عسگر کریم آبادی در گفتگو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: متاسفانه مسئولان استانی با افتخار از سرمایه گذاری بر صنعت کشاورزی سخن میگویند درحالیکه توسعه کشاورزی یک فاجعه زیست محیطی و منابع طبیعی در سطح ملی است.
او ۸۵ درصد مصرف آب را در حوزه کشاورزی اعلام کرد و گفت: با توجه به کاهش بارندگی و خشکسالی در سالهای اخیر توسعه کشاورزی در استان منطقی به نظر نمیرسد.
این فعال اقتصادی اضافه کرد: کاهش بارندگی و سفرههای زیرزمینی در سالهای اخیر به یک تهدید جدی در بحث آب تبدیل شده است با این حال مسئولان ما هنوز اصرار به توسعه صنعت کشاورزی دارند.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی در آمد سالانه یک مترمربع گندم در خوشبینانهترین حالت حدود دو هزار و ۵۰۰ تومان، شالی در بهترین حالت مترمربعی ۲۰ تومان اما گل و گیاه فضای باز حداقل مترمربعی یک صد هزار تومان است.
این فعال اقتصادی درآمد پرورش گل را ۱۰ برابر شالی برشمرد و افزود: به نظر میرسد کشاورزان باید به سمت پرورش نهال، گیاه و صیفیجات در فضای گلخانهای بروند.
وی تنوع و تکثر گونههای گل و گیاه را از دیگر مزیتهای این حرفه دانست و اضافه کرد: پرورش گل و گیاه به چهار گروه شاخه بریده، گلهای آپارتمانی و زینتی، کاکتوس و گل و نهال در فضای باز تقسیم میشود.
به گفته این تولیدکننده، جدای از درآمدزایی مناسب، پرورش گل و گیاه به ساختار زیست محیطی استان هم کمک میکند.
وی با تاکید بر این نکته که گل و گیاه فضای باز آلودگی محیط زیستی ندارد، افزود: جای تعجب دارد که هنوز برای استعلام پروانه، تایید محیط زیست را میخواهند.
نظر شما