۱۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۲۳:۱۱
پایین بودن منابع مالی در آذربایجان شرقی| مشکلات ترانزیت مانعی جدی برای ورود به بازار روسیه
گزارش خبری؛

پایین بودن منابع مالی در آذربایجان شرقی| مشکلات ترانزیت مانعی جدی برای ورود به بازار روسیه

تبریز- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با اشاره به سهم ۲.۶ درصدی استان از منابع مالی کشور گفت: این در حالی است که ۴.۸ درصد جمعیت کشور متعلق به استان آذربایجان شرقی است.

بازار؛ گروه استان ها: یونس ژائله در جلسه برنامه ریزی سرمایه گذاری و تجارت استان در سال ۱۴۰۱ که با حضور مسئولان اقتصادی و فعالان بخش خصوصی استان همراه بود، گفت: بسیاری از مشکلات بخش خصوصی در سال ۱۴۰۰ به ‌دلیل وجود برخی سخت‌گیری‌ها، کافی نبودن زیرساخت‌های انرژی و کم‌بودن منابع مالی در استان (۲.۶درصد) به‌وجود آمده در حالی‌که ۴.۸ درصد جمعیت کشور متعلق به استان ما است.

یونس ژائله ادامه داد: ظرفیت لازم در تیم اقتصادی و همچنین بخش خصوصی استان برای بازگرداندن ثروت‌هایی که در تولید آن‌ها غفلت شده است، وجود دارد.

وی با اشاره مبلغ تعیین شده برای مالیات واحدهای بخش‌خصوصی استان در بودجه‌ی سال ۱۴۰۱، گفت: اعضای اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی استان در سال ۱۴۰۰، شش هزار میلیارد تومان مالیات داده‌اند که این مبلغ در سال ۱۴۰۱ به ۱۱ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است؛ درحالیکه مالیات شرکت مس که حدود ۶۰۰ میلیارد یورو درآمد دارد در شهر کرمان استفاده می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز افزود: یکی دیگر از مشکلات بخش معدن خریداری و نامگذاری معادن توسط افرادی است که وابسته به مسئولین هستند درحالیکه هیچ اسمی از آن‌ها به ثبت نرسیده است.

وی ادامه داد: باید از خام فروشی جدا شویم و درآمد معادن را که می‌تواند در بحث مالیات کمک حال بخش خصوصی شود، محقق کنیم تا فشار برروی بخش خصوصی کاهش یابد.

ژائله در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: متاسفانه در گذشته در توهم تبریز شهر اولین‌ها بودیم درحالی‌که جایگاه ما همواره پایین بوده است که برنامه محور بودن در بخش‌های مختلف اقتصادی می‌تواند به ما امید ببخشد.

وی با بیان اینکه در گذشته بخش دولتی و خصوصی از یکدیگر دور بودند، افزود: تنها به‌وسیله‌ی سازمان صنعت، معدن و تجارت نمی‌شود موانع تولید را برداشت و باید دست در دست هم دهیم.

پایین بودن منابع مالی در آذربایجان شرقی| مشکلات ترانزیت مانعی جدی برای ورود به بازار روسیه

عدم تولید محصول و کالای باکیفیت مشکل اصلی در صادرات
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز در خصوص مشکلات صادرات استان نیز گفت: مهم‌ترین مشکل ما در صادرات عدم تولید محصول و کالای باکیفیت است؛ به‌طوریکه اکنون حدود ۶۰۰ هزار تن سیب تولیدی داریم که صادر نمی‌شود چون برنامه‌ای برای ایجاد سردخانه‌های کنترل اتمسفر وجود ندارد و میوه‌ها تا رسیدن به مقصد خراب می‌شود و ما از دانش فنی نگهداری میوه‌ها بهره‌مند نیستیم تا بتوانیم ۶۰۰ هزار تن سیب را به ۱ میلیار دلار سرمایه تبدیل کنیم.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی با تمام قدرت در کنار دولت قرار دارد و نباید دولت نگاهی از بالا به پایین داشته باشد، افزود: نباید در بحث تولید و تامین برق تنها به دولت امید داشته باشیم و اکنون بخش خصوصی برای تولید نیروگاه در شهرک‌های صنعتی استان اعلام آمادگی کرده است اما با وجود تصویب این موضوع در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان، بعضی از دستگاه‌ها همکاری نمی‌کنند؛ در حالیکه این موضوعات با حضور نماینده‌ی دولت، نمایندگان مجلس و رئیس کل دادگستری استان به تصویب رسیده است و دستگاهی اگرحرف یا موردی دارد می‌بایست در جلسه‌ی شورای گفت‌وگو مطرح کند.

ژائله در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مشکلات آبی صنایع نیز گفت: ۱.۵ میلیارد متر مکعب آب در سد هشترود وجود دارد اما هیچ صنایعی در این منطقه نیست که از این ذخیره‌ی آبی استفاده کند که باید تشویق‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در این منطقه انجام شود.

وضعیت فعلی بازار روسیه فرصتی طلایی برای صادرکنندگان
وی، وضعیت فعلی بازار روسیه را فرصتی طلایی برای صادرکنندگان استان عنوان کرد و افزود: روسیه یک کشور وارد کننده است و اکنون بازار این کشور خالی از محصولات کشورهای اروپایی مانده است و شدیدا دنبال واردات کالا هستند اما متاسفانه به‌دلیل مشکلات ترانزیتی تاجران ما قادر به استفاده از این فرصت طلایی نیستند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز در ادامه‌ی سخنان خود تامین مواد اولیه، روغن، گندم و شکر، قیمت تمام کننده‌ی محصولات و افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران را از دیگر مشکلات واحدهای صنعتی استان برشمرد و ادامه داد: براساس براورد ما ۴۰ هزار میلیارد تومان پول باید تزریق شود تا واحدهای صنعتی بتوانند افزایش۵۷ درصدی حقوق کارگران را پرداخت کنند در حالیکه بانک‌ها به‌علت پرشدن منابع، دیگر منبعی برای تخصیص ندارند.

پایین بودن منابع مالی در آذربایجان شرقی| مشکلات ترانزیت مانعی جدی برای ورود به بازار روسیه

تسهیل‌گری و رفع موانع تولید اصلی‌ترین برنامه‌ی تیم اقتصادی آذربایجان شرقی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: تسهیل‌گری و رفع موانع تولید اصلی‌ترین برنامه‌ی تیم اقتصادی استان است.

محمد کلامی اظهار کرد: برخود وظیفه دانستیم که فعالیت‌های بخش اقتصادی را از اول سال آغاز کنیم و اکنون تمامی کارگروه‌ها برنامه‌ها و توقعات مورد انتظار ما را می‌دانند.

وی ادامه داد: اهداف اصلی دولت در بخش مسکن، افزایش سرمایه گذاری، تحقق رشد اقتصادی هشت درصد و صادرات و تجارت با کشورهای پیرامونی(به لحاظ جغرافیایی و اقتصادی) است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه تسهیل‌گری و رفع موانع تولید اصلی‌ترین برنامه‌ی تیم اقتصادی استان است، افزود: ما باید به سمت سهل ترین قوانین برویم و این مهم را به تیم اقتصادی دستگاه‌ها نیز متذکر شده‌ایم و به‌عنوان مثال در بحث تامین برق تا جایی که می‌توانیم، مشکلات برق استان را کاهش خواهیم داد.

کلامی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت ماده ۱۱ با حفظ هوای پاک و محیط زیست مناسب و همراهی سازمان تامین اجتماعی، بیمه‌ و سایر دستگاه‌ها با دستگاه‌های اقتصادی از دیگر برنامه‌های ما است که به‌عنوان مثال گمرکات استان ما باید آنچنان دارای جذبه و قوانین سهلی باشند که تجّار انگیزه‌ی کافی را برای صادرات از داخل استان داشته باشند و اینطور نباشد که تجّار ما از طریق گمرکات دیگر شهرها صادرات انجام دهند.

پایین بودن منابع مالی در آذربایجان شرقی| مشکلات ترانزیت مانعی جدی برای ورود به بازار روسیه

بسیاری از مشکلات از دهه‌های گذشته به ارث رسیده است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات از دهه‌های گذشته به ارث رسیده است، گفت: شاخص‌های اقتصادی استان از سال ۱۳۷۴ به بعد پایین آمده است و دولت در راستای افزایش و بالابردن سهم منابع مالی استان‌ها دو اقدام مهم متمرکز کردن حساب‌های مالی شرکت‌های بزرگ مستقر در استان‌ها و اخذ مالیات بر ارزش افزوده این شرکت‌ها در داخل استان‌ها را در دستور کار خود قرار داده است که این کار منجر به افزایش سهم منابع مالی در استان‌ها خواهد شد و علت سهم ۵۴ درصدی تهران در بحث منابع مالی استفاده از منابع شرکت‌های بزرگ در این شهر است.

کلامی با اشاره به سفر رئیس جمهوری به استان اظهار کرد: بررسی مشکلات سدها، راه‌ها و تامین زیرساخت‌های انرژی مهمترین مطالبات ما در جریان سفر رئیس جمهوری به استان خواهد بود.

وی در ارتباط با مشکلات معادن استان نیز خاطرنشان کرد: اکنون استفاده‌ صحیحی از معادن استان نمی‌شود؛ به‌طوریکه با وجود بالاترین میزان ذخایر معدنی در استان، تنها دو درصد ارزش افزوده متعلق به معادن استان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی یادآور شد: تیم مدیریت استان برنامه‌ی منظمی در خصوص سرمایه‌گذاری شرکت مس دارد و مطمئن باشید پررنگ‌ترین دوران سرمایه‌گذاری مس سونگون درداخل استان را تجربه خواهیم کرد و تاکنون جلساتی با حضور استاندار و رئیس هولدینگ مس قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) و رئیس جدید شرکت مس سونگون برگزار شده و رئیس جدید شرکت مس نیز قول سرمایه گذاری منظم و مشخصی را داده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وضعیت مسیرهای ترانزیتی و ماشین آلات حمل‌ونقل مناسب نیست که باید برنامه‌ی جدی برای حل این مشکل ارائه دهیم.

پایین بودن منابع مالی در آذربایجان شرقی| مشکلات ترانزیت مانعی جدی برای ورود به بازار روسیه

برنامه‌ ویژه‌ای برای حمایت از صنعت قطعه‌سازی داریم
کلامی در خصوص مصوبات ستاد تسهیل و شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز خاطرنشان کرد: تمامی تصمیمات ستاد تسهیل و مصوبات استانی شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت لازم الاجرا است و تدوین برنامه‌های اقتصادی در سازمان صنعت، معدن و تجارت باید با همفکری فعالان بخش خصوصی انجام شود.

وی در ارتباط با صنایع قطعه‌سازی استان و اهمیت حمایت از این صنعت اظهار کرد: برنامه‌ی ویژه‌ای برای حمایت از صنعت قطعه‌سازی داریم و در این راستا حمایت از تراکتورسازی، ایدم و چرخشگر جزو برنامه‌های اصلی ما است و علت بازدید معاون اقتصادی رئیس جمهوری از این صنایع نیز در این راستا بود و در اثر مکاتباتی که با شرکت ایرانخودرو داشتیم، این شرکت برای خریداری قطعات تولیدی در تبریز اعلام آمادگی کرده است.

تجّار آذربایجان شرقی برای سرمایه گذاری در کشاورزی قراردادی رغبت داشته باشند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: انتظار ما از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز این است که توجه ویژه‌ای به کشاورزی آذربایجان شرقی داشته و سرمایه گذاران بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری در کشاورزی قراردادی راغب کنند.

اکبر فتحی اظهار کرد: ۳.۵ درصد از رشد اقتصادی هشت درصدی پیش بینی شده در بخش کشاورزی مربوط به کشاورزی موجود است که از طریق  افزایش بهره‌وری امکان پذیر است و افرایش بهره‌وری در رأس برنامه‌های ما قرار دارد.

وی ادامه داد: بخش بعدی مربوط به سرمایه گذاریهای جدید از جمله در گلخانه، شیلات، صنایع تبدیلی و تکمیلی و سایر فعالیتها مانند زنبوردادی، گاوداری، مرغداری و ... است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در ارتباط با کشاورزی قراردادی نیز تاکید کرد: تّجار باید در کشاورزی قراردادی با کشاورز قرارداد بسته و هر میزان محصولی که مایل باشند، از کشاورز بخواهند که انتظار ما از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز این است که توجه ویژه‌ای به کشاورزی داشته و سرمایه گذاران بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری در کشاورزی قراردادی راغب کنند.

وی مشکلات مربوط به تغییر کاربریها را یکی از موانع سرمایه گذاری کشاورزی برشمرد و افزود: متاسفانه بسیاری از افراد بابت این مشکل گله‌مند هستند و نمایندگان دستگاه‌های مختلفی که باید در کمیسیون ماده‌ یک تبصره‌ یک حاضر باشند، در این جلسات حضور نمی‌یابند و چون تصمیمات این کمیسیون قائم به شخص می باشد، گاهی به مدت یک ماه منتظر امضاء اعضا می‌ماند.

فتحی در خاتمه اعمال سلیقه‌ هر دستگاه در تعیین قوانین و حریم و همچنین تعدد مراجع صادرکننده مجوز (که بنا به گفته‌ او این مشکل مختص آذربایجان شرقی است) را از دیگر مشکلات و موانع سرمایه گذاری کشاورزی برشمرد و خواستار رفع این موانع شد.

در این جلسه همچنین تعدادی از مدیران و روسای سازمان‌ها و فعالان بخش خصوصی استان به بیان نقطه نظرات خود پیرامون مشکلات تولید و صنعت استان پرداختند.

کد خبر: ۱۴۳٬۸۵۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • بنابلی IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۸
      1 0
      برای صادرات و ارسال بار بایستی امکانات فراهم کنیم بخصوص در حوزه گردشگری چه میشود چنانکه درگردشگری فروش چمدانی را بیشتر کنیم تا به مقصد کانتینری برسیم بناب گمرگ دارد ولی تجهیزات هیچ و خود تبریز هم نواقص بیشتر دارد در اسرع وقت اصلاح شود
    • بنابلی IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۸
      0 0
      بهترین فرصت فروش همان درکنار ورزش فوتبال کالاهای آذربایجان تبلیغ شود بخصوص در می‌دادیم ورزش آسیایی اگر فرش بفروش برسد رفاه نسبی به بافنده و فروشنده و به تبع آن سازمان تامین اجتماعی و اقتصادی منطقه بهره خوبی استفاده میکند