به گزارش بازار، اقتصاد چین در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ کند شد و بدترین عملکرد سه ماهه خود را از آغاز سال ۲۰۲۰ ثبت کرد، زمانی که در میان اولین موج همه گیری کووید-۱۹ تقریباً متوقف شد. بر اساس اطلاعات منتشر شده اداره ملی آمار چین (NBS) در روز جمعه، تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماه منتهی به ۳۰ ژوئن تنها ۰.۴ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
تولید ناخالص داخلی در طول سه ماه ۲.۶ درصد کاهش یافت. در نیمه اول سال، این اقتصاد بسیار کمتر از هدف ۵.۵ درصدی پکن برای سال ۲۰۲۲ و به میزان ۲.۵ درصد رشد کرد. این دولت روز جمعه اعتراف کرد که رسیدن به هدف تولید ناخالص داخلی در ماه های آینده دشوار خواهد بود. فولینگهوی، سخنگوی اداره ملی آمار چین در یک نشست مطبوعاتی گفت: چالش هایی برای دستیابی به هدف رشد اقتصادی مورد انتظار ما برای کل سال وجود دارد. وی خاطرنشان کرد که جدای از مشکلات همه گیری در داخل، افزایش قیمت جهانی کالاها و خطرات رکود تورمی رو به رشد در سراسر جهان نیز بر اقتصاد چین تأثیر می گذارد.
کاهش تولید ناخالص داخلی با وجود سیاست سخت چین برای مقابله با کووید تا به صفر رسانیدن شیوع آن، به دلیل شیوع جدید ویروس در سراسر کشور رخ داده است. از ماه مارس، پکن در دهها شهر، شامل مرکز مالی شانگهای، قرنطینه اعمال کرده است. این اقدامات باعث کاهش فعالیت مصرف کنندگان و اختلال در زنجیره تامین شد که منجر به تعطیلی اکثر مغازه ها، رستوران ها و کارخانه ها شد. با این حال، مقامات شروع به بازگشایی تدریجی اقتصاد از ابتدای ژوئن کردند و اکنون محدودیتها در چندین شهر بزرگ برداشته شده است. با سهولت اقدامات قرنطینه، فو لینگهوی گفت که مقامات مربوطه انتظار دارند اقتصاد در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ به حالت اولیه بازگردد.
نظر شما