۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۴
اول کمیابی بعد گرانی؛ اینبار رب و تن ماهی| دوغ در صف مجوز گرانی مجدد
تولید کنندگان رب در انتظار اصلاح قیمت

اول کمیابی بعد گرانی؛ اینبار رب و تن ماهی| دوغ در صف مجوز گرانی مجدد

در روز های اخیر شاهد کاهش رب گوجه فرنگی و تن ماهی در مغازه ها هستیم و به دلیل توزیع محدود، مردم با مشکلات متعددی برای تهیه این اقلام روبرو هستند.

نساء کروندی؛ بازار، بازار آشفته مواد غذایی و کالای اساسی مردم روز به روز درگیر اتفاقات بسیاری است، هر روز شاهد افزایش قیمت یا محدودیت عرضه در یکی از کالاها هستیم و این موضوع سبب نگرانی در بین سرپرست های خانوار شده است، دل نگرانی ها از این بابت است که چگونه می توانند با افزایش ناچیز حقوق ها و یارانه ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومانی این حجم از گرانی را تحمل و معیشت خانواده خود را تامین کنند.

در روز های اخیر شاهد کاهش رب گوجه فرنگی و تن ماهی در مغازه ها هستیم، به دلیل توزیع محدود این دو کالا مردم با مشکلات متعددی برای تهیه این اقلام روبرو هستند، این آشوب ها پس از اعلام جراحی اقتصادی توسط تیم اقتصادی دولت صورت گرفته است.

مردم از جراحان انتظار دارند در حین جراحی بیماری اقتصادی نگاهی نیز به ۸۰ میلیون نفر که به دلیل وابستگی مستقیم، زندگی، معیشت و برنامه ریزی هایشان با نتیجه این جراحی چشمشان به تصمیم های آنها است، بیندازند.

تصمیم های سطحی سبب این شده که شاهد گرانی های زنجیر وار باشیم.

برخی مغازه داران و مراکز عرضه اغذیه خود یکی از عاملین دامن زدن به هجمه هایی در خصوص گرانی و متشنج کردن بازار هستند اما با نظارت صحیح و آگاهی رسانی به موقع در خصوص تغییر قیمت اقلام در بازار می توان این مشکل را کاهش داد

دیگر این محصول را به این قیمت نمی توانید بخرید

یکی از شهروندان تهرانی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه حرف تکراری که این روزها بسیار با آن روبرو می شویم این است که"دیگر این محصول را به این قیمت نمی توانید بخرید"، اظهار داشت: همین صحبت سبب می شود که استرس در جامعه به وجود بیاید و افراد ترس این را داشته باشند که دیگر این کالا را نتوانند خریداری کنند.

وی افزود: همین صحبت کافی است که مردم کالایی را از ترس کمبود یا افزایش قیمت در خانه خود احتکار کنند و آشوبی جدید را در بازار کالاهای اساسی مردم به وجود بیاورند، در نتیجه تولیدکنندگان با مشاهده پذیرش افزایش قیمت از سوی مردم، به راحتی قیمت آن کالا را افزایش می دهند.

ارسلان بحرینی گفت: برخی مغازه داران و مراکز عرضه اغذیه خود یکی از عاملین دامن زدن به هجمه هایی در خصوص گرانی و متشنج کردن بازار هستند اما با نظارت صحیح و آگاهی رسانی به موقع در خصوص تغییر قیمت اقلام در بازار می توان این مشکل را کاهش داد.

افزایش قیمت مواد اولیه به طور روزانه برای شروع یک کار تولیدی بزرگترین مانع است

تولید کننده و مصرف کننده هر دو در شوک هستند

یکی دیگر از شهروندان تهرانی در گفتگو با خبرنگار بازار در خصوص وضعیت گرانی مواد اساسی و مورد نیاز خانواده ها، اظهار کرد: اکنون مصرف کننده و تولید کننده هر دو در شوک گرانی هستند، تولید کننده بر اساس افزایش قیمت مواد اولیه و میزان تمام شده تولید محصول قیمت را افزایش می دهد و مصرف کننده نیز تنها قیمت کالاهای مورد نیاز خود را می بیند که روز به روز بالاتر رفته و با کاهش قدرت خرید روبرو است.

وی با اشاره به اینکه در ایران نمی توان برنامه ریزی اقتصادی کرد، گفت: اگر با حقوقی که در حال حاضر دریافت می کنیم برنامه ریزی برای پس انداز یک میلیون داشته باشیم، نمی توانیم این کار را انجام دهیم. درست است که حجم خرید ماهانه ثابت است اما هزینه ای که می کنیم روز به روز در حال افزایش است.

صادق رضایی با اشاره به اینکه اقتصادی سالم و پویا است که سرعت افزایش اقلام در آن به صورتی نباشد که روزانه تغییر کند، بیان کرد: این اتفاق و افزایش قیمت مواد اولیه نیز برای شروع یک کار تولیدی بزرگترین مانع است.

رسانه ها واقعیت را به گوش مسئولین برسانند چرا که مردم با مشکل برای خرید اقلام مورد نیاز و ضروریشان روبرو هستند

تیترهای زیبا اما کاذب عدم افزایش قیمت

یکی دیگر از شهروندان تهرانی در گلایه ای از رسانه ها و مسئولین در گفتگو با بازار اظهار داشت: مطالبی که رسانه ها از قول مسئولین منتشر می کنند بسیار متفاوت با واقعیت است، چرا که در رسانه ها حرف از عدم افزایش قیمت و کاهش مواد غذایی مورد نیاز خانواده ها را میخوانیم اما در حقیقت هم افزایش قیمت و هم کمبود برخی اقلام است.

وی افزود: در روزهای اخیر رب گوجه فرنگی و تن ماهی در بازار کاهش پیدا کرده و مغازه ها به صورت محدود این اقدام را عرضه می کنند، در پاسخ به سوالی که در خصوص کاهش این محصولات در بازار می پرسیم، می گویند از شرکت به تعداد محدود در بازار عرضه می شود.

یونس پاکدامن خاطر نشان کرد: رسانه ها واقعیت را به گوش مسئولین برسانند چرا که مردم با مشکل برای خرید اقلام مورد نیاز و ضروریشان روبرو هستند.

در حال حاضر اکثر سوپر مارکت ها در اضطراب هستند چرا که اکنون اگر کالاها را با قیمت گذشته ارائه کنیم برای دفعه بعد این کالاها باید با قیمت بیشتری خریداری کنیم، اکنون بین اینکه به نفع مردم کالا را با قیمت کنونی عرضه کنیم یا بخاطر معیشت خانواده آن را در انبار مغازه بگذاریم مانده ایم

نمی دانیم به مردم فکر کنیم یا معیشت خانواده خود

یکی از مغازه دارای عرضه اغذیه در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه نمی دانیم به مردم فکر کنیم یا معیشت خانواده خودمان، اظهار داشت: توزیع کننده لبنیات وقتی بار را می آورد از افزایش قیمت سرسام آور کالا در سری بعدی خبر میدهد، این اتفاق در دیگر کالاها مانند مواد پروتئینی و مواد شوینده نیز شاهد هستیم.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر اکثر سوپر مارکت ها در اضطراب هستند چرا که اکنون اگر کالاها را با قیمت گذشته ارائه کنیم برای دفعه بعد این کالاها باید با قیمت بیشتری خریداری کنیم، اکنون بین اینکه به نفع مردم کالا را با قیمت کنونی عرضه کنیم یا بخاطر معیشت خانواده آن را در انبار مغازه بگذاریم مانده ایم.

وی می گوید، هر ساله هم همین طور است. معمولا وقتی قرار است کالایی گران شود، اول عرضه ان را کم می کنند و بعد هم از طریق عاملان فروش زودتر به ما خبر می رسد که قرار است گران شود.

اصغر پیرهادی بیان کرد: هیچ کالایی در کشور ما پس از افزایش به حالت قبل بازنگشته است، به طور مثال دوغی که در حال حاضر ۱۳ هزار تومان است گفته اند در سری بعد ۲۶ هزار تومان می شود این افزایش را دیگر هیچکس نمی تواند کاهش دهد.

تولیدکنندگان در انتظار اصلاح قیمت هستند

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در خصوص عرضه محدود تن ماهی و رب گوجه فرنگی در بازار، اظهار داشت: در گذشته بنکداران برای تامین روغن خوراکی در بازار مجبور به خرید رب گوجه‌فرنگی و تن ماهی از تولیدکنندگان بودند که از حالت تحمیلی خارج شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر عرضه این دو قلم کالا در بازار محدود شده است، عنوان کرد: تولیدکنندگان در انتظار تصمیم برای اصلاح قیمت رب گوجه فرنگی و تن ماهی از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان هستند.

قاسمعلی حسنی بیان کرد: عرضه تن ماهی و رب گوجه‌فرنگی در بازار محدود شده اما هنوز افزایش قیمتی در این بخش رخ نداده است.

مردم ما این روزها برای تامین اقلام مورد نیاز خود روزهای سختی را سپری می کنند امیدواریم مسئولین اقتصادی بتوانند مدیریت اقتصادی کشور را به نحوی در دست بگیرند که دیگر شاهد این آشفته بازار نباشیم.

کد خبر: ۱۵۵٬۴۶۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • US ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۴
      0 0
      ۴قلم چی شد نکنه دوتا صفر یادشون رفته جلوی ۴بزنند
    • IR ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۴
      1 0
      اینم سیاست کثیف دولت سیزدهم هست میخواد گرون کنه اول کمیاب میشه بعد گرون میاد به بازار ... شده مثل قدیما توصف وکوپنی اون موقع را مسخره میکردن الان دارن به همون زمان بر میگردن چقدر پیشرفت متأسفیم