بازار؛ گروه استان ها: شاید برای شما هم پیش آمده باشد، که برای انجام اموری به یک اداره مراجعه می کنید، اما مسئول مربوطه در آن ساعت در اداره حاضر نیست.
برخی اوقات دلیل این عدم حضور را مرخصی آن مسئول ذکر می کنند، اما بسیاری از اوقات نیز این طور بیان می شود، که مسئول مربوطه برای جلسه و یا کار اداری به اداره کل استان رفته باشد.
این امر حتی در سطح بالاترین مقام اجرایی یک شهرستان، یعنی فرمانداران نیز بسیاری از مواقع رخ می دهد و در این بین نه تنها ارباب رجوع، که متولیان دیگر ادارات و نهادها که برای اجرای برخی امور و یا کارها نیاز به هماهنگی با فرماندار و یا مشورت با وی دارند، نیز پشت خط انتظار می مانند.
اما این که فرمانداران استان تهران به طور متوسط چه زمانی را در هفته برای حضور در استانداری صرف می کنند، اعدادی است، که به نسبت هر فرماندار با فرماندار دیگر متفاوت است.
روزهای خاصی برای حضور فرمانداران در استانداری مشخص شود
فرماندار شهریار در خصوص زمانی که در هفته برای حضور در استانداری تهران صرف می کند، به خبرنگار بازار گفت: خوب این زمان در هر هفته با هفته دیگر متفاوت است.
نوراله طاهری اضافه کرد: به طور متوسط هر هفته ۵ ساعت الی یک روز برای انجام کارهای مربوط به شهریار در استانداری حضور پیدا می کنم، که زمان هایی از این حضور برای شرکت در جلسات بوده و ضروری است و مواقعی نیز برای پیگیری کارها است.
وی در پاسخ به این سوال که گمان می کنید، این حضور چه میزان در پیشبرد امور شهریار موثر باشد، گفت: ۱۰۰ درصد موثر است، البته ما بسیاری از کارها را تلفنی هماهنگ می کنیم، ولی برای برخی از امور نیز حضورمان در استانداری ضروری است.
طاهری گفت: البته اگر روزهای خاصی توسط استانداری مشخص شود، که فرمانداران در همان روزها در استانداری حضور پیدا کنند و در آن روزهای خاص همه مسئولان امر نیز در استانداری حاضر باشند، کارها سریع تر پیش می رود و تاثیر این حضور بیشتر می شود.
حضور بیش از حد فرماندار در استانداری به ضرر شهرستان تمام می شود
اما فرماندار اسلامشهر نظری متفاوت در این خصوص دارد، وی معتقد است، پیگیری امور حتما نیاز به حضور فیزیکی ندارد و به خبرنگار بازار می گوید: به عقیده من حضور بیش از حد فرماندار در استانداری به ضرر شهرستان تمام می شود، چرا که نقش اول فرماندار حضور مستمر و موکد در شهرستان است.
مسعود مرسلپور اضافه کرد: پیگیری چند راه دارد، که مکاتبات معمول اداری، مکاتبات ویژه اداری، ارسال پیک برای پیگیری و نیز پیگیری های تلفنی است، پیگیری و رایزنی این نیست، که فرماندار به این اتاق و آن اتاق برود و من این پیگیری را دور از شان فرماندار دانسته و قبول ندارم.
وی گفت: سیستم اداری باید وظیفه خود را بداند و فرماندار نیز باید در شهرستان خود نقش آفرینی کند، این که ما هفته ای ۶ بار به استانداری برویم و کارها و برنامه هایمان بماند و عملکرد گزارش وار داشته باشیم، در کسوت فرماندار نیست.
فرماندار اسلامشهر گفت: من هر دو هفته حداکثر یک بار به استانداری می روم.
بخش قابل توجهی از تصمیمات مهم در استان گرفته می شود
فرماندار فیروزکوه نیز در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان این که مدت حضور بنده به عنوان فرماندار در استانداری متفاوت است، افزود: گاهی ممکن است، ۳ روز در هفته به استانداری برویم، چرا که جلسه ای که در استان برگزار می شود، نیاز به رفت و برگشت دارد، که فرصت فرماندار را می گیرد.
مهدی یوسفی جمارانی گفت: البته این حضورها قطعا موثر است، چرا که بخش قابل توجهی از تصمیمات مهم در استان گرفته می شود و هماهنگی ها با ادارات کل استانی در جلسات استانی گرفته می شود و تاثیرات قابل توجهی دارد
وی افزود: به طور میانگین حداقل ۲ جلسه در هفته را در استانداری داریم، که البته به آقای استاندار و دوستان استانداری داده ایم، که اگر بشود، روزهای جلسات در روزهای مشخصی باشد، که بدانیم و با برنامه های شهرستان تداخل نداشته باشد و هماهنگی ها سخت می شود.
فرماندار فیروزکوه افزود: به عنوان مثال ممکن است، فردا جلسه ای در شهرستان داشته باشیم و جلسه ای نیز در استانداری پیش آید، که مجبور می شویم، جلسات خود را به زمانی دیگر موکول کنیم و اگر روز مشخصی باشد، قابلیت برنامه ریزی تصمیم گیری بهتر پیش می آید.
وی گفت: زمانی که استانداری هستم، تصمیم گیری و مدیریت مسائل شهرستان بر عهده معاون سیاسی فرماندار به عنوان جانشین است.
این که در برخی مواقع حضور فرماندار به عنوان یک مسئول شهرستانی در استانداری و ادارات بالادستی لازم است، بر کسی پوشیده نیست، اما به نظر می رسد، باید با تدبیر بیشتر این ساعات حضور در استانداری و خروج از شهرستان متبوع را به کم ترین زمان ممکن رساند و تا جایی که ممکن است، وظایف به مسئولان شهرستانی و محلی واگذار شود، تا حل معضلات مردم و تصمیم گیری های دیگر درگیر پیچ و خم ها و بروکراسی های اداری استانی نشود.
نظر شما