۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۶
گلایه مردم از توزیع نامناسب برنج|مشکلی که تکرار می‌شود
گزارش بازار از خراسان جنوبی؛

گلایه مردم از توزیع نامناسب برنج|مشکلی که تکرار می‌شود

بیرجند-مردم خراسان‌جنوبی از توزیع نامناسب و گران شدن قیمت برنج گلایه دارند و معتقدند این مشکلات در مورد اقلام مختلف تکرار شده است.

 بازار، گروه استان‌ها: گرانی و کمبود اقلام اساسی متأسفانه برای مردم دیگر تبدیل به امری طبیعی شده است. یک روز از روغن و گوشت مرغ خبری نیست، یک روز حبوبات گران می‌شود و روز دیگر نیز باید به دنبال تخم مرغ گشت.

اما این روزها مردم خراسان‌جنوبی از توزیع نامناسب و گران شدن قیمت برنج گلایه دارند و معتقدند که در واحدهای صنفی این توزیع به درستی صورت نمی‌گیرد. این موضوع نه تنها اعتراض شهروندان بلکه نارضایتی واحدهای صنفی را نیز به همراه داشته است.

گلایه از توزیع نامناسب برنج تنظیم بازار
حسین بهمنی از شهروندان خراسان‌جنوبی در گفت و گو با خبرنگار بازار بیان‌کرد: برنج تنظیم بازار را در خیلی از واحدهای خواروبار فروشی نمی‌توان پیدا کرد در حالی که باید توزیع به گونه‌ای باشد که مردم در همه نقاط شهر به این اقلام دسترسی داشته باشند.

وی گفت: اصولا هدف از ورود مواد خوراکی تنظیم بازاری این است که مردم قشر متوسط و ضعیف جامعه به مواد خوراکی با قیمت معقول‌تری دسترسی داشته باشند که توزیع نامناسب تا حدی این هدف را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

بهمنی ادامه‌داد: خود من مجبور شدم که در نهایت ۱۰ کیلو برنج را به قیمت آزاد ۲۶۰ هزار تومان خریداری کنم.

وی افزود: از طرفی برخی از اقلام خوراکی بیشتر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و فروشگاه‌های اینترنتی توزیع می‌شود که در برخی از نقاط شهر به واسطه نبود این فروشگاه‌ها و یا عدم اطلاع افراد مسن از شیوه کار فروشگاه‌ها در بستر فضای مجازی، دسترسی مردم سخت‌تر و مشکل‌تر می‌شود.

سارا محمدی از دیگر شهروندان خراسان‌جنوبی نیز در گفت و گو با خبرنگار بازار بیان‌کرد: گوشت قرمز گران می‌شود، مردم به سراغ گوشت مرغ می‌روند، این محصول هم که قیمتش با جیب مردم نمی خواند به سراغ حبوبات می‌روند و حالا نوبت برنج است.

گلایه مردم از توزیع نامناسب برنج|مشکلی که تکرار می‌شود

قیمت برنج آزاد و تنظیم بازار تفاوتی ندارد
ویبا بیان اینکه فرق چندانی هم بین قیمت برنج آزاد و تنظیم بازار وجود ندارد، ادامه داد: برنج پاکستانی۱۰ کیلویی را به قیمت  آزاد ۲۵۰- ۲۶۰ هزار تومان خریداری می‌کنیم و تنظیم بازار نیز همین مقدار است و نمی‌دانم اصولا چرا اسمش را برنج تنظیم بازاری گذاشته‌اند.

محمدی یادآور شد: برنج در حال حاضر یکی از اقلام اساسی سفره‌های مردم محسوب می‌شود و از این نظر تنظیم بازار این کالا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و اینکه ۱۰ کیلوگرم برنج پاکستانی به نزدیک ۳۰۰ هزار تومان رسیده است با جیب اقشار پایین جامعه همخوانی ندارد.

این شهروند خراسان‌جنوبی گفت: به واسطه گران شدن گوشت برخی از خانواده‌های طبقه پایین و نیازمند و حتی گاه متوسط جامعه با حبوبات تنها، خورشت تهیه و با برنج مصرف می‌کنند و نمی‌دانم با گران شدن برنج و حبوبات دیگر باید چه مواد خوراکی مصرف کنند.

وی افزود: خانواده‌های نیازمند در رنج و سختی هستند و  حتما مسئولین هم تلاش می‌کنند ولی مهم این است که این تلاش ها و پیگیری ها بر سفر مردم دیده شود و وضعیت معیشتی آنان مطلوب‌تر شود.

کمبود برنج نداریم ولی توزیع نامناسب است
محمد شریف، رئیس اتحادیه خوار و بار فروشان بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهارکرد: در خراسان‌جنوبی ما کمبود برنج تنظیم بازار نداریم ولی توزیع آن نامناسب است.

وی با اشاره به اینکه در امر توزیع برنج هیچگاه از صنف خوار و بار فروشان نظرخواهی نمی‌کنند، بیان‌کرد: اگر در توزیع اقلام خوراکی سازمان‌های مربوطه از همان صنف نظر بخواهند، بی‌شک به گونه‌ای کار پیش خواهد رفت که مردم و اصناف گلایه‌ای نداشته باشند.

اگر در توزیع اقلام خوراکی سازمان‌های مربوطه از همان صنف نظر بخواهند، بی‌شک به گونه‌ای کار پیش خواهد رفت که مردم و اصناف گلایه‌ای نداشته باشند

رئیس اتحادیه خوار و بار بیرجند یادآورشد: متأسفانه در حال حاضر برنج تنها در برخی از واحدهای صنفی شاخص توزیع می‌شود و شاخص بودن را نهاد توزیع کننده خود مشخص می‌کند.

شریف در مورد برخی از اقلام خوراکی دیگر چون حبوبات نیز گفت: در مورد حبوبات خوشبختانه مشکل خاصی در خراسان‌جنوبی از نظر تأمین وجود ندارد و قیمت آن نیز نسبت به هفته‌های گذشته تغییر چندانی نداشته است و در حال حاضر باید وضعیت بازار نابسامان توزیع برنج ساماندهی شود.

توزیع سهمیه هر شهرستان به خود آن شهرستان واگذار شده است
الیاس جویبان، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت خراسان‌جنوبی در این زمینه با اشاره به اینکه از دو- سه ماه پیش توزیع برنج به جهادکشاورزی واگذار شده است، به خبرنگار بازار گفت: اما به طور کلی مسئله این است که سهمیه هر شهرستانی را به همان شهرستان واگذار کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در هر شهرستان نیز یک مباشر تعیین شده است که سهمیه برنج را بین صنف خوار و بار فروشان توزیع می‌کند، گفت: در بیرجند نیز مباشر شرکت تعاونی اصناف است.

گلایه مردم از توزیع نامناسب برنج|مشکلی که تکرار می‌شود

راهکار حل مشکل
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت خراسان‌جنوبی گفت: ما در خراسان‌جنوبی حدود هزار و ۲۰۰ واحد صنفی خوار و بار فروشی داریم و به طور طبیعی نمی‌توان در هر مرحله توزیع به همه این هزار و ۲۰۰ واحد سهمیه برنج داد چون سهمیه استان آنقدر زیاد نیست.

جویبان ادامه‌داد: در این بین اتحادیه باید هر مرحله به عنوان مثال لیست ۱۰۰ نفری از واحدهای صنفی بدهد تا سهمیه برنج بین آن‌ها توزیع شود و در مرحله بعد نیز ۱۰۰ واحد صنفی دیگر معرفی شوند.

قیمت برنج تنظیم بازار
وی با اشاره به اینکه در آخرین مرحله سهمیه برنج توزیعی خراسان‌جنوبی ۵۰۰ تن بوده است، یادآور شد: ۱۶۰ – ۱۷۰ تن برنج در بیرجند توزیع شده است که قیمت یک کیسه ۱۰ کیلویی برنج تنظیم بازار پاکستانی۲۵۰ هزار تومان و هندی ۱۸۵ هزار تومان بوده است.

شاید مردم برای گرانی بازار بتوانند دلایلی چون بالا رفتن قیمت ارز و افزایش هزینه‌های تولید را بپذیرند اما بی‌شک توزیع نامناسب یک محصول نشان از عدم مدیریت صحیح است.

اگر سهمیه برنج خراسان‌جنوبی به اندازه‌ای نیست که بتوان به همه اصناف سهمیه‌ای برای توزیع داد چرا برای افزایش این سهمیه رایزنی نمی‌شود و از طرف دیگر چرا برای راهکارهای توزیع مناسب از خود اتحادیه مربوطه نظرخواهی صورت نمی‌گیرد. آیا با نظرخواهی و مشورت با خود آن صنف نمی توان انتظار برنامه‌ریزی بهتر و مناسب تری برای توزیع یک محصول داشت.

 دغدغه این است که موضوع گرانی و توزیع نامناسب برای اولین بار در خراسان‌جنوبی رخ نمی‌دهد بلکه قبل از آن در موضوع کالایی چون روغن خوراکی نیز تکرار شده است. به راستی این تکرار یک مشکل نشانه چیست.

کد خبر: ۱۱۴٬۰۹۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha