۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
لامپ فلورسنت

لامپ فلورسنت

در سال های اخیر شاهد پیشرفت چشمگیر تکنولوژی و مخصوصاً پیشرفت صنعت تولید لامپ و روشنایی هستیم.

به گزارش بازار، در سال های اخیر شاهد پیشرفت چشمگیر تکنولوژی و مخصوصاً پیشرفت صنعت تولید لامپ و روشنایی هستیم، و با وجود کاربری های متنوع و کیفیت و تنوع زیاد لامپ ال ای دی، همچنان برای استفاده گسترده از لامپ فلورسنت و مهتابی ها دلایل بیشماری وجود دارد، که این امر باعث شده همچنان، در فضاهای مختلف اداری و تجاری، شاهد کاربری و استفاده از لامپ فلورسنت و مهتابی ها در انواع و اشکال مختلف باشیم.

لامپ فلورسنت

 با پیشرفت علم و صنایع مختلف، نسل به نسل تکنولوژی تولید لامپ ها و محصولات روشنایی نیز تغییر کرده و تولید کنندگان و کارخانجات تولید محصولات روشنایی، تلاش می کنند تا محصولی را به بازار ارائه کنند که در ازای مصرف کمتر انرژی، روشنایی و نور بیشتری ساطع کنند، که این روند به مرور زمان و بعد از تولید لامپ های رشته ای، منجر به تولید و ساخت لامپ فلورسنت شد، که این لامپ بتواند بر خلاف مصرف انرژی و اتلاف حرارت زیاد لامپ های رشته ای، روشنایی بیشتر در ازای مصرف انرژی و ایجاد حرارت کمتر در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. پس از آن و به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی ساخت لامپ فلورسنت، این لامپ و منبع روشنایی در طرح ها و مدل های مختلف و متناسب با پرژکتورها، قاب ها و چراغ های روشنایی گوناگون تولید می شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا به تشریح و توضیح انواع لامپ فلورسنت و مزایا و معایب آن بپردازیم.

لامپ فلورسنت

لامپ فلورسنت فشرده (کم مصرف)

لامپ فلورسنت فشرده یا همان لامپ کم مصرف، میزان شار نوری مناسب و همچنین عامه پسند بودن لامپ های رشته ای را با هم دارند. لامپ فلورسنت فشرده در اکثر تجهیزات و چراغ هایی که برای لامپ های رشته ای ساخته شده اند، قابل نصب هستند و در مقایسه با لامپ رشته ای، ۷۵درصد انرژی و برق کمتری مصرف می کنند. با اینکه هزینه اولیه لامپ های کم مصرف بیشتر از لامپ های رشته ای است، اما شش تا پانزده برابر بیشتر از آن ها عمر می کنند. عملکرد لامپ فلورسنت فشرده تقریبا شبیه لامپ مهتابی فلورسنت است. که معمولاً از دو بخش تشکیل می شوند. لوله شیشه ای که از گاز پر شده و بالاست مغناطیسی یا الکترونیکی. در لامپ فلورسنت فشرده یا همان کم مصرف جریان برق از بالاست به داخل لوله جریان پیدا میکند و گاز داخل لوله شیشه ای نور ماوراءبنفش ساطع می کند، این پرتو بوسیله فسفر سفید رنگ که در لایه داخلی لوله  قرارگرفته، به نور مرئی تبدیل می شود.

لامپ فلورسنت

تنوع لامپ فلورسنت مهتابی

پیشرفت تکنولوژی در صنایع روشنایی، لامپ فلورسنت را از لحاظ شاخص نمود رنگ و دمای رنگ، از نظر کاربرد و تنوع کاربری، قابل مقایسه با لامپ های رشته ای کرده است. در حال حاضر تیوب های لامپ فلورسنت در سایز های مختلف و بصورت استاندارد در کارخانجات مختلف تولید می شود که پرکاربردترین آنها، لامپ های T۵  ،  T۸، T۱۲ و T۱۳، هستند. برای مثال لامپ فلورسنت T۸، ۱۸وات با قطر ۱۲.۸اینچ در تجهیزاتی که حاوی بالاست و ترانس هستند نصب می شوند. دو مدل از رایج ترین نوع لامپ فلورسنت لامپ مهتابی ۴۰ وات و ۲۰ وات هستند که از آنها در روشنایی عمومی فضاهای مختلف بصورت گستردهخ ای استفاده می شود. .مدل های تی۵، و تی۸، مدل های پیشرفته تری هستند که میزان لومن بیشتری تولید می کنند. لامپ مهتابی برای نورپردازی یکپارچه و گسترده در مکان های تجاری و اداری بصورت وسیع و سربسته مناسب هستند. روشنایی یکنواخت لامپ فلورسنت، نسبت به لامپ های رشته ای که نور زننده و مستقیمی دارند یکی از محاسن این لامپ محسوب می شود. یکی از دلایلی که فلورسنت و مهتابی ها همچنان طرفدارهای خاص خود را دارند، مرقون به صرفه و ارزان بودن قیمت و تجهیزات آن ها است. عمر طولانی فلورسنت و مهتابی یکی دیگر از دلایل کارآمد بودن آنها است، البته نه به اندازه ال ای دی ها، همچنین استفاده گسترده از فلورسنت و مهتابی دلیل دیگر پرطرفدار بودن آنها در بین صنایع مختلف است، هتل ها، ساختمان های اداری و تجاری، فروشگاه های مواد غذایی، مراکز بهداشتی، انبارها، گاراژها و پارکینگ ها از طرفداران همیشگی فلورسنت و ال ای دی ها هستند.

لامپ فلورسنت

بررسی انواع فلورسنت

لامپ فلورسنت نسل جدید لامپ رشته ای است. با این تفاوت که، لامپ فلورسنت با در نظر گرفتن میزان روشنایی یکسان، ۲۵ تا ۳۵ درصد کمتر انرژی برق مصرف می کند و به همین ترتیب۱۰ برابر طول عمر بیشتری نسبت به لامپ های رشته ای دارد. لامپ فلورسنت عمدتاً شامل دو نوع کلی است، لامپ فلورسنت لوله ای شکل که در بازار به عنوان لامپ مهتابی شناخته می شوند، و همچنین لامپ فلورسنت فشرده، که در بازار به نام لامپ کم مصرف شناخته می شود. نحوه عملکرد لامپ فلورسنت به این شکل است که در انواع آن جریان الکتریکی از گازهای بی اثر و جیوه داخل حباب لوله ای شکل عبور می کند و سبب ساطع شدن پرتو ماوراءبنفش می شود. این پرتو بوسیله پوشش داخلی لوله مهتابی که از فسفر تشکیل شده به نور مرئی تبدیل می شود.

لامپ فلورسنت

مزایای لامپ فلورسنت

لامپ فلورسنت و لامپ کم مصرف، علاوه بر مصرف کم انرژی و تولید نور مناسب، قابلیت نصب در مکان های مختلف و در دماهای مختلف را دارند و خصوصاً اینکه قابلیت کاربری در دمای زیرصفر را دارند و این منابع روشنایی تنها۳۰ تا ۶۰ ثانیه طول می کشد تا به حداکثر روشنایی خود برسند. دمای عملکرد لامپ های کم مصرف و لامپ فلورسنت بین ۰ تا ۱۰۰ درجه فارنهایت است. لامپ فلورسنت فشرده یا کم مصرف برخلاف لامپ مهتابی قابلیت دیمر شدن دارند و می توانند با کنترل کننده های روشنایی دیگر بوسیله ترانس و درایورهای خاص سازگار شوند.

لامپ فلورسنت

درباره نوراکومارت

تجهیزات روشنایی از جمله مواردی است که عموم مردم به صورت روزانه از آن استفاده می‌کنند و در سبد خرید بخش بزرگی از جامعه قرار دارد. نوراکو با هدف تسهیل در تهیه کالای با کیفیت و مقرون به صرفه برای همه افراد جامعه، فعالیت خود را به عنوان فروشگاه تخصصی تجهیزات روشنایی آغاز کرده است. با توجه به گسترش اینترنت و میل هر چه بیشتر افراد به خرید اینترنتی، خلاء حضور یک فروشگاه اینترنتی در زمینه تجهیزات روشنایی احساس می‌شد. نوراکو در تلاش است تا با تامین طیف کاملی از انواع محصولات، بتواند انتخاب اول ایرانیان در زمینه خرید تجهیزات روشنایی و خرید اینترنتی لامپ باشد. نوراکو در حال حاضر با تامین بیش از ۵۰۰ نوع کالا از تجهیزات روشنایی یکی از غنی‌ترین و بروزترین فروشگاه‌ اینترنتی در حوزه روشنایی محسوب می‌شود. ما در نوراکو امکان خرید اینترنتی و حضوری از معتبرترین و باکیفیت‌ترین برندهای داخلی و خارجی را برای شما فراهم آورده‌ایم. نوراکو با تکیه بر سابقه ۴۰ ساله خود در بازار روشنایی ایران و پرسنل حرفه ای خود این اطمینان خاطر را برای شما فراهم می‌آورد که با خرید اینترنتی و حضوری تجهیزات روشنایی از این مجموعه بهترین تجربه خرید را خواهید داشت.

کد خبر: ۱۲۳٬۶۹۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha