۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۲
آبرسانی ۲۴ هزار متر مکعبی در مناطق عشایری تهران

آبرسانی ۲۴ هزار متر مکعبی در مناطق عشایری تهران

مدیر امور عشایر استان تهران گفت: از ابتدای امسال، ۲۴ هزار متر مکعب با استفاده از ۲ هزار تانکر در مناطق عشایری این استان آبرسانی انجام شده است.

به گزارش بازار، فرشید ذبیحی مدیر امور عشایر استان تهران افزود: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، حجم آبرسانی در مناطق عشایری استان تهران نسبت به سال گذشته بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته و امسال تاکنون حدود یک میلیارد تومان اعتبار صرف تامین آب بهداشتی و دام عشایر شده است.
 
وی اضافه کرد: پیش بینی می‌شود تا پایان امسال نیز به حدود ۲ و نیم تا سه میلیارد تومان اعتبار در زمینه آبرسانی به عشایر استان تهران نیاز داشته باشیم.
 
مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: هم اکنون عشایر در مناطق قشلاقی (گرمسیر) استان حضور دارند و بیشترین حجم آبرسانی در شهرستان‌های ورامین، پاکدشت، پیشوا، ری، ملارد و شهریار صورت می‌گیرد.
 
وی گفت: با توجه به خشکسالی شدید در سالجاری و کاهش چشمگیر آب‌های سطحی و زیرزمینی پیش بینی می‌شود نیاز آبرسانی برای عشایر افزایش چند برابری داشته باشد.
 
ذبیحی با بیان اینکه عشایر استان تهران با داشتن بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک از عمده تولیدکنندگان گوشت قرمز محسوب می‌شوند، گفت: این جامعه تولید کننده حدود ۲۰ درصد گوشت قرمز استان تهران را تامین می‌کند.
 
وی در خصوص تامین نهاده‌های دامی عشایر نیز گفت: یکی از مشکلات عمده عشایر در این سال‌ها تامین نهاده‌های دامی است که به همت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان امور عشایر ایران این مشکل در حال مرتفع شدن است.
 
مدیر امور عشایر استان تهران تاکید کرد: از ابتدای امسال حدود ۹ هزار تُن انواع نهاده‌های دامی جو و سبوس در بین این جامعه تولید کننده توزیع شده است.
 
به گفته وی، امسال تاکنون ۴ هزار و ۲۵۶ ُتن جو، ۲ هزار و ۷۴۰ تُن سبوس، ۶۶۵ تُن ذرت، ۴۳۵ تُن کنسانتره، ۵۱۲ تُن کلزا، ۱۱۰ تُن گندم، ۱۷۵ تُن یونجه و ۴۵ تُن سویا بین عشایر توزیع شده که تلاش داریم این میزان تا پایان سال و در سال آینده افزایشی باشد.
 
گفتنی است؛ ۱۴ هزار و ۳۱۵ نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می‌کنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
 
عشایر استان تهران، قشلاق را در جنوب‌شرقی استان و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند.
 
جامعه عشایری استان تهران، تلفیقی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان سکونت پیدا کردند.

کد خبر: ۱۲۲٬۳۵۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha