علیرضا محب علی در گفتوگو با بازار، با بیان اینکه در زمینه کنترل کیفیت محصولات آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی فعالیت دارد، گفت: ساخت انواع مواد اولیه شیمیایی مورد نیاز صنایع و انجام امور آزمایشگاهی و کنترل مواد شیمیایی، انجام امور آرایشی و بهداشتی غذایی سلولزی دارویی پلیمر از جمله فعالیتهای مهم شرکت دانش بنیانی است که تحت مدیریت وی است.
این کارآفرین قمی با بیان اینکه یک آزمایشگاه کنترل مرکزی قم به عنوان آزمایشگاه همکار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و همکار سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از زیر مجموعه این واحد فناور دانش بنیان است، گفت: این آزمایشگاه در همان سالهای شروع کار، با سر لوحه قرار دادن شعار محصول آرایشی سالم توانست تحول شگرفی در ایمنی صنایع آرایشی و بهداشتی، بویژه واردات محصولات سالم آرایشی ایجاد کند.
محب علی با اشاره به سوابق درخشان آزمایشگاه کنترل مرکزی قم، گفت: این آزمایشگاه حرفهای و پیشرو توانسته تا کنون با انجام بیش از یکصد هزار آزمون بر بیش از سه هزار ماتریکس آرایشی و بهداشتی کنترل داشته باشد که خود شاخصی برای توانمندی این آزمایشگاه و اعتماد بیشائبه مشتریان آن است.
وی افزود: این آزمایشگاه به صورت جزئی در راستای کنترل محصولات غذایی، مواد اولیه دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی و سم شناسی گسترش داده و در حال حاضر با فعالیت بخشهای مختلفی از جمله آزمایشگاه تخصصی غذا، آزمایشگاه تخصصی آرایشی و بهداشتی، آزمایشگاه تخصصی میکروبیولوژی، آزمایشگاه مواد اولیه دارویی، آرایشی و بهداشتی، آزمایشگاه صنایع سلولزی و آزمایشگاه آنالیز دستگاهی، پاسخگوی نیاز کنترل کیفیت شرکتها و سازمانهای مختلف است.
تشریح الگوی سلامت safe way
این مدیر واحد فناور دانش بنیان در ادامه از طراحی یک مجموعه ایمن سازی محیطی (safe way) بر اساس آخرین پروتکلهای بهداشتی و سلامت خبر داد و گفت: این روش ایمن سازی محیطی را بر اساس آخرین دستاوردهای فناوری دنیا الگوبرداری و بومی سازی کردهایم.
وی با تأکید بر اینکه ۲۰ نوع گواهی نامه کیفیت و سلامت را برای اماکن عمومی و خصوصی مختلف طراحی کردیم، گفت: با اجرای safe way اماکن عمومی از جمله آرایشگاهها، مدارس و مهد کودکها، استخر، رستوران و کلیه مراکز بهداشتی و درمانی به ایمن سازی استاندارد سلامت دست پیدا خواهند کرد.
محب علی با بیان اینکه ورود ویروس کرونا به همگان ثابت کرد که وضعیت سلامت بهداشتی و محیطی جامعه مطلوب نیست و نیاز به دست یابی به استانداردهای بهداشتی دارد گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت از الگوهای ایمن سازی محیطی ما استقبال کرده و به ارزش و نیاز آن کاملاً واقف شده است.
دست یابی به الگوی سلامت محیطی safe way مقطعی نباشد
وی با اعلام اینکه همیشه هزینه درمان بسیار بیشتر از پیشگیری بوده است، گفت: ورود ویروس ناقل کرونا نشان داد که چقدر هزینه درمان و نگهداری بالا میرود و حتی کل جامعه را از هر لحاظ فلج میکند اما اگر ایمنی سازی محیطی که یک روش پیشگیرانه است اتخاذ شود دیگر نیاز به این همه هزینههای پیش بینی نشده و اضافی نداشتیم.
این فعال در عرصه حوزه صنایع دارویی و شیمیایی با اشاره به استقبال و فرهنگ سازی برخورداری از گواهی نامه safe way برای اماکن مهم و معتبر کشوری، گفت: اگر ویروس کرونا به جامعهای نفوذ کند که از استانداردهای بهداشتی برخوردار است کمترین خسارت و کوتاهترین زمان حضور را تجربه خواهد کرد.
وی با طرح این مطلب که باید ارزش و اهمیت آزمایشهای پیشگیرانه بهداشتی و کنترل کیفیت در جامعه شناخته شود، گفت: متأسفانه اخیراً شاهد بودیم برخی که تخصص و توانی برای تولید مواد ضد عفونی کننده ندارند و ارزش آزمایشهای تخصصی پیشگیرانه را نمیدانند، محلولهایی را برای استفاده در مراکز درمانی و مردم تولید کردهاند پایه متانولی که خطرناک و سمی است دارد و همین سبب شده پس از تولید بسیاری از این مواد با صرف هزینه هنگفت دور ریخته شود.
محب علی با انتقاد از اینکه در سالهای اخیر توجه به بهداشت فردی و محیطی و ارتقا کیفیت زندگی مردم فرهنگ سازی نشده است، افزود: اگر دولت به سلامت و کیفیت زندگی مردم اهمیت میدهد باید نسبت به فرهنگ سازی پروژه safe way اهمیت دهد و آن را نهادینه کند نه اینکه با بروز خطر به اهمیت آن پی ببرد و بعد از رفع خطر آن را فراموش کند.
نظر شما