به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، با نزدیک شدن به پایان هفته نوسانات التهابی بازار آهن به طور جزئی کاهش یافته است اگرچه همچنان نرخ روز آهنآلات در اکثر مبادی فروش درحال پیشروی و افزایش است و عرضهکنندگان تمایلی به ثبات یا اصلاح قیمتها نشان نمیدهند.
پس از چند روز که بازار ارز پرالتهابترین ایام خود را سپری کرد و نرخ دلار به بیسابقهترین میزان خود رسید، روز گذشته شاهد اصلاح جزئی این بازار بودیم، بهطوری که قیمت دلار به کانال ۳۲ هزار تومانی بازگشت و در بازار آزاد به نرخ ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد.
تحلیل روزانه بازار آهن
همراهی افزایش نرخ آهن با رشد تورم، اوضاع بازار را آشفتهتر و متقاضیان را مضطرب کرد به طوری که برخی از خرید اهن منصرف شده و نظاره و تماشای اوضاع را برگزیدند و برخی دیگر با ترس از افزایش روزافزون قیمتها به خرید محصول روی آوردند.
نتیجه موج افزایشی ده روز اخیر به اندکی ثبات و سکون در روز گذشته منتهی شد، به طوری که قیمت میلگرد آجدار اگر چه در بخش زیادی از مبادی فروش با افزایش ۵۰ الی ۵۰۰ تومانی همراه بود اما تعداد قابل توجهی از شرکتها نیز قیمتها را ثابت اعلام کردند و در واقع نوعی تناقض در این بازار مشاهده شد.
در ادامه بازگشت ثبات نسبی در بازار قیمت روز نبشی و ناودانی نیز به تبعیت از فضای حاکم در کلیه مبادی فروش ثابت و بدون تغییر اعلام قیمت شد. نرخ تیرآهن نیز تقریبا روند آرامی داشت بهطوریکه در بخش کیلوفروشی یک شرکت افزایش ۵۰ تومانی داشت و مابقی تغییر قیمت نداشتند، همچنین در بخش شاخهفروشی افزایش ۱۰ الی ۳۰ هزار تومانی مشاهده شد درحالی که برخی از مبادی فروش تغییر قیمت نداشتند.
قیمت قوطی و پروفیل و انواع لولههای گازی، داربستی و ... نیز نوسانات متعددی داشت به طوری که علاوهبر ثبات در برخی مبادی، با کاهش ۲۰۰ الی ۳۰۰ تومانی همراه بود. بازار ورقها نیز به همین منوال بود به این صورت که قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی غالبا ثابت اعلام شد اما قیمت ورق سیاه کاهش ۲۰۰ الی ۳۰۰ تومانی داشت.
اگرچه درحال حاضر بازار آهن چندان قابل تحلیل نیست اما همانطور که مشاهده شد مبادی فروش بهطور جزئی قیمتها را اصلاح کرده و اندکی نیز کاهش دادند یا ثابت اعلام کردند، اگرچه همچنان کفه افزایش قیمتها هنوز سنگینی میکند و نمیتوان گفت که بازار آهن وارد فاز اصلاح شد.
پس از عرضههای مهندسی شده بورس کالا در دو هفته گذشته و القای کمبود مقاطع فولادی در بازار و بورس کالا، اخبار قطعی برق صنایع و از طرفی دیگر رشد تصاعدی نرخ دلار، به کلی اوضاع بازار را آشفته و سیاستهای ستاد تنظیم بازار را بیاثر کرد اما موارد ذکرشده به تحریک تقاضا و افزایش هیجان مقطعی بازار منجر شد.
روز گذشته نیز شمش عرضهشده در بورس کالا استقبال بالایی داشت، بهطوریکه نرخ آن به بیش از ۱۵ هزار تومان افزایش پیدا کرد که بیانگر رشد ۲/۶ درصدی این محصول در مقایسه با عرضه پیشین است.
افزایش نرخ شمش احتمالا به افزایش قیمت میلگرد در عرضه پیشرو منجر خواهد شد، قابل ذکر است که امروز چهار سبد محصول فولادی شامل میلگرد، تیرآهن، نبشی و ناودانی در بورس کالا عرضه میشود که مجموع آنها بیش از ۱۲۰ هزار تن برآورد شده است.
در زمینه تأمین برق صنایع فولادی در تابستان نیز مصطفی رجبی مشهدی رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت مدیریت برق ایران اعلام کرد با هماهنگی وازرت نیرو و صمت، واحدهای تولیدی از ۸ صبح الی ۱۲ شب قطعی برق نخواهند داشت.
اگر چه هنوز نمیتوان با قطعیت درینباره اظهار نظر کرد اما باید دید این ابلاغیهها با توجه به واقعیت جامعه، تا چه میزان قابلیت اجرایی شدن دارند.
نظر شما