۲۲ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۳
افزایش دو برابری تعداد سرمایه گذاران پروژه های DeFi رمز ارزی طی ۶ ماه!
بازار بررسی کرد؛

افزایش دو برابری تعداد سرمایه گذاران پروژه های DeFi رمز ارزی طی ۶ ماه!

علیرغم ریزش های قابل توجه در بخش سرمایه گذاری بازار ارزهای دیجیتال طی سه ماهه اخیر، پروژه های DeFi رویه ای کاملا معکوس را تجربه کرده و موفق به جذب سرمایه های کلان شده اند.

بازار؛ وحید پورتجریشی: با عبور از سه ماهه نخست سال جاری میلادی، بسیاری از موسسات تحقیقاتی در صنایع مختلف اقدام به انتشار گزارش های آماری- تحلیلی خود در خصوص وضعیت بازار کرده اند.

در صنعت ارزهای دیجیتال و تکنلوژی بلاکچین نیز این موضوع صادق بوده و تاکنون، صرافی هایی مانند جمینی و موسسات تحقیقات بلاکچین طی روزهای اخیر، اقدام به گزارش های آماری خود در خصوص تحولات و پیشرفت های احتمالی بازار بلاکچین کرده اند.

یکی از موسسات معتبر در زمینه تحقیقات بلاکچین، شرکت DApps Radar است که بزرگترین فروشگاه اپلیکیشن های مبتنی بر بلاکچین در جهان محسوب شده و بیش از یک میلیون کاربر در ماه، اقدام به دانلود و نصب اپلیکیشن های قرار داده شده بر روی وب سایت این شرکت می کنند که به نوعی، آن را به گوگل استور اپلیکیشن های بلاکچینی تبدیل کرده است.

این شرکت همچنین تاکنون تحقیقات گسترده و ارزشمندی در خصوص صنعت بلاکچین و پیرفت های آن انجام داده که بسیاری از آنها به صورت رایگان منتشر شده اند.

در گزارش اخیر DApps Radar به صورت مفصل، به صنعت اپلیکیشن های غیر متمرکز فضای بلاکچین در سه ماهه نخست سال جاتری میلادی پرداخته شده که در ادامه به ارائه و بررسی این گزارش خواهیم پرداخت.

بنا به ادعای DApps Radar، پذیرش عمومی صنعت بلاکچین در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ در قیاس با همین بازه زمانی در سال گذشته میلادی، با رشدی بسیار محسوس، حدود ۳۹۶ درصد افزایش یافته است که البته حدود ۶ درصد کمتر از سه ماهه آخر سال گذشته میلادی یعنی زمان رونق بازار ارزهای دیجیتال است.

همچنین بیش از ۲.۴ میلیون کیف پول ارزی دیجیتال، به صورت فعالانه در فضای DApps Radar مشغول به فعالیت و استفاده از اپلیکیشن های غیر متمرکز مرتبط با صنعت بلاکچین، از اپلیکیشن های بازی های بلاکچینی گرفته تا صندوق های سرمایه گذاری یا مبادله ارزی هستند. این تعداد کاربر در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته، ۵۰.۵ درصد، معادل ۱.۲ میلیون کاربر افزایش داشته که البته حدود ۵.۸ درصد به نسبت سه ماهه آخر سال ۲۰۲۱ کاهش را نیز تجربه کرده اند.

تهدیدات موجود در فضای اپلیکیشن های غیر متمرکز
در بخش دیگری از این گزارش، به دو مورد بسیار مهم به عنوان عوامل اصلی کاهش اعتماد کاربران و ریزش تعداد آنها از سه ماهه آخر سال ۲۰۲۱ تا سه ماهه نخست سال جاری میلادی شناسایی و معرفی شده اند که البته هر دو مشکل در حوزه امنیت است.

نخستین عامل، مشکلات مربوط به ضریب امنیت شبکه های بلاکچین است. گفته می شود انجام ححمله سایبری و به سرقت رفتن حجم عظیمی از دارایی های دیجیتال کاربران در شبکه بلاکچین «اکسی اینفینیتی» که منجر به از بین رفتن بیش از ۴۱.۱۹ میلیون دلار دارایی دیجیتال شد، ضربه شدیدی به اعتماد فعالان بازار بلاکچین وارد آورده است.

همچنین در همپوشان سازی شبکه های بلاکچین و متصل ساختن آنها با یکدیگر نیز مشکلات امنیتی بزرگی وجود دارد که منجر به ایجاد مخاطراتی بزرگ بری دارایی های دیجیتال شده و مهمترین آنها به انجام حمله سایبری انجام شده علیه شبکه بلاکچین سولانا باز می گردد که سال گذشته منجر به از دست رفتن بیش از ۶۰۰ میلیون دلار دارایی دیجیتال سرمایه گذاران در شبکه بلاکچین این شرکت به هنگام انجام عملیات اتصال بلاکچینی (Bridge) شد.

اما از نگاه فاندامنتال نیز، شکل گیری و تشدید جنگ در اوکراین، به عنوان یکی از عوامل عقب نشینی بزرگ سرمایه گذاران بازار ارزهای دیجیتال شده و در بازه زمانی مذکور، شاهد افزایش میزان محافظه کاری زیاد آنها برای ورود یا توسعه ورود به بازار بوده ایم.

استقبال گسترده از پروژه های DeFi
احتمالا جذاب ترین بخش گزارش منتشر شده از سوی DApps Radar، مربوط به میزان پذیرش پروژه های سرمایه گذاری DeFi است که نشان دهنده ثبت رکوردی جدید برای پروژه های این دسته از حیث میزان سرمایه گذاران و حجم نقدینگی روانه شده به سمت این بخش است.

بر اساس این گزارش، حجم سرمایه وارد شده به صندوق های پروژه های NFT که اقدام به پرداخت سود سرمایه گذاری به سرمایه گذاران در ازای سپرده گذاری دارایی دیجیتال خود می کنند، حدود دو برابر شده که رکوردی تاریخی برای این صنعت جذاب و نوپا محسوب می شود. گفته می شود میزان دارایی های سپرده گذاری شده در صندوق های این پروژه ها اکنون به ۱۲ میلیارد دلار رسیده و همین موضوع، منجر به افزایش ارزش توکن های این پروژه ها مانند یونی سوآپ، پنکیک سوآپ، کامپاند، آوه، آوالانچ، سولانا و ... شده که طی هفته های اخیر، افزایش قیمت آنها در قیاس با ارزهای بزرگ بازار مانندد بیت کوین و اتریوم نیز بسیار چشمگیر بوده است.

بر همین اساس، رشد استقبال از سرمایه گذاری روی این پروژه ها از دسامبر سال ۲۰۲۱ تاکنون، حدود ۸.۴ درصد اندازی گیری شده و ارزش مجموع دارایی های این پروژه ها نیز به رقم عجیب ۲۱۴ میلیارد دلار افزایش یافته است. به همین دلیل نیز، قیمت توکن پروژه های بزگ این بخش مانند «ترا» با ارز بومی لونا، بر خلاف سایر ارزهای بزرگ بازار، در سه ماهه نخست سال جاری میلادی، ۶۸ درصد رشد داشته و حجم بازار آن اکنون به ۲۳ میلیارد دلار افزایش یافته است.

اهمیت و ارزش پروژه های DeFi
اگر اطلاعات چندانی در خصوص اهمیت پروژه های DeFi ندارید، همانطور که پیشتر نیز در خبرگزاری بازار به طور گسترده به تحلیل و بررسی آنها پرداخته شده، باید بدانیم که به زبان ساده، این پروژه ها به نوعی، تلفیق مناسبی از سپرده گذاری بانکی و سرمایه گذاری بر روی بازارهای سرمایه سود آور مانند طلا است.

مشکل سپرده گذاری بانکی به ویژه در کشورهایی که دارای نرخ تورم نسبتا بالا هستند این است که اگرچه با سپرده گذاری وجوه نقدی خود در بانک ها، سپرده گذاران از طریق دریافت سود این سپرده گذاری ها منتفع خواهند شد، اما مرور زمان منجر به کاهش ارزش اصل سرمایه های آنها شده و عملا بعد گذشت چند سال، سرمایه اولیه سپرده گذاری شما ارزش اولیه خود را از دست خواهد داد.

اما در بازارهایی چون طلا نیز، اگرچه احتمال افزایش ارزش سرمایه شما در بلند مدت وجود دارد، اما اگر بنا به هر دلیلی، نیازمند کسب درآمد ماهانه از سرمایه خود داشته باشید، این امکان وجود نداشته و تنها باید صبر کنید تا مرور زمان منجر به افزایش ارزش سرمایه شما شود.

اما در پروژه های DeFi، سرمایه گذاران با خرید توکن های این پروژه ها اقدام به سپرده گذاری آنها در صندوق های سرمایه گذاری آنها می کنند که درست مانند سیستم بانکی، سود حاصل از سپرده گذاری به صورت روزانه به حساب شما واریز خواهد شد که تنها با پرداخت هزینه شبکه، امکان برداشت آن را خواهید داشت. همچنین با گذشت زمان و افزایش ارزش توکن های خریداری شما در بازار، اصل سرمایه اولیه شما نیز درست مانند سیستم سرمایه گذاری در بخش طلا، دستخوش افزایش قیمت خواهد شد.

کد خبر: ۱۴۴٬۱۹۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha