۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۱
امکان کنترل تورم با مدیریت نقدینگی
وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد

امکان کنترل تورم با مدیریت نقدینگی

فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای کنترل تورم نیازمند مدیریت نقدینگی هستیم.

به گزارش بازار، سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت تورم را بیماری سال‌های سال ایران عنوان کرد و افزود: نقدینگی، رشد نقدینگی و افزایش نرخ کالاهای وارداتی، تغییر نرخ ارز و کاهش تولید سبب افزایش تورم می‌شوند.

او ادامه داد: برای کنترل تورم نیازمند مدیریت نقدینگی هستیم پس باید به نرخ ارز ثبات ببخشیم و تولید را افزایش دهیم البته اصلاح ساختار بازارها هم از نکاتی است که بسیاری بر روی آن چشم می‌پوشند.

فاطمی امین تصریح کرد: اگر نقدینگی اصلاح شود تقاضا کاهش می‌یابد و با افزایش تولید، عرضه و تقاضا برابر می‌شود تورم پدید نمی‌آید.

وزیر صمت گفت: برای کنترل نقدینگی، نرخ ارز و بازارها اقدام به فعالیت بر روی ۱۰ نوع بازار کرده ایم، که تا این لحظه اقدامات ما بر روی سه بازار عملیاتی شده و باقی بازارها هم در دست اقدام است.

وی افزود: یکی از این بازارها، بازار کالاهای واسطه‌ای یا نهایی است، عموماً کالاهای مصرفی ما مانند یخچال، تلویزیون و سایر اقلام مصرفی خانوار است.

او درج قیمت بر روی کالاها را در دیگر کشورها، یک نوع تخلف عنوان کرد و افزود: درج قیمت مصرف کننده بر روی کالا تخلف است و قاعده این است که قیمت مصرف کننده باید در فروشگاه و بر روی قفسه درج شود، زیرا درج قیمت بر روی کالا، ناگواری‌هایی را پیش می‌آورد که سبب تخلف می‌شود.

فاطمی امین به عنوان مثال تصریح کرد: مشاهده می‌شود که تولید کننده‌ای بر روی کالای خود (تخم مرغ) مثلا قیمت ۷۵ هزار تومان درج می‌کند و توجیه او این است که کالا را در بسته بندی شکیلی عرضه می‌کنم پس می‌توانم کمی گرانتر بفروشم، اما تخلف وقتی شکل می‌گیرد که این تولید کننده به مغازه و یا محل عرضه عمومی محصول می‌گوید، اگر فقط محصول تولیدی من را در مغازه بفروشید به شما ۴۰ درصد تخفیف می‌دهم این تخفیف‌های اغوا کننده تخلف محسوب می‌شود.

وزیر صمت افزود: گاهی مشاهده می‌شود که نظام توزیع کالا به تولید کننده می‌گوید بر روی کالا و محصول، فلان قیمت را درج کند اگر از فلان قیمت کمتر باشد محصول را نمی‌خرد این هم نوعی دیگر از تخلف است حال قصد ما این است که کالاها با نرخ تولید کننده عرضه شود البته این پروژه ۷ الی ۸ ماه طول خواهد کشید و ما در حال حاضر سه ماه از اجرای این پروژه را پشت سر گذاشته ایم و ۳۴ گروه محصول را طی ۴ مرحله به این چرخه وارد کرده ایم طبق محاسبات ما تا آخر تیر ۱۴۰۱ تمامی محصولات وارد این چرخه می‌شوند.

کد خبر: ۱۴۰٬۴۷۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha