۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴
امروز ۸۰ درصد تجهیزات صنعت پتروشیمی و کاتالیست‌ها را در ایران می‌سازیم
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس:

امروز ۸۰ درصد تجهیزات صنعت پتروشیمی و کاتالیست‌ها را در ایران می‌سازیم

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس گفت: آمادگی داریم با شرکت‌های آلمانی که در شیمی و صنعت پتروشیمی سرآمد هستند، همکاری کنیم و برای منافع دو کشور گام‌های بلندی برداریم.

به گزارش بازار به نقل از گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، بزرگ‌ترین شرکت ایران، میزبان هیئتی متشکل از رئیس و اعضای انجمن فدرال حمایت از اقتصاد و تجارت خارجی آلمان، محمود فرازنده سفیر ایران در آلمان، مسئول میز آلمان در وزارت خارجه ایران و احسان قاضی‌زاده هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی بود.

در این نشست که با هدف همکاری در زمینه تولید محصولات پتروشیمی، تأسیسات و تجهیزات و احیا و گسترش روابط دو کشور در صنعت پتروشیمی برگزار شد، محمود فرازنده، سفیر ایران در آلمان با اشاره به سابقه ۲۰ ساله این انجمن با عضویت ۱۳۰۰ شرکت، گفت: انجمن فدرال حمایت از اقتصاد و تجارت خارجی آلمان که در بیش از ۷۰ کشور دنیا نمایندگی دارد، با بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا در حال همکاری است و این نخستین سفر این اتحادیه به کشور ایران است.

وی با اشاره به سوابق این اتحادیه در حوزه انرژی افزود: این اتحادیه به‌دنبال یافتن بازارهای جدید برای محصولات آلمان و تأمین نیازهای این کشور از مقاصد جدید است و حوزه پتروشیمی از حوزه‌های جذاب برای این اتحادیه معتبر و باسابقه به‌شمار می‌رود.

مایکل شوون، رئیس انجمن فدرال حمایت از اقتصاد و تجارت خارجی آلمان با ابراز خشنودی از سفر به ایران تصریح کرد: مقدمه این سفر از دو سال پیش آغاز شد. ما آمده‌ایم تا با اعتماد متقابل با شرکت‌های ایرانی کار کنیم و تصویرهای نادرستی را که در طرفین وجود دارد تصحیح کنیم. ما به‌دنبال روابط سازنده و احترام‌آمیز متقابل هستیم.

وی با تأکید بر اینکه ما با تحریم مخالفیم و معتقدیم تحریم زندگی مردم عادی را تغییر می‌دهد، تأکید کرد: ما به‌دنبال آن هستیم که اضطراب و ترس سرمایه‌گذاری آلمانی‌ها در ایران را کم کنیم و البته این پیام را برای سیاستمداران خود داریم که باید وابستگی خود را به چین و روسیه کاهش دهیم و سبد دریافت و صادرات خدمات و محصولات خود را متنوع کنیم.

شوون یادآور شد: ما در این سفر، احترام شما و مردم ایران را دیدیم، ما پزشکان، دانشمندان و دانشجویان ایرانی را به تخصص و خوش‌نامی می‌شناسیم و معتقدیم این حس خوب باید به بخش صنعت دو کشور هم منتقل شود.

وی‌ در ادامه از علی‌عسکری و مدیران این گروه برای تداوم مذاکرات تخصصی دعوت کرد.

عبدالعلی علی‌عسکری، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس هم در این نشست اظهار کرد: امیدواریم این سفر زمینه‌ساز به‌وجود آمدن تصویر بهتر از ایران که کشوری زرخیز، جوان و با استعدادهای فراوان است در ذهن شما شود.

وی افزود: در شرایطی که کشورهایی مانند آمریکا با چند هزار میلیارد دلار بدهی دست و پنجه نرم می‌کنند، ایران کشوری است که نه‌تنها هیچ بدهی در سطح بین‌المللی ندارد که به‌واسطه تحریم‌های ناجوانمردانه، طلب‌های قابل‌توجهی هم دارد و این یک ظرفیت مناسبت برای توسعه اقتصادی است.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تأکید کرد: ایران با ظرفیت‌های انسانی قابل‌توجه خود، کشوری است بسیار مستعد که هر بذر و نهال اقتصادی و فنی در آن کاشته شود به‌خوبی رشد می‌کند و ثمر می‌دهد، کمااینکه در دوران ناجوانمردانه تحریم آمریکا، به رشد خود ادامه دادیم و در حال پیشرفتیم.

علی‌عسکری ادامه داد: تحریم یک تهدید برای کشور ما بود، اما با تلاش همین جوانان و دانشمندان ایرانی به فرصت تبدیل شد و ما امروز هزاران شرکت دانش‌بنیان داریم که در لبه فناوری حرکت می‌کنند، اگر تا چند سال قبل ما کشوری وابسته در صنعت پتروشیمی بودیم، امروز حدود ۸۰ درصد تجهیزات صنعت پتروشیمی و کاتالیست‌ها را در ایران می‌سازیم.

وی با بیان اینکه گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، بزرگ‌ترین شرکت ایران، دومین شرکت بزرگ پتروشیمی در غرب آسیا و باارزش‌ترین شرکت در بازار سرمایه است، اظهار کرد: خلیج فارس سال گذشته بیش از ۲۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی تولید کرده و بیش از ۱۲ میلیارد دلار فروش داشته، امروز هم ۲۰ پروژه به ارزش ۱۵ میلیارد دلار در دست ساخت دارد و با کمک متخصصان در حال تعریف پروژه‌های جدید دیگر از میدان‌های نفت و گاز تا صنایع پایین‌دست به‌منظور تکمیل زنجیره است.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ابراز علاقه‌مندی به گسترش همکاری‌ها با آلمان به سوابق کاری خود در صنعت و تعامل با شرکت‌های آلمانی و سوییسی برای انتقال علم، فناوری و تجهیزات اشاره کرد و افزود: روابط اقتصادی ایران و آلمان دارای قدمتی دیرینه است، اما آمریکا به‌خاطر منافع خود رابطه حسنه این دو کشور را خراب کرد. ما تصور خوبی از آلمان داریم و امیدوارم این سفرها و دیدارها زمینه‌ساز احیای آن روابط و گسترش روابط فی‌مابین شود.

علی‌عسکری تأکید کرد: امیدواریم اروپایی‌ها هم بدانند که چقدر منافع خود در تعامل و همکاری با ایران را پای آمریکا قربانی کردند، ما ضمن اینکه آمادگی داریم با شرکت‌های آلمانی که در شیمی و صنعت پتروشیمی سرآمد هستند، همکاری کنیم و برای منافع دو کشور گام‌های بلندی برداریم، این انتظار را داریم که شرکت‌های آلمانی در قبال تجهیزاتی که به صنعت پتروشیمی ایران فروخته‌اند، تعهدات خود را ادا کنند.

وی یادآور شد: جوانان و متخصصان ما در سال‌های تحریم به‌خوبی نشان دادند ظرفیت ایرانی‌سازی و عبور از شرکت‌های بدعهد خارجی را دارند.

احسان قاضی‌زاده هاشمی هم در این نشست با بیان اینکه دشمنان انقلاب به‌دنبال ایجاد تابوهای سیاسی هستند، تصریح کرد: می‌توان با تکیه بر توانمندی‌های بخش خصوصی پیام‌ محکمی را به دنیا صادر کرد.

علی عسکری در پایان این نشست با اعلام رضایت از برگزاری این نشست ابراز امیدواری کرد که گام‌های عملی برای همکاری‌های دو طرف برداشته شود و گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس به‌عنوان شرکتی بزرگ و غیردولتی بتواند تأمین‌کننده محصولات مورد نیاز آلمان در صنعت پتروشیمی باشد و از ظرفیت آلمانی‌ها برای ارتقای دانش در صنعت پتروشیمی ایران استفاده کند.

کد خبر: ۱۶۴٬۱۹۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha