۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۴
قاچاق دام از غرب کشور عامل افزایش نسبی قیمت در بازار

قاچاق دام از غرب کشور عامل افزایش نسبی قیمت در بازار

در حالی که دشواری‌های تولید دام عشایر به دلیل خشکسالی ها، مشکلات تامین نهاده و خشکی مراتع به شدت افزایش یافته است، فعالان اقتصادی از خروج غیر قانونی دام‌ها به خارج از کشور خبر می‌دهند.

به گزارش بازار، علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، قاچاق دام از برخی از نقاط غرب کشور را عامل افزایش نسبی قیمت در بازار خواند و گفت: هم اکنون قاچاق دام از کردستان به عراق در حال انجام است و همین امر در کنار صادرات قانونی، منجر به نوسانات قیمت در بازار شده است.

به گفته رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، در حال حاضر صادرات دام به دبی، کویت و قطر و قاچاق دام نیز از پیرانشهر به عراق انجام می‌شود. قاچاق؛ چالش دام عشایر پس از توقف صادرات

وی با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم دام حدود ۹۰ هزار تومان است، تصریح کرد: خروج دام از کشور و همچنین، مشکلات تردد ناشی از بارندگی‌های اخیر، باعث افزایش ۱۰ تا ۱۲ هزار تومانی قیمت هر کیلوگرم گوشت نسبت به هفته قبل شده است.

ملکی تصریح کرد: اگر مسئولان جلوی قاچاق و صادرات دام را نگیرند، التهابات قیمت در بازار استمرار خواهد داشت.

ملکی تمایل دامداران به بالا رفتن قیمت و خودداری از عرضه دام به بازار را از دیگر دلایل افزایش قیمت عنوان کرد و گفت: هم اکنون چوبداران، دامی برای خرید و عرضه به بازار پیدا نمی‌کنند، چرا که دامداران بدنبال افزایش مجدد قیمت هستند.

این درحالی است که تولیدکنندگان دام سبک، دیدگاهی کاملا متفاوت دارند و سهم صادرات در نوسانات قیمت‌ها را ناچیز می‌دانند.

افشین دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام‌سبک با بیان اینکه در ۲ ماه و نیم گذشته با احتساب دام عشایر ۲۰۰ هزار راس دام سبک صادر شده است، اظهار داشت: طبق آمار در شهریور ماه امسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام مازاد داشتیم که صادرات ۲۰۰ هزار راس دام در برابر این‌میزان انباشت، رقم بزرگی نیست.

وی قیمت فعلی دام را پائین‌تر از قیمت تمام شده برای دامداران خواند و گفت: با توجه به قیمت خوراک دام و سایر هزینه ها، قیمت واقعی هر کیلوگرم دام ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان با قیمت فعلی بازار اختلاف دارد و از این نظر دامداران در تنگنا هستند.

صدردادرس با اشاره به نامتناسب بودن قیمت گوشت با قیمت دام، اظهار داشت: نرخ کنونی گوشت رابطه منطقی با قیمت دام زنده ندارد و سایر عوامل بازار گوشت تاثیر بیشتری بر افزایش قیمت دارند.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک از مازاد بودن دام خبر داد و افزود: سردخانه‌های شرکت پشتیبانی امور دام مملو از گوشت است و خرید حمایتی متوقف شده است؛ از این رو وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌ها باید بدنبال راهکار دیگری برای جمع آوری دام مازاد بازار باشند.

آمارها نشان می‌دهد که با ممنوعیت صادرات دام زنده از اسفندماه پارسال تا مهرماهی که گذشت، میانگین قیمت دام سبک باوجود تغییراتی در خرداد و تیر، تقریبا ثابت بوده است.

هفته گذشته و به دنبال افزایش قیمت دام و گوشت قرمز که پس از آزاد شدن صادرات بخشی از دام مازاد دامداران و عشایر رخ داد، صادرات دام زنده از ایلام و کرمانشاه تا اطلاع بعدی متوقف شد.

کد خبر: ۱۹۱٬۸۴۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • فرزندملت IR ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
      0 0
      دامدار الان داره جو میخره کیلوی دوازده یونجه هشت هزار تومان هر دام سبک روزانه چهل هزارتومان خرجش که دريک برج میشه یک میلیون دویست الان نسبت به خرجش دام زنده باید کیلوی صد پنجاه باشه