۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۶
قرارداد پروژه برون سپاری بنادر کوچک در مرحله پایانی قرار دارد

قرارداد پروژه برون سپاری بنادر کوچک در مرحله پایانی قرار دارد

عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: تدوین قرارداد پروژه برون سپاری بنادر کوچک نهایی شده و در حال آخرین بررسی‌ است.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انرژی امروز محمدعلی حسن زاده، معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص برون سپاری بنادر کوچک به بخش خصوصی، اظهارداشت: برون‌سپاری بنادر کوچک شمالی و جنوبی کشور از مدت ها قبل آغاز شده است. به عنوان مثال بندر آستارا با یک قرارداد ۴۰ ساله واگذار شده است، بندری که شیلاتی و غیرفعال بود با هماهنگی استانی به سازمان بنادر و دریانوردی تحویل شد.

 
وی ادامه داد:  بعد از واگذاری یاد شده، سازمان بنادر یک طرح توسعه مبتنی بر برون سپاری را در بندر آستارا اتخاذ کرد و در نهایت با انتخاب سرمایه‌گذار فعالیت در آن شکل گرفت، طبق آماری که درخصوص بندر آستارا وجود دارد هم اکنون حدود ۱۰درصد از کل حجم تجارت دریای خزر از طریق این بندر انجام می‌گیرد.
 
حسن زاده تصریح کرد: از سوی در راستای واگذاری ها، بندر فریدونکنار به بخش خصوصی برون سپاری شده و اکنون حدود ۸ درصد از تجارت خزر را به خود اختصاص داده است.
 
عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه گفت: در جنوب کشور هم بندر گناوه پیش از مصوبه جدید سازمان بنادر درخصوص بنادر کوچک، برون سپاری شده بود که هم اکنون یکی از بنادر فعال کوچک کشور است.
 
سهم ۹ میلیون دلاری
 
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: براساس مطالعاتی که قبلا انجام شده بود حدود ۵ درصد تجارت کشور در بنادر گناوه، فریدونکنار و آستارا انجام می شود. این سهم اکنون از نظر ارزشی به ۹ درصد رسیده است، به عبارت دیگر  از هر ۱۰۰ میلیون دلار تجارت دریایی، سهم این بنادر ۹ میلیون دلار است.
 
حسن‌زاده ادامه داد:‌ با واگذاری و احیای بنادر کوچک در آینده‌ای نزدیک شاهد کاهش مهاجرت از سواحل به داخل سرزمین خواهیم بود، این بنادر همچنین یک محل درآمد برای کسانی است که در شهرهای ساحلی زندگی می‌کنند.
 
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به عدم استفاده بهینه از ظرفیت‌ها درخصوص واگذاری بنادر تصریح کرد: در بندری مثل شهید رجایی یا امام(ره) کالای ورودی مستقیما از اقصی نقاط دنیا به این بنادر وارد می شوند یا اینکه به نقاط مختلف جهان ارسال می‌شود، در این خصوص ما بنادری داریم که می‌توانند تامین کننده کالا برای این بنادر باشند که به آنها بنادر تغذیه کننده می‌گویند.
 
وی افزود: در بنادر اصلی می‌توان کشتی‌های بسیار بزرگ را پهلو داد و این بنادر می‌توانند از امتیاز اقتصاد مقیاس استفاده کرده و بار را ارزان از ایران به چین، اروپا و آفریقا بفرستند. این مساله در بنادری که شناورهای ۱۰ یا ۲۰ هزار تنی را سرویس می‌دهند امکانپذیر نیست و صرفه اقتصادی ندارد. در بنادر کوچک این میزان کمتر شده و بار با لنچ جا به جا می شود.
 
عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه بیان داشت:‌ اگر قرار است بار از بنادر کوچک به مسیرهای طولانی برود باید فکری برای تجمیع این بارها می‌شد تا بتوان با کشتی‌های ۱۰۰هزار تنی یا کانتینری بالای ۴یا ۵ هزار TEU این جابه‌جایی انجام شود.
 
حمایت دولت از فعالیت بنادر کوچک
 
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه درخصوص مطالعات انجام گرفته در طرح برون‌سپاری بنادر کوچک از سوی سازمان بنادر به بخش خصوصی اظهار داشت:‌ برای واگذاری بنادر کوچک مطالعات متفاوتی انجام شده است.
 
وی افزود: بنادر ما مثل تیم فوتبال هستند که در آن همه بازیکنان نمی‌توانند مهاجم یا دروازه‌بان باشند و شاهد این هستیم که در آن هریک از بازیکنان یک نقش دارد. به همین خاطر شناسایی نقش هریک از بنادر در این زنجیره حمل و نقل بسیار مهم است. از اینرو شناسایی بخش مهمی است که با جمع‌آوری سوابق و شناسایی پتانسیل کالاها در جوار شهرها مطالعات پیش رفت.
 
وی ادامه داد: بخش مهم دیگر در مسیر مطالعات شناخت حمایت از بنادری بود که تاکنون اقتصادی نبودند تا مشخص شود این حمایت‌ها به عنوان بخشی از بدنه دولت به چه صورت باید باشد. به عنوان مثال اینکه یک یا دو پست اسکله ساخته شود و یا اینکه ساخت دیوار پیرامونی یا لایروبی توسط سازمان انجام گیرد.
 
به گزارش «انرژی امروز» از سازمان بنادر و دریانوردی، حسن زاده در خصوص مراحل برون سپاری فعالیت در بنادر کوچک تصریح کرد: تدوین قرارداد پروژه برون سپاری بنادر کوچک نهایی شده و در حال آخرین بررسی‌ است، این قرارداد پس از اتمام و نهایی شدن در هیات عامل سازمان به بنادر ابلاغ خواهد شد تا به عنوان یک نقشه راه اجرا شود. بعد از آن هم با مشخص شدن متقاضیان، بندر به بهترین طرح برای استفاده براساس یکسری شاخص‌ها واگذار می‌شود.

کد خبر: ۱۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha