۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۰
قیمت تراکتور نزولی شد| توقف تسهیلات خرید، بازار را به هم ریخت
بازار گزارش می دهد؛

قیمت تراکتور نزولی شد| توقف تسهیلات خرید، بازار را به هم ریخت

قیمت تراکتور درحالی رو به کاهش است که کارشناسان معتقدند توقف تسهیلات خرید تراکتور و اقدام تراکتورسازی به فروش نقدی در بازار، عرضه و تقاضا را غیرواقعی ساخت و حال توزیع زیاد قیمتها را کاهشی کرده است.

بازار؛ گروه کشاورزی: بخش کشاورزی که ارتباط مستقیمی با تامین امنیت غذایی کشور دارد با چالش های بسیاری مواجه است و یکی از این چالش ها به بحث تجهیزات و ماشین آلات سنگین کشاورزی بر می گردد. به طوری که از یکسو بالا رفتن قیمت تراکتور طی سالهای اخیر دامنگیر کشاورزان شده و از سوی دیگر راضی نبودن خریداران از محصولات تراکتور سازی خود بسیار چالش برانگیز شده است.

از اصلی ترین انتقادات وارد به بخش توقف چند ماهه اعطای تسهیلات خرید تراکتور است

در کنار این مساله در حالی که تسهیلات برای خرید تراکتور داده می شد مدتی در پروسه اعطای این تسهیلات برای خرید تراکتور وقفه افتاد. به طوری که علی عباسی زاده به خبرنگار بازار گفت: تا جایی که بنده می دانم بانک کشاورزی معمولا تسهیلات خرید تراکتور را به کشاورزان و متقاضیان می دهند اما شنیده ها حاکی است هنوز اعتبارات این بخش باز نشده است. اگرچه گفته می شود در حال پیگیری برای راه اندازی روند اعطای این تسهیلات است.

عباسی زاده افزود: بنابراین یکی از اصلی ترین انتقاداتی که طی چند ماهه اخیر به این بخش وارد بوده همین توقف تسهیلات خرید تراکتور است.

با این وجود به گفته قالیباف، سخنگوی وزارت صمت سه مجموعه تراکتور سازی ایران، کمیته امداد و بانک تجارت توافقنامه اعطای تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی را با سود ۴درصد و پرداخت ۷ ساله برای خرید تراکتور اخیرا امضا کرده اند.

وقتی تراکتورسازی اقدام به فروش تراکتور در بازار آزاد کرد، خریداران بسیاری تراکتور خریداری کردند و نگه داشتند که با قیمت بالا در بازار بفروشند و از این راه سود و درآمدی کسب کنند، لذا الان توزیع تراکتور در بازار زیاد شده و قیمت ها کاهش یافته است

قالیباف در ادامه بیان داشت: نیاز سالانه تراکتور ۲۰ هزار دستگاه است و امسال، ۳۵ هزار تراکتور تولید خواهد شد و این رشد تولید هم باعث حذف تقاضای سرمایه‌ای و بازار آزاد و هم باعث افزایش صادرات خواهد شد. با این وجود بازار خرید و فروش تراکتور با حواشی بسیاری همراه است که تا حدودی به فروش تراکتور در بازار آزاد برمیگردد. به طوری که به گفته سخنگوی وزارت صمت بازار آزاد تراکتور در حال حذف شدن است و از سوی دیگر با افزایش تولید تراکتور، اختلاف قیمت کارخانه با بازار به شدت کاهش یافته است.

اختلاف قیمت کارخانه ای تراکتور با بازار آزاد در حال کم شدن است

دبیر انجمن ماشین آلات کشاورزی کشور نیز با تایید کاهش قیمت تراکتور به بازار گفت: الان قیمت تراکتور متعادل است؛ به عنوان مثال تا پیش از این اختلاف قیمت کارخانه ای تراکتور ۳۹۹ با بازار آزاد حدود ۲۰۰ میلیون تومان بود اما الان نرخ این تراکتور تا ۱۱۰ میلیون تومان کاهش یافته است.

وی ادامه دارد: از سوی دیگر در مورد بسیاری از مدل ها نیز قیمت کارخانه با قیمت آزاد تقریبا یکسان است و تنها یک تا دو مدل خاص هستند که هنوز اختلاف قیمت کارخانه ای با آزاد بالا است.

عباسی زاده همچنین در خصوص علت این کاهش قیمت برخی تراکتورها نیز اظهار داشت: موضوع این است که خریداران بسیاری تراکتور خریداری کردند و نگه داشتند که با قیمت بالا در بازار بفروشند و از این راه سود و درآمدی کسب کنند. لذا الان توزیع تراکتور در بازار زیاد شده و قیمت ها کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش، یکی دیگر از مسائل پیرامون بازار تراکتور، افزایش کاذب تقاضا برای خرید این کالا است. عباسی زاده در خصوص این افزایش کاذب تقاضا نیز گفت: یکی از مسائل اساسی در کشاورزی ما این است که قبلا یک یا ۲ تراکتور به کل روستا خدمات می داد ولی در طی دو سال اخیر تراکتور تبدیل به یک کالای سوداور سرمایه ای برای کشاورزان و مردم شده است. چون وقتی فرد تراکتور را از تراکتور سازی خریداری می کند ممکن است ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان با بازار آزاد اختلاف قیمت داشته باشد و این به معنا یک درآمد زایی است همان اتفاقی که در صنعت خودروسازی و با قرعه کشی ها صورت می گیرد.

سیستم توزیع تراکتور دچار مشکل شده است

عبدالله نوذری صنعتگران بخش کشاورزی نیز در خصوص وضعیت بازار تراکتور به بازار گفت: در بحث تولید تراکتور به نظر من ضعف نداریم اما به نظر می رسد سیستم تورزیع دچار مشکل شده است.

نوذری افزود: الان بر اساس ظرفیت تولیدی که در کشور وجود دارد و برآورد نیازی که می شود قائدتا نباید مشکل داشته باشیم اما یک نکته موثر بر این امر این بود که در یک مقطع زمانی، تسهیلات را بستند و ندادند و تراکتور سازی تولید را انجام داده بود و مجبور بود هزینه های خود را تامین کند لذا اقدام به فروش نقدی کرد.

وی ادامه داد: در این زمان کسانی اقدام به خرید نقدی تراکتور کردند که پول داشتند و تراکتور را در بازار مجددا عرضه کردند به این ترتیب احتمالا تعادل عرضه و تقاضا با این اقدام به هم خورد چون محصول به دست کسانی که استفاده کننده نبودند رسید.

تراکتورهای فروخته شده در بازار آزاد توسط تراکتورسازی جزو عرضه و تقاضای واقعی این کالا به حساب نمی آید

نوذری در خصوص تغییرات قیمت ها بعد از زیاد شدن عرضه در بازار نیز اظهار داشت: قیمت تولید کننده یک مبلغ مشخص است اما قیمت ها در بازار غالبا نوسان دارد و لذا اگر زمان بگذرد و قیمت ها در بازار متعادل تر هم بشود بهتر می توان در مورد میزان تغییر و تحولات در این بخش اظهار نظر کرد.

این صنعتگر بخش کشاورزی خاطر نشان کرد: تا جایی که ما می دانیم تراکتور سازی سالانه۳۰ هزار تراکتور ظرفیت تولید دارد و اغلب سالها ۲۰ تا ۳۰هزار عدد را هم تولید کرده است در حالی که نیاز بازار به اندازه همین ظرفیت تولید شده هم نیست البته به شرطی که این محصول به دست مصرف کننده برسد.

وی همچنین در خصوص اقدام تراکتورسازی در فروش محصول خود در بازار آزاد و به هم ریختن بازار عرضه و تقاضا نیز گفت: ما به تراکتور سازی حق می دهیم محصول خود را آزاد بفروشد چون باید هزینه ای که صرف تولید کرده است را از جایی به اصطلاح تامین کند و برگرداند و نمی تواند محصول خود را در انبار قرار بدهد تا شاید یک زمانی فروش برود. اما عرضه ای که به سبب فروش تراکتور سازی در بازار آزاد و به صورت نقدی صورت گرفته است را نمی توان جز عرضه و تقاضای واقعی حساب کرد.

کد خبر: ۱۸۴٬۹۲۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 21
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • عبدالحمید قره قانی IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
      5 1
      تراکتور در کشور خودمان تولید می‌شود ولی به کشاورز نمیدن. من خودم از سال 86 تا حالا نتوانسته ام تراکتور بگیرم. چرا چون پارتی میخاد رفیق میخواد. ٧هکتار برنجکاری هم دارم ولی نمیدن. حالا چیزی که آقای قالیباف گفتن اگر درست باشه که بعید است عالیه با سود 4درصد. فقط عادلانه باشه ندن به دلال ها. به کشاورز ها بدن. طرف میبینی یک متر زمین نداره 4تا تراکتور حواله ای گرفته منه کشاورز هم باید آزاد وگرون قیمت بگیرم
    • حميد IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
      11 0
      مضحکترین کارجدید اینکه تراکتور روبدن به کمیته ایها که زمین کشاورزی ندارن
    • برزگر IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
      9 2
      کیفیت این تراکتورهای داخلی خیلی پایین است
    • رضا IR ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
      11 1
      سلام ....وزیر صنعت ی‌فکری به حال کم کردن قیمت ادوات کشاورزی کند...که بدونه ادوات کشاورزی تراکتور تنهایی کار ساز نیست ..در این مدت دو الی سه سال اخیر قیمت ادوات کشاورزی به شدت بالا رفته ومردم قادریه خرید ادوات نیستند..
    • محسن‌شهبازی IR ۲۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
      5 1
      من‌تراکتور‌۸۰۰‌دارم‌ولی‌نیار‌به‌تراکتور‌۴۱۲۰‌دارم‌به‌ماه‌نمیدن‌به‌کسی‌میدن‌که‌زمین‌ندار
    • ‌کشاورز فقیر IR ۰۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۳
      1 1
      ما چه کنیم که نه زمینمون صرفه به خرید تراکتور داره ..نه کرایه دادن به تراکتوری ..‌موندم با یه هکتار زمین و کم آبی شدید چطور دوام بیارم ترا به خدا به دادم برسید ..از این یه هکتار هم سهم خانواده پدری بدم
    • رضا US ۰۷:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۳
      2 0
      ارزان شرن تراکتوربعلت پارتی بازی درنحوه برنده شدن هست که به هرکسی جهارکشاورزی دلش بخوادمیده نه هرکسی که نیاز داره وچون برندگان نیازواقعی ندارنداجبارا فروشنده شدن وعلت دیگرهم بالابودن قیمت تراکتورهست که تراکتورصدمیلیونی را به ۶۰۰ میلیون میفروشن که ارزش خریدنداره
    • یساقی IR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۳
      3 2
      چهارسالی است که در نوبت هستم امیرعلی یساقی 09148091597
    • دامدار کمر شکسته NL ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۳
      6 0
      قیمت کارخانه وبازار بهم نزدیک شده با وجود چند سال خشکسالی اخیر کشاورز هم فلج شده عزیزان مصرف کنندگان این وسیله کشاورزان وباغداران هستن که توان خرید ندارند قیمت بیش از حد بالاست بازار رو دلال میچرخونه وفکر جیب خودشه طرحی پیاده کنید که از کارخانه مستقیم بدست کشاورز برسه والسلام
    • علی IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۳
      4 1
      بابا کسی نیست کنترول کنه قیمت تراکتور چه خبره من 5هکتاززمین دارم یه تراکتور میخوام بگیرم نمیتونم توانش ندارم ولی یه بابا پولدار3تاشوداره به هرکی میگم برام شخم نمیزنه یا اگه بزنه قیمت خیلی بالا ازمسوولین خواهش میکنم کمک یا راهنمایی کنند چیکارکنم
    • م IR ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۳
      0 2
      سلام.تراکتور را به خاطر سوخت آن میخرند.تا سوخت یارانه ای آن لیتری 350تومان را لیتری 20هزار تومان بفروشند.
    • IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
      1 2
      خوب
    • محمد شکرزاده ردبیل IR ۰۶:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
      4 0
      خیلی عالی شد ولی کیفیت راکتور که تولید می کنی خیلی پایین است
    • IR ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
      0 0
      چرا سهمیه به بهزیستی نمیدن
    • سید اکبر از تالش چوبر IR ۲۲:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
      0 0
      سلام..رفتم خدمات گشاورزی تراکتور تقاضا کنم بهم گفت هفت خان رستم را باید طی کنی من کشاورزم نمی خوام بفروشم
    • IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
      0 0
      مسول همه نابسامانی در توزیع تراکتور وزارت کشاورزی و صمت است
    • IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
      0 0
      تراکتور یه طرف مسئله است.ادواتش طرف دیگر!؛ وزیر محترم باید تسهیلات برای خرید ادوات نیز به کمیته امداد یا دیگر نهادها بدن.
    • شده که تفاوت سوخت سهمیه با ازد 2700000 تومان است IR ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۹
      0 1
      تراکتور برای کشاورزی کم نیست کاسبی سوخت راه اندازی
    • IR ۱۸:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۹
      0 0
      سلام سوخت جمع بشه تراکتور هم زیاد میشه هم به قیمت واقعی بر می گرده چونکه کسانی نیاز دارند استفاده می کنند
    • IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۳
      0 0
      محدود شدن عرضه توسط کارخانه یکی از دلایل گران شدن تراکتور دربازار است
    • IR ۰۲:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
      0 1
      باسلام بنظرم بایدهرتراکتوری ک فروخته میشه اگه تا دوماه گارانتی نره سندو تراکتور از خریدار بگیرن تا ی دلال نره انبارش کنه گرون بشه بفروشه