به گزارش خبرنگار بازار، مهدی عیسیزاده صبح امروز در نشست کمیسیون اجتماعی مجلس در منطقه آزاد ارس درخصوص اصلاح برخی قوانین بهخصوص قانون ارزش افزوده در تولید، اظهار داشت: اگر مسئولین پیگیری کنند مجلس قوانین مغایر را اصلاح میکند.
وی ادامه داد: سال گذشته موضوع ارزش افزوده که مشکلاتی برای تولیدکنندگان در مناطق آزاد ایجاد کرده است با اختلاف اندک آراء رای نیاورد؛ تولید و اشتغال مورد تاکید مجلس است و ما با تمام وجود از این موضوع مهم در مناطق آزاد حمایت میکنیم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بر لزوم احیاء مدیران در مناطق آزاد تاکید کرد و گفت: مدیران اجرایی مناطق آزاد باید با تعامل بیشتر با مجلس و ارائه گزارش و پیگیری مشکلات، برای اصلاح قوانین مسیرگشایی کنند.
وی در جلسهای با حضور اعضای کمیسیون و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، با اشاره به تغییرات صورت گرفته در محدوده جلفای منطقه آزاد ارس، گفت: بعد از ۲۶ سال به این منطقه مرزی آمدهام و جلفای کوچک بسیار متحول شده است و شاهد توسعه در این منطقهایم.
عیسی زاده با بیان اینکه مناطق آزاد با هدف تولید و صادرات راهاندازی شدهاند، عنوان کرد: مناطق آزاد نیازمند ارائه گزارش و نگاه دقیق نمایندگان به مجلس برای رفع مشکلات هستند. از بخش خصوصی متشکریم که برای تحول اقتصادی در منطقه آزاد ارس تلاش کردهاند؛ میدان اصلی نبرد ما میدان اقتصادی و تولید و اشتغال است و از تولید سماق تا محصولات گلخانهای حمایت میکنیم.
تصویب قانون ارزش افزوده مناطق آزاد را زمین گیر کرد
حسین حاتمی نیز در این نشست گفت: متاسفانه با تمام تلاشهای نمایندگان مناطق آزاد برای جلوگیری از قرارگیری این مناطق ذیل قانون ارزش افزوده، مجلس به الزام تحقق این قانون در مناطق آزاد رای داد و این مناطق با مشکلات بزرگ بهوجود آمده زمینگیر شدند.
وی افزود: فلسفه وجودی مناطق آزاد و قوانین اولیه مصوب در مجلس برای کمک به رقابت تولید و صادرات در پهنه فراسرزمینی بوده در واقع فعالان اقتصادی این مناطق رقابتی با تولیدکنندگان کشور ندارند.
دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: با واکاوی دادهها و بررسی عملکرد مناطق آزاد میتوان پی برد برخی قوانین موجب بروز مشکلات در این مناطق شده و ما برای کمک به احیاء اقتصاد در مناطق آزاد باید به فکر اجرای قوانین اصلی مصوب در سالهای گذشته باشیم.
نماینده کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مناطق آزاد پیشانی رقابت اقتصادی کشور با بیرون از مرزها هستند، گفت: متاسفانه سال گذشته دیدگاه منفی مبنی بر رقابت مناطق آزاد با تولیدکنندگان سرزمین اصلی جاری بود که موجب اعمال محدودیت و حذف مزیتهای مناطق آزاد شد.
وی توضیح داد: امیدوارم امسال با دیدگاه واقعگرایانه و بازیابی مشوقها و مزیتهای مناطق آزاد، توان این مناطق برای رقابت با شرکتهای خارجی را افزایش دهیم. مناطق آزاد برای جذب سرمایهگذار باید مشوقهای قانونی جذاب داشته باشند، در غیر اینصورت هیچ دلیلی برای فعالیت اقتصادی و تولید و اشتغالزایی در یک منطقه مرزی وجود ندارد.
دنبال جذب سرمایه گذاری صادرات محور هستیم
مجید کیانی نیز در این نشست اظهار داشت: طبق آمار موثق، ارس با رویکرد صادراتی و تراز تجاری مثبت در مسیر قانون مناطق آزاد حرکت کرده است.
وی با بیان اینکه ابهامات در مورد عملکرد مناطق آزاد کمتر مربوط به ارس است، افزود: هدف ما جذب سرمایه گذار برای تولید محصولات صادراتی با ارزش افزوده بالاست و هماکنون صنایع بزرگ، متوسط و کوچک در زمینههای مختلف از جمله خودرویی، فولاد، نساجی، سلولزی، آرایشی و بهداشتی، پالایشگاهی، برق و الکترونیک، شیمیایی با مقاصد صادراتی و واردات به داخل کشور و مصرف در منطقه فعالیت دارند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در ادامه با اشاره به ارزیابیهای کامل معدن مسجد داغی و لزوم صدور مجوز از سوی سازمان محیط زیست، خاطرنشان کرد: معدن مسجد داغی با درصد خلوص بسیار خوب و ذخایر بالا، هم تراز با معدن مس سونگون بوده و در صورت صدور مجوز از سوی سازمان محیط زیست فعالیت این معدن در منطقه آزاد ارس با صنایع پایین دستی شروع میشود.
وی با تاکید بر ضرورت احداث فرودگاه در این منطقه گفت: علاوه بر فعالیت صادراتی صنایع ذکر شده، ارس قطب تولید محصولات گلخانهای با پشتوانه رودخانه ارس است و بهزودی با افزایش وسعت مجتمعهای گلخانهای این منطقه از ۲۲۰ هکتار فعال فعلی به ۵۰۰ هکتار، نیاز تولیدکنندگان برای واردات و صادرات کارگوی هوایی مواد اولیه و محصولات تولیدی بیش از قبل احساس خواهد شد و بدینجهت احداث فرودگاه باری یکی از نیازهای ضروری ارس است.
نظر شما