۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۲
مصلحت سهامداران؛ اولویت دولتمردان در تنظیم بودجه ۱۴۰۱
مدیر صندوق و سبدگردان سرمایه‌گذاری ملی ایران مطرح کرد

مصلحت سهامداران؛ اولویت دولتمردان در تنظیم بودجه ۱۴۰۱

در نظر گرفتن منافع سهامداران در بودجه ۱۴۰۱ از موضوعاتی است که باید به آن توجه شایانی شود و شایسته است مواردی در بودجه لحاظ شود تا مصلحت‌ سهامداران را در پی داشته باشد.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، مدیر صندوق و سبدگردان سرمایه‌گذاری ملی ایران وظیفه اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار را استیفای حقوق جامعه بزرگ سهامداری از دولت برشمرد و اظهار کرد: سازمان بورس نماینده مردم و نماینده سرمایه‌گذاران در حاکمیت است. بنابراین، این سازمان صیانت از حقوق سهامداران را در سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده است. هر تصمیمی که در دولت گرفته می‌شود، می‌تواند به جامعه سهامداری آسیب‌زننده باشد، از این‌رو باید احقاق حق‌وحقوق سهامداران از طریق سازمان بورس انجام شود.

یاسر فلاح ادامه داد: باید به این نکته توجه شایانی شود که تصمیم‌هایی که در وزارتخانه‌های نفت، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و وزارتخانه اقتصاد و امور دارایی اخذ می‌شود، همگی بر جامعه بزرگ سهامداری تأتیر می‌گذارد. جامعه سهامداری اکنون جمعیت بسیاری را در برمی‌گیرد؛ بنابراین، توجه ویژه به منافع سهامداران در بودجه ۱۴۰۱ از جملهه موضوعاتی است که باید در اولویت قرار گیرد و در تنظیم بودجه لحاظ شود تا خروجی آن به مصلحت‌ سهامداران منتج شود.

وی با اشاره به افزایش چشمگیر جمعیت سهامداران کشور طی سال‌های اخیر، اذعان داشت: پیشنهاد می‌شود رییس سازمان بورس در جمع اعضای کابینه دولت قرار گیرد، حتی اگر از حق رأی برخوردار نباشد. رییس سازمان بورس در هیأت دولت، می‌تواند نقش کلیدی در روشن و شفاف کردن تأثیرات تصمیم‌های مختلف اقتصادی در وازتخانه‌های مختلف داشته باشد. اینکه این تصمیم‌ها چه تأثیری بر صنایع و شرکت‌های بورسی دارد و چگونه در دارایی و زندگی سهامداران نمود پیدا می‌کند.

مدیر صندوق و سبدگردان سرمایه‌گذاری ملی ایران اظهار امیدواری کرد: در بودجه ۱۴۰۱، چه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و چه مسئولان در دولت، به اهمیت تأثیر تصمیم‌های‌شان در نظام اقتصادی به ویژه بازار سرمایه، با نگاه آسیب‌شناسانه بنگرند و از حق و حقوق جامعه بزرگ سهامداری حتما حفاظت و حراست کنند. سازمان بورس و اوراق بهادار با رایزنی‌های خود با دولت و هیأت دولت نقش بسزایی در این مهم دارد.

توجه به حذف قیمت‌گذاری دستوری در بودجه ۱۴۰۱
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به حذف ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۱ تصریح کرد: هرگونه قیمت‌گذاری در حوزه‌های مختلف، ایجاد رانت می‌کند. حذف قیمت‌گذاری‌هایی که از سوی دولت انجام می‌شود را باید به فال نیک گرفت. درباره ارز ترجیحی نیز باید گفت منافع این ارز در برخی بخش‌ها به عموم مردم رسیده است و در برخی بخش‌ها خیر. لازم است در بخش‌هایی که منافع آن به مردم نرسیده است، تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به سرعت حذف شود و در بخش‌هایی که منافع ارز ترجیحی به مردم رسیده است مانند صنایع دارویی، دولت این روند را ادامه بدهد.

وی ادامه داد: در حوزه صنایع دارویی، منافع ارز ترجیحی به مردم و بیماران خاص رسیده است. در صنایع دیگر، بهتر است به صورت تدریجی، ارز ترجیحی حذف شود تا بساط رانت برچیده شود و در نهایت، موضوع قیمت‌گذاری دستوری در دیگر حوزه‌ها نیز باید برداشته شود، زیرا این موضوع شدنی نیست که برای نمونه، فولاد در بورس کالا عرضه شود اما قیمت آن را دولت تعیین کند.

ضرورت اجتناب از رفتارهای جزیره‌ای در بخش‌های مختلف اقتصادی
وی با تأکید بر لزوم همسویی بخش‌های اقتصادی در وازتخانه‌های مختلفی همچون صمت، نیرو، شهرسازی، کشاورزی و نمود آن در بودجه ۱۴۰۱ و بازار سرمایه خاطرنشان کرد: رفتارهای جزیره‌ای یکی از مشکلات اساسی در ساختار دولت است. به بیانی دیگر، بخش‌های مختلف رفتارهای مستقلی از خود نشان می‌دهند و متأسفانه هماهنگی کلان و یکپارچه‌ای میان این بخش‌ها مشاهده نمی‌شود.

مدیر صندوق و سبدگردان سرمایه‌گذاری ملی ایران با اشاره به تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: در این شورا تلاش می‌شود میان بخش‌های مختلف اقتصادی دولت، هماهنگی و اتحاد ایجاد شود. طبیعی است با به عضویت درآمدن رییس سازمان بورس در کابینه دولت، هم‌افزایی میان بورس و بخش‌های مختلف اقتصادی، به شکل موثرتری ایجاد می‌شود.  

کد خبر: ۱۲۱٬۳۹۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha