۲۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۶
بساط حساب‌های اجاره‌ای جمع می‌شود
معاون سازمان امور مالیاتی:

بساط حساب‌های اجاره‌ای جمع می‌شود

معاون سازمان امور مالیاتی گفت: با تفکیک حساب‌های تجاری و غیر، بساط حساب‌های اجاره‌ای جمع می‌شود.

به گزارش بازار، سعید توتونچی درباره میزان فرار مالیاتی اصناف به ویژه پزشکان اظهار داشت: واقعیت این است که بخش قابل توجهی از تولید ناخالص کشور متوجه بخش اصناف و بازرگانی است که نسبت به بخش صنعت، کشاورزی و سایر بخش‌ها سهم اصناف بالا است اما در حال حاضر مطالعه دقیقی درباره فرار مالیاتی صنف پزشکان وجود ندارد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای جلوگیری از فرار مالیاتی اصناف، گفت: دو اقدام مهم انجام شده، اول اینکه براساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان بانک مرکزی نسبت به تفکیک حساب تجاری و غیر تجاری اقدام کرده و اقدام دیگر هم ساماندهی دستگاه‌های پوز بوده‌است.

معاون سازمان امور مالیاتی با اشاره به تفکیک حساب‌های تجاری و غیرتجاری ادامه داد: با تفکیک حساب‌های تجاری و غیر، بساط حساب‌های اجاره‌ای جمع می‌شود و از این پس الگوریتم‌های بانک مرکزی کارکرد تمام حساب‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و حساب افرادی از جمله منشی‌ها و فرزند منشی‌ها، اقوام و آشنایان پزشکان که خودشان فعالیت اقتصادی ندارند اما حساب خود را در اختیار پزشکی می‌گذارند، مورد رصد قرار گرفته و به عنوان حساب تجاری تشخیص داده خواهد شد. طبق آنچه که اعلام شده با توجه به الگوریتم‌های محاسباتی، تعداد پرداخت‌های ۱۰۰ تراکنش اعم از از کارت به کارت و انواع واریز به حساب و همچنین واریز بالای ۳۵ میلیون تومان در ماه حساب تجاری تشخیص داده می‌شود.

توتونچی تاکید کرد: با این رصدها، پس از این طرح درخواست‌هایی مانند کارت به کارت از درگاه یا اینترنتی بجای استفاده از دستگاه پوز، بلااثر می‌شود و دوباره دستگاه‌های پوز به کار برمی‌گردند.

وی با بیان اینکه ‌حساب‌های تجاری و غیرتجاری دو تفاوت ویژه دارند و حساب‌های غیرتجاری هم حجم گردش مالی پایین و تعداد پرداخت و تراکنش‌های پایینی دارد، افزود: البته قانون استثنائاتی را هم قائل شده‌ است، احتمال دارد در یک ماه از سال حجم گردش مالی حساب غیرتجاری از سقف تعیین شده عبور کند، برای این مواقع این امکان دیده شده که فرد توضیحات خود را به نظام بانکی و سازمان امور مالیاتی ارایه دهد و در صورت قانع بودن توضیحات فرد، حساب وی همچنان شخصی و غیرتجاری تلقی می‌شود و مشمول مالیات نخواهد شد.

معاون سازمان امور مالیاتی ادامه داد: همچنین اقدام دیگر انجام شده برای جلوگیری از فرار مالیاتی، ساماندهی دستگاه‌های پوز بوده‌ است که براین اساس تمام دستگاه‌های پوز باید به یک پرونده مالیاتی متصل شده باشند و از مهرماه هم هیچ دستگاه پوز فعالی در کشور نخواهیم داشت مگر اینکه به پرونده مالیاتی وصل شده باشد.

توتونچی درباره میزان فرار مالیات اصناف در سال‌های اخیر اظهار داشت: در قانون بودجه ردیفی با عنوان ردیف مشاغل آمده‌ که همان مالیات اصناف است. در سال‌های گذشته اعداد این ردیف هم به لحاظ ارقام مصوب شده و هم عملکرد، پایین و غیرواقعی بود و نسبت به ظرفیتی که در صنف اقتصادی کشور وجود دارد و حجم مبادلات حدود ۴ میلیون نفر در صنف فعال گروه‌های مختلف، مالیات ۷ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان واقعا ناچیز است از این رو نسبت به تغییر ارقام مالیاتی اصناف اقدام شد.

وی گفت: در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این اعداد به صورت واقع‌بینانه اصلاح شد البته نه به این معنا که یک شبه به عدد مطلوب و ایده‌آل برسد اما رشدهای منطقی به آن داده شد. همچنین به دنبال آن احکام متناسبی در قوانین بودجه آمد که سازمان امور مالیاتی دستش باز باشد تا مالیات به حق را بگیرد.

به گزارش ایلنا، معاون سازمان امور مالیاتی ادامه داد: در سال گذشته حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان برای مالیات اصناف در نظر گرفته شد و پس از آن حکمی مصوب شد که واریزی پوزهای فعالان اقتصادی درآمد محسوب ‌شود. همچنین امسال برای اولین بار با دو روش مالیات توافقی مبتنی بر تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم و روش حالت عادی و اظهارنامه شرایط بسیار مطلوبی در وصول مالیات داشتیم بطوریکه تعداد اظهارنامه‌ها تا ۵۰ درصد رشد داشته و مالیات ابرازی مودیان حدود ۲۰۰ درصد افزایش یافت و این امار و ارقام نشان دهنده این است که احکام مالیاتی و اراده سازمان امور مالیاتی این بوده که مالیات واقعی از گروه هدف داشته باشد. از این رو، در ۵ ماهه اول امسال ۴۸.۵ از کل درآمدهای دولت از نظام مالیاتی تامین شده که این رکورد بسیار قابل توجهی است.

کد خبر: ۱۷۵٬۸۵۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha