۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۹
ایران در حال بازیابی جایگاه خود در پیمان‌های منطقه‌ای است| بازار روسیه آماده پذیرش بخش خصوصی ایران
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:

ایران در حال بازیابی جایگاه خود در پیمان‌های منطقه‌ای است| بازار روسیه آماده پذیرش بخش خصوصی ایران

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تحمیل تحریم آمریکا و اروپا به روسیه، گفت: در حال حاضر بازار روسیه آماده پذیرش کالاهای ایرانی بوده و بخش خصوصی ما باید از فرصت استفاده کند.

به گزارش بازار، وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شب گذشته(شنبه، ۱۹ آذر ماه) با حضور در برنامه «صف اول» که از شبکه خبر صداوسیما پخش شد، با اشاره به سفر اخیر خود به روسیه، گفت: دمای هوای این روزهای روسیه ۱۳ درجه زیر صفر است و رودخانه معروف مسکو یخ زده بود اما برنامه های این سفر خوب پیش رفت و گرمی و صمیمیت برنامه ها باعث شد این سرما محسوس نباشد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره هدف این سفر، اظهار داشت: اجلاسیه ای به نام مجمع امنیت جمعی داریم که در سطحِ رؤسای جمهور و رؤسای پارلمان ها برگزار می‌شود. از دکتر قالیباف برای حضور در این اجلاس از سوی همتای وی و رئیس مجلس دوما دعوت شده بود که بنده از طرف رئیس مجلس در این مجمع پارلمانی امنیت جمعی حضور پیدا کردم.

جو مجمع امنیت جمعی در مخالفت با یکجانبه‌گرایی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بود
وی در ادامه با بیان اینکه چند سالی است کشورها در این مجمع درباره حوزه های امنیت کشورهایی از جمله روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان در آن گرد هم جمع می شوند، عنوان کرد: بنده به همراه یک نماینده از چین و یک نماینده از کوبا به عنوان ناظر در کنار رؤسای پارلمان ها حضور داشتیم و البته یک سخنرانی هم انجام دادیم.

جلال زاده در ادامه با بیان اینکه جو این اجلاس در مخالفت با یکجانبه گرایی به خصوص سیاست های ضد حقوق بشری آمریکایی ها و اروپایی ها و انسجام میان دولت ها و ملت های مستقل بود، عنوان کرد: امروز دنیا در حال فاصله گرفتن از تک قطبی بوده و ائتلاف ها و پیمان های منطقه ای در حال جان گرفتن است و ایران در این زمینه عملکرد خوبی داشته است. ما عضو شانگهای شده ایم و در حال انجام اقدامات نهایی برای عضویت در اتحادیه اوراسیا هستیم همچنین درخواست عضویت در بریکس را داده ایم و این نشان می دهد ما در فضای بین المللی در حال باز یافتن جایگاه خود در پیمان های منطقه ای هستیم ضمن اینکه جمهوری اسلامی مورد استقبال کشورها در اجلاسیه است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم ادامه داد: در این اجلاس، رؤسای پارلمان ها که صحبت می کردند رئیس جلسه که رئیس دوما بود عموما فقط با یک تشکر نفر بعدی را جهت سخنرانی فرا می خواند اما بعد از صحبت های من دقایقی به ایستادگی مردم ایران اشاره داشت و تأکید کرد که ما باید از این تجربه استفاده کنیم و ملت ایران نشان داده که توانسته در برابر سیاست های یکجانبه آمریکایی ها بایستد و ما باید از آنها درس بگیریم.

تأکید پارلمان‌های ایران و روسیه به اجرای موافقتنامه‌ها از سوی دولت دو کشور
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر مجری درباره حاشیه های این اجلاس، یادآور شد: در کنار این اجلاس سعی کردیم دیدارهایی با همتایان خود در پارلمان و هم مذاکراتی با مسئولان کشور روسیه به خصوص در وزارت خارجه آن انجام دهیم و تأکید عمده ما در این مذاکرات پیگیری و بازخوانی توافقاتی بود که میان مسئولان دو کشور امضا شده بود.

جلال زاده بر همین اساس تصریح کرد: همانطور که مستحضرید پوتین ۴ بار در سال گذشته با رئیسی دیدار کرده که بی سابقه است. وی همچنین در جریان سفر اخیر خود به تهران برای حضور در اجلاس آستانه، با رهبری معظم انقلاب دیدار کرد که به مصادیق اشاره شد. نقش پارلمان ها در روسیه و ایران برای پیگیری مصوبات بسیار مهم است. در روسیه مجلس شورای فدراسیون داریم که همان سنای سابق ما است و یک مجلس دوما که مشابه همان مجلس شورای اسلامی ماست.

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به گفتگوها با نواب رئیس پارلمان های روسیه و رئیس گروه دوستی پارلمانی این کشور، اذعان کرد: مجالس روسیه قدرتمند بوده و تشریفاتی نیستند. ما با دوستانمان صحبت کردیم و قرار شد دولت ها را تشویق و تحریک کنیم که موافقتنامه ها را اجرایی کنند. البته بروکراسی اداری در روسیه نیز دست کمی از کشور ما ندارد و بارها پیش آمده که رؤسا تصمیماتی گرفته اند و اراده سیاسی مبنی بر افزایش روابط اقتصادی بوده اما بروکراسی اداری آن را با تأخیر مواجه کرده است.

روسیه بازار مناسبی برای فروش دارو، تجهیزات پزشکی و محصولات کشاورزی ایران دارد
وی در ادامه با ذکر مثالی عنوان کرد: همزمان با ما شرکت های تجهیزات پزشکی و برخی شرکت های دارویی در نمایشگاه دائمی مسکو شرکت کرده بودند که در بحث ثبت داروها و تجهیزات پزشکی متوجه شدیم روند یک سال و نیمه یعنی ۱۸ ماه باید در ادارات روسیه صورت گیرد تا یک وسیله پزشکی که در بلاروس و کشورهای اطراف به فروش می رسانیم را بتوانیم در روسیه بفروشیم در حالی که این کشور تحریم است و نمونه ایرانی آن موجود است با این حال در بحث داروها بازار مناسبی در روسیه داریم که می توانیم از آن استفاده کنیم.

جلال زاده در ادامه با بیان اینکه در بحث کالاهای کشاورزی اگر بتوانیم وارد اتحادیه اوراسیا شویم دستمان بازتر خواهد بود، تأکید کرد: من اهل استانی هستم که قطب کشاورزی کشور است. کشاورزان در بحث صادرات در سال های گذشته فراغ بال بیشتری برای ارتباط با روسیه و اتحادیه اوراسیا داشته اند و این از جمله مباحث مورد طرح در دو پارلمان بود.

نماینده مردم ارومیه در مجلس ادامه داد: همچنین در این سفر با معاون عربی افریقایی وزارت خارجه روسیه هم دیدار داشتیم که مسائل فی مابین درباره سوریه، خلیج فارس، لیبی و یمن صورت گرفت و از تصمیمات یکدیگر و مواضع مشترکی که می توانیم در قبال حل مسائل منطقه ای اتخاذ کنیم، صحبت کردیم.

وی ادامه داد: این نکته را بگویم بعد از تحریم آمریکا و اروپا که به روسیه تحمیل شد الان بازار روسیه آماده پذیرش کالاهای ایرانی بوده و بخش خصوصی ما باید از فرصت استفاده کرده و البته مسیر را سفیر ما که فرد باسابقه ای بوده و ۲۰ سال سابقه نمایندگی مجلس را داشته و همچنین سازمان توسعه تجارت و وزارت صمت باید این معبر را باز کند.

رسانه‌های غربی با بزرگنمایی خبر فیک پهپاد ایرانی در اوکراین به موضوع میانجی‌گری لطمه زدند
جلال زاده در ادامه در پاسخ به سوال مجری درباره نقش میانجی گر ایران در جنگ روسیه و اوکراین، بیان داشت: این موضوع از قبل مطرح بود و من در سفری که همراه رئیس جمهور به نیویورک داشتم از جمله مقاماتی که با رئیس جمهور دیدار داشتند، نخست وزیر دو کشور فنلاند و صربستان بود و ایران هم برای حل موضوع اعلام آمادگی کرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قوه مقننه ادامه داد: امیرعبداللهیان نیز چندین نوبت با وزرای خارجه اوکراین و روسیه صحبت تلفنی داشت اما به این جریان با یک خبر فیک پهپاد ایرانی در اوکراین لطمه وارد شد و چه بسا این موضوع برای این بود که رسانه های غربی آن را بزرگنمایی کنند. چندین بار هم ایران گفت حاضر است کمیته حقیقت یاب مشترک و مرزی الطرفین آن را بررسی کند اما می بینید که طرف اوکراینی یکطرفه تهمت می زند و جمهوری اسلامی آن را نمی پذیرد.

وی افزود: اخیرا شایعه جدیدی درآمده و در اخبار دیدم گفته اند قرار است ما در روسیه پهپاد تولید کرده و به جای آن هواپیمای جنگی دریافت کنیم در حالی که مناسبات نظامی و همکاری های نظامی دو کشور به سال های دور باز می گردد.

جلال زاده در ادامه در پاسخ به این سوال که توافقات ما با روسیه درباره چه مسائلی است، بیان داشت: وزارت دفاع و نیروهای مسلح ما رفت و آمدهای بسیار موفقی به روسیه داشته و همچنین همتایان آنها به ایران سفر کرده اند. در سفر رؤسای جمهور نیز هممواره یکی از مسائل مهم همکاری های نظامی و دفاعی است. نیازی به گفتن ندارد که روسیه در حوزه نظامی قدرتمند بوده و با آمریکا در بسیاری از تجهیزات نظامی به موازات پیش می رود و البته جمهوری اسلامی در حوزه تولید سلاح نظامی در منطقه سرآمد است و همکاری های دوجانبه وجود دارد.

دشمنان قصد دارند خرید هواپیمای جنگی از روسیه را به بحران اوکراین گره بزنند
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با یادآوری این مطلب که بحث خرید هواپیماهای جنگی از روسیه بحث امروز و دیروز نبوده و مربوط به سال های گذشته است که این درخواست را داشته ایم، عنوان کرد: سال ها بود درخواست خرید S۳۰۰ را از روسیه داشتیم که سال گذشته توانستیم آن را خریداری کنیم از این رو خرید هواپیماهای جنگی موضوع جدیدی نیست اما می خواهند آن را به بحران اوکراین گره بزنند و از آن چیزی علیه جمهوری اسلامی درآورند و خوراک رسانه ای تأمین کنند.

وی در ادامه با اشاره به فرمایشات رهبری در این حوزه یادآور شد: تا دیروز که می گفتیم پهپاد و موشک نقطه زن داریم، می گفتند فوتوشاپ است اما امروز می گویند ایران پهپاد به روسیه می دهد. البته ما به نیروهای مسلح افتخار می کنیم که در حوزه تولید و تجهیز نیروهای مسلح قدم های خوبی برداشته اند.

روسیه آمادگی پذیرش بخش خصوصی ایران را دارد
جلال زاده در ادامه اضافه کرد: از این فرصت استفاده کرده و بار دیگر بخش خصوصی را تشویق می کنم با هماهنگی دستگاه های مربوطه بازار روسیه را جدی بگیرند و آن را به عنوان یک بازار موقت نبینند و به صورت قدرتمند در آن حاضر شوند. از دستگاه های مربوطه نیز می خواهم این مسیر را فراخ تر کنند تا بخش خصوصی بتواند حضور قدرتمند در بازار روسیه داشته باشد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: ماه گذشته نمایشگاه قطعات خودروسازی در مسکو برگزار شد و شرکت های ایرانی توانستند در جریان آن نمایشگاه یک میلیارد دلار قرارداد صادرات قطعات خودرو به کشور روسیه منعقد کنند که این نشان می دهد بازار روسیه آمادگی پذیرش بخش خصوصی ایران را دارد.

کد خبر: ۱۹۳٬۲۲۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha