۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۰
پیشرفت‌ها و چشم‌انداز حوزه مهندسی آتش کشور در همایش تهویه دود و پارکینگ تشریح شد
معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی؛

پیشرفت‌ها و چشم‌انداز حوزه مهندسی آتش کشور در همایش تهویه دود و پارکینگ تشریح شد

معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در همایش تهویه دود و پارکینگ، با تشریح دو دهه تحقیقات مهندسی آتش در ایران، ضوابط و فناوری‌ها و چشم‌انداز پیش‌روی این حوزه را تبیین کرد.

به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سعید بختیاری معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در همایش تهویه دود و پارکینگ، با تشریح دو دهه تحقیقات مهندسی آتش در ایران، ضوابط و فناوری ها و چشم انداز پیش روی این حوزه را تبیین کرد.

سعید بختیاری معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این همایش که با حضور برخی کارشناسان و هیأت علمی مرکز، آتش نشانی تهران، متخصصین و شرکت‌های خصوصی در زمینه تهویه و مدیریت دود برگزار شد، با اشاره به تحقیقات انجام شده در خصوص محافظت در برابر آتش در ایران، تدوین مقررات، استانداردها و  تاسیس آزمایشگاه تحقیقات  آتش را مهمترین و اولین اقدام لازم در این حوزه دانست که از حدود دو دهه قبل در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با همکاری سازمان‌های متولی و متخصصین آغاز شد.

وی توضیح داد: آزمایش‌های واکنش در برابر آتش، مقاومت در برابر آتش برای انواع اجزای ساختمانی، آزمایش‌های کابل (مقاومت در برابر آتش، پیش‌روی شعله، خورندگی، سمیت، ...)، دود و گازهای سمی، آزمایش‌های واقعی مبلمان، سیستم‌های کشف و اعلام حریق، سیستم‌های اطفا و آزمایش سیستم‌های تخلیه دود از جمله مهمترین آزمایش‌های تخصصی است که قسمت‌های مهمی از آنها امروز در مرکز راه‌اندازی شده و ارائه خدمات می‌کند و باقی نیز در دست پیگیری است و با توجه به نیاز کشور، یکی از مهمترین اقدامات ما در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، توسعه آزمایشگاه های مهندسی آتش است.

به گزارش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، بختیاری در تشریح تدوین آیین‌نامه‌ها و مقررات حوزه مهندسی آتش به عنوان یکی دیگر از اقدامات شاخص در حوزه مهندسی آتش از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت:  در زمینه تدوین ضوابط و آیین‌نامه‌ها اقدامات و فعالیت‌های بسیاری در طول چند سال اخیر انجام شده است که مبحث سوم مقررات ملی ساختمان (حفاظت ساختمان ها در مقابل حریق) و  آیین‌نامه محافظت ساختمان‌ها در برابر آتش و تعداد زیادی استاندارد ملی از شاخص ترین آنها به شمار می‌رود. در ویرایش سوم، توجه به اطفاء اتوماتیک و مدیریت دود مورد توجه ویژه قرار گرفته است و به موضوعات کنترل دود در راه‌های خروج ساختمان‌های بلندمرتبه و عمیق، کنترل دود در آتریوم، سیستم تخلیه دود در طبقات زیرزمین و تهویه مکانیکی پارکینگ‌ها به طور مقرراتی پرداخته شده است.

وی در ادامه برخی راهنماها، ضوابط، آیین‌نامه‌ها و استانداردهای تدوین شده از سوی مرکز از جمله تدوین راهنمای مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ایران، مجموعه مدارک فنی پشتیبان مقررات ملی ساختمان، دستورالعمل ارزیابی پوشش‌های معدنی پاششی محافظت کننده در برابر آتش برای سازه‌های فولادی، آگاهی‌نامه محافظت سازه‌های فولادی در برابر آتش با پوشش‌های پایه معدنی پاششی، راهنمای طراحی و اجرای سیستم ساختمانی دیوار باربر بتن مسلح با قالب‌های عایق ماندگار از جنس پلی استایرن منبسط شده، استانداردهای ملی در زمینه آزمون‌های آتش با حفظ یکپارچگی، استانداردهای ملی مقاومت در برابر آتش را معرفی کرد.

تشریح الزامات اساسی برای محصولات ساختمانی طبق مصوبات اتحادیه اروپا دیگر محوری بود که از سوی معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی طرح شد. الزامات اساسی برای محصولات ساختمانی طبق مصوبات اتحادیه اروپا، پایداری و مقاومت‌های مکانیکی، ایمنی در هنگام وقوع حریق، بهداشت، سلامتی و محیط‌زیست (گازهای سمی، تابش خطرناک، ...)، ایمنی در حین بهره‌برداری، حفاظت در برابر نوفه (صداهای ناخواسته)، حفظ انرژی و حرارت و ملاحظات زیست‌محیطی و استفاده پایدار از منابع طبیعی هستند.

وی توضیح داد: ارائه محصولات ساختمانی در بازار اروپا منوط به ارائه مشخصات محصول و مدارک و گواهینامه های فنی معتبر بر اساس این الزامات اساسی است که همین استانداردها و مشخصات در بسیاری از کشورهای غیر اروپایی نیز مورد ملاک قرار گرفته است. بنابراین تولیدکنندگان ایرانی برای امکان صادرات محصولات خود به کشورهای اروپایی و شرکای آنها باید گواهی فنی بر اساس این چارچوب فنی را رعایت و دریافت کنند.

وی اعلام کرد: مرکز تحقیقات از سالها پیش چارچوب فنی آزمونها و گواهی‌های فنی خود را بر همین اساس طراحی کرده است و بنابراین کمک بزرگی به تولیدکنندگان در این خصوص است.

وی چشم‌انداز موفقیت و ثبات برای تولیدکنندگان را ورود به بازارهای جهانی و صادرات بر شمرد و اظهار کرد: مرکز در این خصوص در چارچوب فنی حمایت‌های لازم را به صنعت ارائه خواهد کرد.

بختیاری در ادامه با اشاره به برخی حوادث حریق در سال‌های گذشته همچون ساختمان پلاسکو، کلینیک سینا، ساختمان چالوس، حوادث بین‌المللی از جمله گرنفل لندن و برخی استادیوم‌ها، علل و عوامل این حوادث را تشریح نمود و به درس‌های برگرفته از آنها در جهت توسعه ضوابط و کمک از فناوری‌های نوین پرداخت.

معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در بخش پایانی ارائه خود در همایش تهویه دود و پارکینگ، نگاهی اجمالی به چشم اندازها و اقدامات مورد نیاز در حوزه مهندسی آتش برای ارتقاء ایمنی در برابر آتش در کشور پرداخت.

کد خبر: ۱۲۱٬۴۵۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha