به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، علیرضا منادی سفیدان با اشاره به تأیید قانون «جهش تولید دانش بنیان» از جانب شورای نگهبان، اظهار کرد: قانون «جهش تولید دانش بنیان» پشتوانه یک سال کارشناسی در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس دارد و این قانون در ۲۰ ماده تهیه که هر ماده آن به نحوی به تقویت حوزه دانش بنیان کشور پرداخته است.
نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون تدوین شده در واقع بازنگری و به روز رسانی در قانون مصوب ۱۳۸۹مجلس درخصوص شرکت های دانش بنیان بود، افزود: مجلس شورای اسلامی بعد از یک سال مطالعه و بررسیهای کارشناسانه و پارلمانی و احصاء تمام مشکلات پیش روی شرکتهای دانش بنیان، اقدام به تصویب قانونی ۲۰ مادهای جهش تولید دانش بنیان، در صحن کمیسیون آموزش و صحن مجلس کرد.
افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی در قانون «جهش تولید دانش بنیان»
وی ادامه داد: مجلس به این نتیجه رسیده بود که آنچه شرکتهای دانش بنیان به آن نیاز دارند، حمایت های مختلف است که باید از آنان انجام شود و حمایتهای مالی بخش کوچکی از این موضوع است، البته در این راستا، سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی ۲ برابر شده و انواع حمایت های مالی و بورسی وجود دارد.
این نماینده مردم در مجلس یادآور شد: در بخشهای مختلف، این قانون حمایت از تولیدات دانش بنیان انجام شده است به گونهای که در صورت تولید اقلام دانش بنیان، ورود آنان به کشور محدود شده است و چنانچه کالاهایی در کشور تولید نمی شود، عوارض مربوط به آن، صرف ساخت در کشور خواهد شد.
وظیفه دستگاههای دولتی در قبال شرکتهای دانش بنیان
وی اضافه کرد: در این قانون مقرر شده که دستگاههای دولتی بدهی های خود را به این شرکت ها در اولویت پرداخت قرار دهند و شرکتهای بورس نیز با ابزارهای مالی به کمک توسعه کمی و کیفی این شرکت ها بیایند.
منادی تأکید کرد: در رابطه با حفظ داراییهای معنوی این شرکتها نیز، مأموریتهای مختلف به قوه قضاییه داده شده است و حتی شعبه ویژهای برای آنان در نظر گرفته شده و آنان بطور مستقیم می توانند از این داراییهای خود در محاکم قضایی دفاع واحقاق حق کنند.
وی اضافه کرد: برای هماهنگی تمام این حمایتها نیز شورایی با حضور رییس جمهور و وزاری مربوط دیده شده است تا هرگونه موانعی که مانع این شرکتها است در بالاترین رده اجرایی بررسی و حل و فصل شود. رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: این موارد بخشی از این قانون است و نمایندگان مجلس وظیفه خود می دانند تا در راستای اجرای آن، نظارت کافی و کامل انجام دهند.
وی تأکید کرد: در سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین»؛ کمیسیون آموزش تحقیقات وفناوری با ایمان به دو اصل فوق، با نظارت دقیق تر بر اجرای این قانون، لبیکی دوباره بر اوامر و منویات دوراندیشانه و راهگشای رهبر معظم انقلاب گفته و امیدواریم در سال جدید در اطاعت از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب با تلاش مضاعف و با حمایت ویژه از تولید دانش بنیان و اشتغال زا بتوانیم در عرصه علمی و اقتصادی حماسه ای شایسته خلق شود.
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۲
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس:
دولت در اسرع وقت اجرای قانون تحول آفرین «جهش تولید دانش بنیان» را کلید بزند
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به تأیید قانون «جهش تولید دانش بنیان» از سوی شورای نگهبان، اجرای این قانون را موجب تحول برشمرد.
کد خبر: ۱۵۰٬۶۷۳
نظر شما