به گزارش بازار، محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در دومین نشست نظارت ستادی استانی که به منظور هماهنگی اقدام اجرایی الگوی کشت محصولات زراعی استان فارس در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شده بود در جمع خبرنگاران، گفـت: امنیت غذایی یکی از مباحث جدی جوامع بشری و کشورمان است.
وی ادامه داد: در کشورمان به دلیل تنوع اقلیمی ظرفیتها و قابلیتهای خوبی برای اجرایی و عملیاتی کردن تولید بهتر و با کیفیتتر وجود دارد تا مسیر امنیت غذایی را دنبال کنیم.
عسکری با بیان این که در گذشته و شروع به کار مجلس یازدهم تمام مسیرها را برای تولید بیشتر، باکیفیتتر و مطلوبتر هموار کردهایم، یادآور شد: در این خصوص اولین طرحی که تبدیل به قانون شده طرح امنیت غذایی و رفع موانع تولید بوده که متشکل از ۱۵ ماه بود که همه ایرادات، اشکالات و نارساییهای بخش کشاورزی را احصا کرده و برای این منظور راهکار ارایه و آن را تبدیل به قانون کردهایم که تولیدکنندگان ما تولید را با انگیزه پیش ببرند و مصرف کنندگان ما نیز با آسودگی خیال محصولات را مصرف کنند.
وی با اشاره به خرید تضمینی محصولات کشاورزی، تصریح کرد: این مهم نیز عملیاتی و اجرایی شده که دغدغه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان ما بوده است.
این مسوول ادامه داد: در گذشته تصمیمگیری از بالا به پایین بوده یعنی عدهای در قالب شورای اقتصاد محصولات کشاورزی را بدون در نظر گرفتن هزینه کاشت، داشت و برداشت محصولات قیمتگذاری میکردند؛ این مهم در قالب شورای قیمتگذاری متشکل از وزیر جهاد کشاورزی، وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه و ۶ نفر از تشکلها و کشاورزان خبره حوزه تولید و دو نفر از همکاران ما در این حوزه نظارت میکنند، رفع شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی درباره تسهیل کردن فضای صادرات محصولات کشاورزی اظهار کرد: با توجه به وجود ظرفیتها و قابلیتها، تسهیل فضای صادرات محصولات کشاورزی را دنبال کردیم و در حال عملیاتی شدن است.
به گفته وی، در بحث صادرات حدود ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت پیرامونمان علاقمند به محصولات کشاورزی کشورمان هستند و این موضوع میتواند علاوه بر اشتغال و تولید؛ ارزآوری را نیز به همراه داشته باشد.
عسکری با اشاره به اهمیت الگوی کشت تصریح کرد: ما در بحث الگوی کشت نقشه راهی را برای زمان تولید توسط کشاورز، چگونگی تولید، نوع محصول تولیدی و پایان زمان کشت را ترسیم کردهایم.
وی ادامه داد: اگر الگوی کشت را در بحث راهبردی بخش کشاورزی نگاه کنیم حتما این پروژه خروجی خوبی خواهد داشت.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی خاطرنشان کرد: الگوی کشت یکی از مباحث جدی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته اجرایی و عملیاتی شده است.
وی افزود: الگوی کشت به معنای آن است که تولید کننده ما پس از تولید با توجه به هزینه های آمادهسازی زمین، کاشت، داشت و برداشت با در نظر گرفتن میزان سود؛ به تولید بپردازد. همچنین با الگوی کشت علاوه بر رفع نیاز داخل، صادرات نیز میتوانیم داشته باشیم؛ علاوه بر آن میتوانیم طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی عملیاتی و اجرایی کنیم و در این خصوص بخش خصوصی میداند که تولیدش در فضای بازار اقتصادی است.
این مقام مسوول ادامه داد: این موضوع در کشورهای توسعه یافته عملیاتی شده و دارای نتیجه نیز بوده است. این طرح از ۱۵ سال پیش وجود داشته و ابلاغ شده تا دستگاه متولی آن را عملیاتی کند که اجرایی نشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی تصریح کرد: دولت سیزدهم و وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کردیم که در راستای اجرایی و عملیاتی کردن الگوی کشت را آغاز کند و شروع آن قطعا مشکلاتی را به همراه دارد، البته مهم آغاز شدن آن است.
وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی به تنهایی نمیتواند این مهم را عملیاتی کند؛ بنابراین وزارت جهاد کشاورزی به همراه سایر وزارتخانهها از جمله وزارت نیرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نفت در راستای اجرایی و عملیاتی کردن الگوی کشت هماهنگ باشند.
عسکری درباره نهادههای کشاورزی گفت: در حوزه تخصیص نهاده به کشاورزان به طور خاص کود اوره، فسفاته و پتاسه تصمیماتی گرفته شده تا در زمان مناسب و با قیمت مناسب در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی در پایان گفت: در راستای وظیفه ذاتی قوه مقننه مسیر را برای اجرای الگوی کشت هموار و سهلالوصول شده و دستگاههای اجرایی را مکلف کردهایم تا در راستای اجرای الگوی کشت وظایف خود را انجام دهند.
نظر شما