۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۳
همدان از مراودات تجاری با استان واسط عراق استقبال می‌کند
در نشست مشترک تجار عراقی و همدانی مطرح شد؛

همدان از مراودات تجاری با استان واسط عراق استقبال می‌کند

همدان- تاکید بر توسعه روابط تجاری فعالان اقتصادی همدان با تجار استان اوسط عراق و استقبال همدان از مراودات تجاری با فعالان اقتصادی این استان دستاورد نشست مشترک تجار عراقی و همدانی بود.

به گزارش خبرنگار بازار، صادرات به عراق به عنوان یکی از مهم‌ترین بازارهای صادراتی ایران بسیار حائز اهمیت است و در همین راستا فعالان اقتصادی استان همدان به دنبال توسعه روابط تجاری خود و تجار این کشور هستند به طوری که برگزاری نشست فعالان اقتصادی همدان و عراق در راستای معرفی داشته ها از جمله اقدامات برای دستیابی به اهداف ترسیم شده در این مسیر است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در این نشست که ظهر یکشنبه برگزار شد با اشاره به اینکه استان همدان با سابقه طولانی تاریخی پتانسیل ها و ظرفیت‌های بسیاری دارد، اظهار کرد: استان همدان پنج میلیون تن تولید محصولات کشاورزی دارد.

ظاهر پور مجاهد با اشاره اینکه پنج تا هشت محصول تولیدی کشاورزی استان همدان دارای رتبه‌های برتر کشور است، ادامه داد: از جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفری استان همدان نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر بهره بردار بخش کشاورزی هستند.

وی با بیان اینکه این ۲۰۰ هزار بهره بردار در قالب تشکل‌های مختلف مانند انجمن صنفی زیر نظر اتاق بازرگانی استان همدان، فعالیت دارند، افزود: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و توسعه ماشین آلات و مکانیزاسیون کشاورزی استان اولویت استان قرار دارد و استان همدان در این زمینه فعالیت می‌کند.

کشت گلخانه‌ای با رعایت استانداردهای جهانی در ردیف اولویت‌های همدان است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی بزرگی مانند صنایع غذایی سحر، صنایع شیر پگاه در استان همدان فعالیت دارند، اضافه کرد: کشت گلخانه‌ای با رعایت استانداردهای جهانی در ردیف اولویت‌های استان همدان است.

وی با اشاره به اینکه بسترهای خوبی برای صادرات محصولات کشاورزی در استان همدان فراهم شده است، بیان کرد: استانداری همدان از مراودات تجاری استان همدان با استان واسط عراق استقبال می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در زمینه گردشگری به خصوص گردشگری سلامت و دیگر فعالیت‌های زیر بخش کشاورزی آماده مذاکره و عقد تفاهم نامه هستیم، ادامه داد: رئیس اتاق بازرگانی استان همدان از سوی استاندار نماینده استان است.

رئیس برنامه ریزی کشاورزی استان واسط عراق نیز با اشاره به اینکه کشاورز کار تجربی را به کار تحقیقاتی و دانشگاهی ترجیح می‌دهد، ادامه داد: کشاورز باید از تجهیزات و ماشین آلات مطمئن شود تا آن را بخرد.

محمد حمدصالح با تاکید بر اینکه مشکل نخست در عراق بحران آب است، ادامه داد: کشاورزان به سیستم آبرسانی نیاز دارند و برای مشکل بحران آب فقط آبرسانی با سیستم‌های مدرن صرفه جویی امکان پذیر است.

وی با اشاره به اینکه درخواست داریم که از سابقه استان همدان در زمینه سیستم آبیاری نوین استفاده کنیم، افزود: در همه زمینه‌های کشاورزی علاقمند به همکاری با استان همدان هستیم.

دعوت از پزشکان همدانی برای راه اندازی کلینیک در عراق

وی در ادامه با اشاره به اینکه مطرح شدن گردشگری پزشکی و گردشگری سلامت برای توسعه مراودات نکته جالبی بود، بیان کرد: پزشکان همدانی می توانند به عراق بیایند و کلینیک ایجاد کنند.

نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در ادامه درخصوص ماشین آلات کشاورزی با اشاره به اینکه استان همدان استانی کشاورزی است و بخش کشاورزی استان پنج میلیون تن محصول تولید می‌کند، اظهار کرد: در زمینه ماشین آلات کشاورزی شرکت‌های خوبی در استان فعالیت دارند و محصولات آنها صادراتی است.

داریوش سرحدی با اشاره به اینکه شرکت‌های تولید کننده ماشین آلات کشاورزی در استان همدان می‌توانند خدمات مورد نیاز استان واسط عراق را فراهم کنند، ادامه داد: در زمینه آبیاری نوین هم شرکت‌های تولید کننده محصولات آبیاری نوین در استان وجود دارد که جزو برندهای معتبر کشور هستند و هم اکنون صادرات به کشورهای عراق و ترکیه و کشورهای آفریقایی دارند.

با توجه به اقلیم گرم و خشک استان واسط عراق سیستم آبیاری متفاوت باید اجرا شود و شرکت‌های اجرا کننده آبیاری تحت فشار این پتانسیل را دارند که با توجه به شرایط اقلیمی سیستم آبیاری مناسب را اجرا کنند

وی با اشاره به اینکه ما شرکت‌های طراح هم داریم که می‌توانند به کمک استان واسط بیایند و سیستم های آبیاری را طراح و اجرا کنند، افزود: با توجه به اقلیم گرم و خشک استان واسط عراق سیستم آبیاری متفاوت باید اجرا شود و شرکت‌های اجرا کننده آبیاری تحت فشار این پتانسیل را دارند که با توجه به شرایط اقلیمی سیستم آبیاری مناسب را اجرا کنند.

نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه استان همدان در محصولاتی مانند سیب زمینی، گردو، کشمش، محصولات گلخانه‌ای، سیر، موسیر، مرغ و دام زنده حرف برای گفتن دارد، افزود: در صورت نیاز کشور عراق می‌توانیم برای صادرات این محصولات به استان واسط از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات فنی و مهندسی مد نظر سازمان جهاد کشاورزی استان همدان است، افزود: مراکز تحقیقاتی همدان فعال است و می‌توان از پتانسیل این مراکز استفاده و از شرکت‌های فنی و مهندسی و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کرد.

رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان نیز در ادامه با اشاره به اینکه استان همدان ۱۸ کارخانه خوراک دام دارد، اظهار کرد: یکی از کارخانه‌های خوراک دام ۵۰۰ هزار تن ظرفیت دارد و ۱۶ نوع تولید خوراک دام و طیور و آبزیان انجام می‌دهد.

داوود شعبانلو با اشاره به اینکه استان همدان در صنعت مرغداری حدود ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه در سال ظرفیت دارد، ادامه داد: ۵۰۰ واحد مرغداری گوشتی، ۴۰ واحد مرغ تخم گذار و ۲۲ واحد مرغ مادر در استان همدان وجود دارد.

وی با بیان اینکه از استان همدان صادرات به استان بغداد انجام می‌شود، افزود: در صورت علاقمندی استان واسط می‌توانیم مرغ، تخم مرغ، خوراک دام و ریز مغذی‌ها صادرات داشته باشیم.

۴۲۰ بهره بردار در بخش گلخانه‌ها در استان همدان فعالیت دارند

رئیس انجمن گلخانه‌های استان همدان نیز در ادامه با اشاره به اینکه گلخانه‌های فعال در استان همدان ۲۱۰ هکتار است، اظهار کرد: ۴۲۰ بهره بردار در بخش گلخانه‌ها در استان همدان فعالیت دارند.

فرهاد منافی با اشاره به اینکه تولید یک کیلو محصول گوجه فرنگی در مزرعه ۴۴۰ لیتر آب مصرف می‌کند، ادامه داد: برای تولید یک کیلو گوجه در گلخانه ۴۰ لیتر و در گلخانه‌های مدرن به ۷ لیتر مصرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه گلخانه محیطی ایزوله و سر بسته است و به نسبت مزرعه کنترل آفات در آن راحت‌تر اتفاق می‌افتد، افزود: برای کنترل آفت و بیماری در فضای ایزوله ابزار های مختلفی وجود دارد و اگر درست انجام شود، کنترل آفت کم هزینه تر و بهتر انجام می‌شود.

مدیر بخش ماشین آلات کشاورزی استان واسط عراق نیز درخصوص سیستم آبیاری با بیان اینکه در همدان سیستم آبیاری خیلی متفاوت است، گفت: در استان واسط کشاورزان از آب چاه استفاده نمی‌کنند بلکه از آب رودخانه استفاده می‌کنند و مهندسان ایرانی باید از نزدیک ببینند و سیستم آبیاری مناسب را طراحی کنند.

کد خبر: ۱۷۱٬۲۸۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha