به گزارش بازار، همت قلی زاده، افزود: اسناد مالی چهار شرکت روغن ساز، تایید نمیکند که در تولید مشکل داشته باشند. این اتفاق، نتیجه یارانه جعلی پنهان است؛ یعنی، در این محاسبه، معمولاً آن چه که بر خلاف اقتصاد ملی، اقتصاد خانوار و اقتصاد تولید است، رخ میدهد که یکی از پدیدههای آن، همین ادعای شرکتهای تولید روغن موتور است.
وی با تاکید بر این که در تحویل ماده اولیه پالایشگاههای روغن سازی به نام لوبکات که در پالایشگاههای نفت تولید میشود، اتفاقی نیفتاده و بیش از نیاز کشور است، افزود: بررسی صورتهای مالی سه ماهه منتهی به خرداد شرکتهای روغن ساز و همچنین صورتهای مالی سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ این شرکتها نیز نشان میدهد که مشکلی در تولید آنها وجود ندارد و برعکس، سودهای هنگفتی به دست آورده اند؛ به خصوص پس از حذف ارز ترجیحی از بخش نفت، در ابتدای آبان سال ۱۳۹۷.
قلی زاده ادامه داد: تولید و صادرات این شرکتها افزایش یافته و حتی عواید ناشی از صادرات آنها؛ یعنی ارزآوری این شرکتها، بیش از نیاز ارزی آنها برای تامین نیازهای وارداتی بوده است.
وی گفت: در مجموع کمبود روغن موتوری که در بازار به وجود آمده، رفع خواهد شد و به نظر میرسد که این اتفاق، بیشتر یک بازی در قالب بازار انحصاری چندجانبه باشد تا قیمتها کاهشی نشوند. قیمت روغن موتور ناشی از قیمت نفت، به شدت افزایش پیدا کرده و، چون اکنون قیمت نفت در سطح جهان در حال کاهش است، شاید این بازی رقم خورده باشد تا جلوی کاهش قیمتها را بگیرند.
۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۹
کمبود روغن موتور در بازار
کارشناس اقتصاد انرژی گفت: در محاسبات یارانه پنهان، شرکتهای روغن ساز با افزایش هزینه جهانی مواد اولیه، نرخ محصولات را افزایش میدهند، اما با کاهش این هزینهها، حاضر به کاهش قیمت محصولات خود نیستند.
کد خبر: ۱۶۵٬۸۶۰
نظر شما