۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۲
تحقق ۶۵ درصدی برنامه تولید بذر گندم تاکنون

تحقق ۶۵ درصدی برنامه تولید بذر گندم تاکنون

حدود ۶۵ درصد برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در تولید بذر گندم آبی و دیم تا کنون برای کشت پاییزه سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به رغم خشکسالی و گرمای خارج از نرم اول فصل، محقق شده است.

به گزارش بازار، صمد مبصّر معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: تا چهارم مرداد امسال ۳۲۷ هزار و ۶۲۵ تن بذر گندم از کشاورزان پیمانکار توسط شرکت های تولیدکننده بذر خریداری شده که تحقق ۶۵ درصدی برنامه ابلاغی وزارتخانه را در تولید این نهاده نشان می دهد.

مبصّر افزود: امسال تولید ۵۰۰ هزار و ۸۴۵ تن بذر گندم برای توزیع در سال زراعی آینده هدف‌گذاری شده که ۳۲۵ هزار تن آن مربوط به بذر گندم آبی و ۱۷۴ هزار و ۹۵۸ تن بذر دیم است.

وی اظهار داشت: تاکنون ۲۳۹ هزار و ۹۵۳ تن بذر گندم آبی در تمام طبقات معادل حدود ۷۴ درصد و ۸۷ هزار و ۶۷۲ تن بذر گندم دیم معادل ۵۰ درصد هدف برنامه توسط شرکت های متولی بذر از کشاورزان پیمانکار خریداری شده و خرید ارقام دیم در استان های غرب و شمال غرب کشور ادامه دارد.

مبصّر در عین حال یادآور شد: از سال گذشته نیز ۳۰ هزار تن بذر گندم ضد عفونی شده در انبار شرکت ها موجود است که به طور عمده از ارقام آبی هستند و می تواند به برنامه تامین بذر در سال زراعی آینده کمک کند.

وی گفت: نیاز کشور به بذر گندم برای یک سال زراعی در اراضی دیم و آبی نزدیک به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن است و معمولا برنامه وزارت جهاد کشاورزی این است که نزدیک به ۶۵ درصد بذر آبی و ۴۰ درصد بذر دیم مورد نیاز کشور را برای کشت با بذرهای گواهی شده تدارک ببیند و بقیه بذور مورد نیاز از طریق بذرهای خودمصرفی کشاورزان تامین می شود.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در همین حال اذعان داشت: تمام بذر های گواهی شده زیر نظارت فنی این موسسه تحقیقاتی تولید می شوند و برچسب گواهی دریافت می کنند.

وی خاطر نشان کرد: برای کشت پاییز سال گذشته ۴۰۲ هزار تن بذر گواهی شده گندم خریداری شد که از این میزان نزدیک به ۳۷۰ هزار تن بذر خالص می‌توانست در کیسه در اختیار کشاورزان قرار گیرد و این در حالی است که تنها حدود ۲۵۰ هزار تن آن میان کشاورزان توزیع شد.

مبصّر افزود: سال گذشته به دلایل مختلف از جمله بحت مربوط به قیمت‌گذاری غیراصولی بذر و کشش ضعیف گندمکاران برای خرید، نزدیک به ۱۴۰ هزار تن از بذر های تدارک دیده شده در شرکت های متولی خرید بذر، رسوب کرد که نزدیک به ۳۰ هزار تن آن فرآوری‌ و مابقی به صورت بذر خام و فله ای بود که متاسفانه امسال تحویل سیلو ها شد.

وی با اشاره به مشکلات نقدینگی شرکت های متولی خرید بذر خام از کشاورزان نیز گفت: این شرکت ها برای پرداخت پول بذر خام به کشاورزان پیمانکار به نقدینگی زیادی نیاز دارند و این نقدینگی همواره در قالب تسهیلات از سوی بانک کشاورزی در اختیار شرکت های متولی خرید بذر قرار می گرفت.

مبصّر اظهار داشت: امسال به رغم پی گیری های متعدد از سوی بخش های مختلف وزارت جهاد کشاورزی، این شرکت ها قادر به دریافت تسهیلات برای خرید بذر خام ار پیمانکاران نشده اند و این در حالی است که خرید از مناطق سرد همچنان ادامه دارد.

کد خبر: ۱۶۵٬۴۱۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha