به گزارش بازار به نقل از شاتا، رضا رحمانی با بیان اینکه افزایش تنوع و تیراژ تولید، اصلاح ساختار و داخلی سازی قطعات مورد نیاز، محورهایی هستند که در صنعت خوردو کشور با جدیت پیگیری میشود، گفت: خوشبختانه در هر یک از این محورهای کاری نتایج خوبی به دست آمده و شاهد سیر صعودی در روند تولیدات شرکت های بزرگ خودروسازی کشور در ماه های اخیر هستیم.
رحمانی با اشاره به وجود بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو در کف پارکینگ 2 خودرو ساز بزرگ کشور در ماههای پایانی سال گذشته، اظهار کرد: آمارهای ارائه شده از سوی این دو شرکت نشان میدهد هم اکنون این تعداد به کمتر از ۲۰ هزار دستگاه رسیده است.
وی افزود: برای رونق گرفتن صنعت خودرو به عنوان یک صنعت پیشرو در کشور راهی جز افزایش تولید نداریم.
تاثیر ویژه برنامه ساخت تولید در صنعت خودرو
وزیر صمت تصریح کرد: مهمترین اقدام انجام شده در صنعت خودرو کشور توجه به ساخت داخل قطعات مورد نیاز و وارداتی این صنعت بوده است که خوشبختانه امسال از برنامههای پیشبینی شده در این راستا جلوتر نیز هستیم.
رحمانی اعلام کرد: از محل ساخت داخل و قراردادهای منعقده با شرکت ها، فقط با ساخت 3 قطعه مهم، بیش از ۲۰ هزار خودرو از کف پارکینگ ها ترخیص و تحویل مشتریان شده است.
وی تاکید کرد: در این مدت هیچ خودرویی با کسری و نقصان قطعه تحویل مشتری نشده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در داخلی سازی قطعات خودرو ، قطعات پرتیراژ و مهم در اولویت تولید هستند و قطعاً با تکمیل نیاز این صنعت از محل تولیدات داخلی، واردات این موارد را به طور کامل ممنوع خواهیم کرد.
تامین نقدینگی اولویت نخست صنعت خودرو
رحمانی خاطرنشان کرد: امروز مهمترین دغدغه موجود در صنعت خودرو کشور تامین مالی و تامین سرمایه در گردش مورد نیاز این صنعت است.
وی با اشاره به جلسه خود با مدیران عامل بانکها و تاکیدات صورت گرفته برای تامین مالی به هنگام صنایع پیشرو کشور از جمله صنعت خودرو، تصریح کرد: علاوه بر ظرفیتهای بازار پول برای تامین نقدینگی مورد نیاز صنعت، هم اکنون یک گروه کاملا کارشناسی در وزارتخانه ماموریت دارند تا روشهای نوین تامین مالی را شناسایی و فعال کنند.
وزیر صمت افزود: در سال رونق تولید نیازمند هم افزایی و همکاری همه بخش ها و عوامل مرتبط هستیم تا بتوانیم دغدغه های موجود در صنعت خودرو را به حداقل ممکن برسانیم.
رحمانی با اشاره به اهمیت تامین منابع مالی در تکمیل ظرفیت خالی بخش های مختلف صنعتی کشور و همچنین ایجاد فرصتهایی برای خودکفایی در برخی اقلام کالایی خاص، خاطر نشان کرد: در چارچوب یک برنامه جامع از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اولویتهای استراتژیک توسعه صنعتی کشور و نیازهای موجود برای تامین نقدینگی در این بخش ها احصاء و به بانکها ارائه شده است.
روند افزایشی تولیدات صنعتی در 8 ماهه سالجاری
وی گفت: تحریمها یک جنگ تمام عیار اقتصادی را به کشور ما تحمیل کرده است با این حال با تمهیدات اتخاذ شده و پیگیری های موجود، خوشبختانه در ۸ ماهه سالجاری بیش از دو سوم تولیدات صنعتی کشور افزایشی بوده اند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، خاطرنشان کرد: در بسیاری از بخش ها تهدیدات ناشی از تحریم ها را تبدیل به فرصت کردیم و مسلماً آثار و برکات آن در ماههای آینده بیش از پیش عیان خواهد شد.
کنترل جو روانی بازار و برخورد با برخی سوءاستفاده ها
رحمانی با اشاره به اقدامات انجام شده برای کنترل روانی بازار بعد از اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین، گفت: همزمان با آغاز این طرح همه تاثیرات ممکن در شرایط بازار مورد توجه قرار گرفته و با اولویت کنترل جنبه روانی موضوع، برخورد جدی با برخی سوءاستفاده ها در دستور کار بوده است.
وی افزود: روند کنترلی بازار تداوم دارد و سعی می کنیم آرامش بازار حفظ شود.
توجه ویژه به شفاف سازی فرآیندها و بهبود فضای کسب و کار
رحمانی در خصوص اقدامات انجام گرفته از سوی وزارتخانه صمت برای بهبود فضای کسب و کار گفت : شفاف سازی فرآیند ها، حذف، کاهش و ادغام تعداد کثیری از مجوزها به عنوان یک ماموریت ویژه و در چارچوب یکی از محورهای هفتگانه فعالیت وزارتخانه در سال جاری مورد توجه بوده و سعی شده است با بهره برداری از سامانه جامع تجارت، سامانه جامع انبارها، سامانه یکپارچه مجوزهای تجاری، سامانه ضوابط و مقررات تجاری، سامانه اعتبارسنجی و رتبه بندی روند ارائه خدمات را کاملا شفاف کنیم و در مجموع بروز هرگونه فساد در ارائه خدمات را به حداقل ممکن برسانیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: بر اساس ارزیابی های انجام گرفته در سال گذشته عملکرد وزارت صمت در بهبود فضای کسب و کار و اصلاح فرآیندها حائز رتبه برتر و بالاتر از میانگین سایر دستگاهها بوده است.
رحمانی تاکید کرد: اقدامات اساسی انجام شده همواره در حال تکمیل است و ضمن تداوم اقدامات مرتبط سعی کردیم با نظارت مستمر در این حوزه به عنوان یک دستگاه پیشرو اقدام نماییم.
نظر شما