به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، ظرفیت کل نیروگاههای جهان به ۷۳۲۰ گیگاوات رسیده که نیروگاههای حرارتی اعم از بخاری، گازی و سیکلترکیبی با ظرفیت ۴۲۸۲ گیگاوات توانستهاند سهم ۵۸ درصدی را در این میان به خود اختصاص دهند. کشورهای چین، آمریکا، هند، ژاپن، روسیه، آلمان، کرهجنوبی، عربستان، ایران و اندونزی به ترتیب ۱۰ کشور برتر دارنده نیروگاههای حرارتی جهان هستند.
در حال حاضر ظرفیت کل نیروگاههای ایران(حرارتی، تجدیدپذیر، اتمی، برقابی، تولیدپراکنده و دیزلی) از مرز ۸۶ هزار مگاوات عبور کرده است که ۶۹ هزار مگاوات از این ظرفیت مربوط به نیروگاههای حرارتی است و این واحدها ۹۲ درصد تولید برق کشور را بر عهده دارند.
تاکنون ۵۸۷ واحد تولید برقحرارتی در ۱۲۹ نیروگاه کشور احداث شده که بیش از ۶۷ درصد این ظرفیت در اختیار بخش خصوصی است و طبق برنامهریزی صورت گرفته برای تامین برق پایدار پیک تابستان سال آینده مجموعا ۳۱ واحد نیروگاهی جدید دیگر نیز به ظرفیت چهار هزار و ۷۵۰ مگاوات وارد مدار خواهند شد.
بر اساس آخرین ارزیابی صورت گرفته، جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از ۸۶ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاهی چهاردهمین تولید کننده برق جهان و رتبه نخست خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.
نظر شما