به گزارش بازار، ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران امروز در مصاحبه با رادیو اقتصاد درباره کشت قراردادی و توسعه آن گفت: کشت قراردادی موضوع تازهای در کشاورزی ما نیست و از سالهای قبل بوده و در واقع یک نوع سلف خری است که متشکل از حلقههای تولیدکننده تا حلقه آخر که به فرآوری تولید میپردازد و به بازار دسترسی دارد و در این میان سیستم بانکی نیز تامین سرمایه میکند.
کشت قراردادی نباید سلف خری به شکل جدید باشدقاسمی افزود در سلف خری، محصول به قیمت عادلانه روز خریداری نمیشود بلکه نهادههایی که در ابتدا تحویل زارع داده شده محاسبه میشود و حلقه آخر بیشترین سود را میبرد در حالی که در کشت قراردادی قرار هست سودی که در زنجیره تامین و ارزش به دست میآید میان همه حلقهها تقسیم شود.
به گفته قاسمی، بر اساس تجربیات دو سال گذشته از دو طرح کشت قراردادی که عملا سلف خری مدرن است به نظر میرسد باز هم به حلقه تولیدکننده توجه نمیشود این حلقه کمتر از حلقه آخر که به بازار متصل است منفعت میبرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در ادامه افزود: کشاورزی قراردادی بحثی است که در دنیا وجود دارد و ما هم باید به آن سمت حرکت کنیم، اما واقعاً به سمت کشاورزی قراردادی حرکت کنیم نه اسم سلف خری را عوض کنیم بگذاریم کشاورزی قراردادی.
قاسمی با اشاره به اینکه تامین مالی کشت قراردادی از سوی بانکها باعث ترغیب بخش خصوصی برای ورود به کشت قراردادی و رونق آن نمیشود، با نگاه انتقادی به تسهیلات ۲۰۰۰۰ هزار میلیارد تومانی بانک مرکزی و ۴۰۰۰ میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی که مدیران وزارت جهاد کشاورزی میگویند قرار است به منظور توسعه کشت قراردادی پرداخت شود، تصریح کرد: این تسهیلات را قرار است به چه کسانی بدهند؟ این تسهیلات به کسانی که وثیقههای شان برای بالای میدان ونک است پرداخت میشود و کشاورزان خرد از این تسهیلات بهرهمند نخواهند شد.
نظر شما