به گزارش بازار، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در دولت الکترونیک به دنبال این هستیم کارهایی را که تاکنون به شکل سنتی انجام میشد، الکترونیکی و غیر حضوری کنیم، اما در دولت هوشمند تصمیم گیریها مبتنی بر داده گرفته میشود تا مردم با سرعت و کیفیت بیشتری به خدمات دسترسی داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: یکی از مصوبههای جلسه روز پنجشنبه ۱۵ بهمن این بود که همه دستگاهها باید در سال ۱۴۰۱ پنجره واحد خدماتشان را راه اندازی کنند و با یک بار احراز هویت تمام خدمات در اختیار مردم قرار بگیرد؛ البته در وزارت ارتباطات مکلف شدیم پنجره ملی خدمات دولت هوشمند را راه اندازی کنیم تا خدماتی که در پنجرههای ملی توسط دستگاهها داده میشود، یکپارچه شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر سامانه مدارک تحصیلی با همت وزارت علوم راه اندازی شده است که با کد ملی به تمام مدارک فرد دسترسی خواهیم داشت.
زارع پور گفت: مرحله نخست پنجره ملی خدمات در اردیبهشت ۱۴۰۱ راه اندازی میشود البته همه دستگاهها باید پای کار باشند، چون یک کار ملی است.
وی افزود: یکی دیگر از مصوبههای جلسه روز پنجشنبه این بود که معاونت امور استخدامی و اداری، خدمات اختصاصی هر دستگاه را مشخص کند تا شناسنامه خدمات دقیق شود و بعد خدمات را بازنگری کنیم که کدام یک از خدمات میتواند مبتنی بر فناوری جدید بهینه شود، بنابراین همه دستگاهها باید پای کار باشند تا پنجره واحد خودشان را راه اندازی کنند.
وی ادامه داد: بعضی مواقع اختلاف مدیران در سطح کلان موجب شد برخی عدم موفقیتها را در صحنه اجرا داشته باشیم، البته در دولت سیزدهم متحد هستیم تا موازی کاریها را کنار بگذاریم و با سرعت بیشتری به سمت تحقق دولت هوشمند حرکت کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره موضوع حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی هم گفت: فضای مجازی فرصتهای بسیار زیادی را به همراه آورد، اما اگر این فضا ساماندهی نشود، حقوق مردم ضایع میشود از جمله این موضوعها حفظ حریم خصوصی افراد است البته قواعد سختی برای حریم خصوصی افراد بخصوص در پلتفرمهای داخلی داریم که هیچ فردی حق ندارد از اطلاعات افراد سوء استفاده کند، اما قانون در این زمینه نداریم؛ در کشورهای پیشرفته قانون حفاظت از دادههای اشخاص وجود دارد البته تلاشهایی در وزارت ارتباطات صورت گرفته، ولی فرآیند بررسی آن طولانی شده است.
وی ادامه داد: در دولت یک کمیسیون دائمی برای هوشمندسازی و تحول دیجیتال مصوب شد و یکی از کمیسیونهای هفت گانه دولت کمیسیون علم، فناوری و هوشمند سازی است تا با سرعت بیشتری زیرساختهای حقوقی لازم برای توسعه فضای کشور پیشنهاد و فراهم شود، امیدواریم قوانین لازم در این حوزه را در قالب لایحه به مجلس بدهیم.
وی درباره حفاظت از کودکان در فضای مجازی هم خاطرنشان کرد: کم کاری در این حوزه داشتیم و الان این یک دغدغه جهانی است، چون بسیاری از آسیبهای اجتماعی که دامن گیر کودکان و نوجوانان میشود، ناشی از پلتفرم هاست که باید به آن توجه ویژه شود.
زارع پور تصریح کرد: مشکل فنی در داخل کشور نداریم و در بسیاری از حوزه ها، پلتفرمهای خیلی خوب داخلی داریم که حتی در مقایسه با نسخههای خارجی بالاتر است، البته در برخی حوزهها پلتفرمها با اقبال مواجه نشدند که باید آسیب شناسی شود، ولی الان در بخشهای خرید و فروش کالا، جابجایی مسافر و انتشار محتوا؛ پلتفرمهای خیلی خوبی داریم بنابراین باید کیفیت بقیه پلتفرمها بالا برود.
نظر شما