده کنند. تیرآهن های تراس برخلاف تیرهای باریک کرومیت هستند و با هر سیستم سقفی سازگارند و به همین خاطر بسیار متنوع تر هستند.

۳.تیرهای اصلی – شاه تیر

اعضای افقی سازه فولادی به تیر معروف است. این محصول بر روی ستون ها و با کمک پلیت ها به یکدیگر متصل می شوند. علاوه بر آن این محصول می تواند به عنوان شاه تیر به ستون ها متصل شود که با استفاده از نبشی یک طرف آن در طول بال تیرآهن و طرف دیگر به ستون متصل می شود. این نحو اتصال به صورت شاه تیر معروف است که تیرک های میانه هر طبقه را نگه می دارد.

۴.اسکلت سازه فولادی

ساختمان شما برای استحکام و اسکلت بندی مقاوم به تیرآهن نیاز دارد این تیرآهن ها در چهار نوع متفاوت و با چهار استاندارد در بازار موجود هستند. تیرآهن اروپایی ، تیر آهن بال پهن یا هاش ، تیرآهن نیم پهن و لانه زنبوری انوع این محصول به حساب می آیند. با توجه به نقشه ، طراحی و محاسبات طراح ساختمان ، نوع تیرآهن را می توان مشخص کرد و از آن استفاده کرد.

۵.کفی ستون

از این محصول می توان به عنوان صفحات کفی ستونی و صفحات فولادی با ضخامت های مختلف استفاده کرد. حسن استفاده از این محصول امکان دریل کاری و ایجاد سوراخ یا مشعل کاری برای برشکاری و اتصال پیچ است. این کفی ها برای اتصال نبشی به ستون ها بسیار مفید عمل می کنند و به خاطر قابلیت برش و جوش و پیچ کاری می توانند مانند یک بستر عمل کنند که نبشی و ستون را به خوبی حفظ کنند و از آن سو تمام بار را تحمل کنند.

۶.تیرک های میانی

تیرک ها از شاه تیر ها و ستون ها کوچک تر هستند این محصول را به عنوان تیرآهن کوچک نیز می شناسند و معمولا به عنوان اعضای میانجی یا ستون متصل می شود. تیرک ها به اندازه شاه تیر ها مهم نیستند اما از آن جایی که تیرآهن در تحمل وزن ساختمان بسیار مهم است این تیرک ها در بالا و پایین تیر ها و تیرآهن ها قرار می گیرند و به نحوی در هم قفل می شوند که بتوانند فشار و نیروهای زیادی را دریافت و تحمل نمایند. این تیرک ها کمک می کنند که بارها به شاه تیر ها و شاه تیرها به ستون ها انتقال داده شود تا نیرو به صورت عمودی منتقل شود.

۷.تیرهای باریک کرومیت

این تیر ها از تیرک ها باریک تر هستند اما طول آن ها بلند تر است به همین خاطر به تیر باریک معروف شده اند. تیرک های کرومیت یک سطح نشیمن گاه دارند که بر روی تیر اصلی جا می روند و محکم می شوند.

کد خبر: ۱۹۴٬۶۷۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha