۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۰
تولید ۸۵ درصد گوشت قرمز توسط عشایر و روستائیان
رئیس سازمان عشایری کشور عنوان کرد

تولید ۸۵ درصد گوشت قرمز توسط عشایر و روستائیان

رئیس سازمان عشایری کشور گفت: عشایر و روستاییان امروز توانایی تولید ۸۵ درصد گوشت قرمز کشور را دارا هستند.

به گزارش بازار، شاپور علائی مقدم در نشست خبری روز روستا و عشایر افزود: عشایر با جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری و با دارا بودن ۸۴ میلیون هکتار مراتع کشور به امنیت غذایی کشور کمک شایانی می‌کنند.

وی گفت: ۱۵ مهرماه با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و برای ارج نهادن به عشایر و روستاییان روز ملی روستا و عشایر ثبت شده است.

رئیس سازمان عشایری کشور افزود: کشور ما به سه گروه اجتماعی شهری، روستایی و عشایری تقسیم شده که عشایر در این بین نقش بسزایی در تولید دارند و کانون‌های تولید و خاکریزهای رفع تحریم‌ها هستند.

علائی مقدم گفت: امروز عشایر به واسطه نقش مهمی که در امنیت غذایی دارند به امنیت ملی هم کمک می‌کنند.
وی افزود: عشایر با تولید محصولاتی مثل گوشت قرمز، تخم مرغ، مرغ، فرآورده‌های لبنی و گوشتی در مجموع ۸۵۹ هزار تن تولیدات دارند.

رئیس سازمان عشایری کشور گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت عشایری وجود دارد که میانگین هر فرد عشایر برای ۲۰ نفر ایرانی گوشت قرمز تولید می‌کند.

آقای علائی مقدم افزود: عشایر روستاییان در مرزها حضور و نقش پررنگی دارند و حدود ۴۵ درصد صادرات و ۳۵ درصد صنایع دستی دارا هستند.

وی ادامه داد: در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید بر رشد توسعه روستاها شده و در اصل ۳ و ۴۳ قانون اساسی هم به حمایت از روستائیان و عشایر اشاره شده، اما متاسفانه سهم روستائیان و عشایر از اعتبارات خیلی کم است.

رئیس سازمان عشایری کشور گفت: وزیر جهاد کشاورزی برنامه جهادی خوبی را به دستور رئیس جمهور برای کمک به جمعیت عشایر و روستاییان در دست اقدام دارند.

علائی مقدم افزود: از سال ۴۵ تا ۶۵ در جامعه روستایی و عشایری رشد جمعیت را شاهد بوده ایم، اما از سال ۶۵ تا ۹۵ نه تنها رشد نداشته ایم بلکه آمارها منفی بوده است.

وی گفت: امسال در روز ملی روستا و عشایر حدود ۵۰۰ میلیارد تومان طرح افتتاح می‌شود که این طرح‌ها از اشتغال، زیرساخت بخش روستا و عشایر و ارتقاء سطح برخورداری از آب سالم است که از این بین ۳۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های آب رسیانی اعتبار تخصیص داده شده است.

رئیس سازمان عشایری کشور در خصوص بهداشت و درمان عشایر هم افزود:‌ حدود ۶۰۰ خانه بهداشت سیار برای عشایر تعیین شده که خود فرزندان عشایر، بهورزان این خانه‌ها برای بهره برداری از آن‌ها هستند.

علائی مقدم گفت: ۲۰ هزار پنل خورشیدی با هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی به بهره برداری رسیده و ۱۰۰ هزار سرپرست خانوار عشایر امسال بیمه رایگان می‌شوند.

وی افزود: مدارس عشایر و تحصیل آن‌ها هم در دستور کار ویژه است و طبق تفاهم نامه‌ای که با سازمان نوسازی مدارس کشور امضا شده ۵۰۰ میلیارد تومان برای تعمیر و تجهیز مدارس عشایر اختصاص داده شده است.

رئیس سازمان عشایری کشور گفت: ۲۰۰ هزار دانش آموز در خانواده‌های عشایری وجود دارند که ۶ هزار معلم و ۱۶ هزار کلاس درس آن‌ها را پشتیبانی می‌کنند.

علائی مقدم در خصوص واکسیناسیون عشایر هم افزود: با همت وزارت بهداشت ۶۳ درصد عشایر دز اول واکسن و ۴۴ درصد هم دز دوم را دریافت کرده اند.

وی گفت: ۶۶ هزار کیلومتر راه عشایری وجود دارد که تعمیر و نگهداری این راه‌ها با بودجه و اعتبارات استانی انجام می‌شود که انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی در اختصاص دادن بودجه بیشتر همکاری‌های لازم را داشته باشد.

رئیس سازمان عشایری کشور افزود: حدود ۵۰ سال است که کشور با خشکسالی روبرو است و عشایر هم در این بین آسیب‌های جدی دیده اند چرا که برای تولید نیاز اول آن‌ها مرتع است.

علائی مقدم گفت: ۸ و نیم میلیون تن در سال عشایر به علوفه نیاز دارند که از این بین هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تن را از مراتع طبیعی تامین می‌شود که برای تامین الباقی آن، با مشکل روبرو هستند.

وی افزود: نخستین اقدام ما برای کمک به عشایر خرید دام آن‌ها به صورت تضمینی است و دومین اقدامی که صورت گرفت در خصوص تسهیلات تولیدی بود که قرار بر این شد تا وام آن‌ها یک سال دیگر تمدید شود.

رئیس سازمان عشایری کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی در واردات نهاده‌های دامی تا این لحظه ۳۰۰ هزار تن نهاده را بین عشایر توزیع کرده و تا آبان ماه صد هزار تن دیگر نهاده دامی در اختیار عشایر قرار خواهد گرفت.

علائی مقدم افزود: در خصوص خرید دام مازاد عشایر با مشارکت شرکت پشتیبانی امور دام بابت هر کیلو دامی که عشایر تحویل می‌دهند باید سه کیلو نهاده دولتی در سیستم بارگذاری شود که متاسفانه با عدم وجود اعتبار کافی این روند کند شده است.

وی گفت: تا امروز ۸ هزار و ۵۰۰ هزار راس دام از عشایر و روستاییان خریداری شده که میانگین هر کیلو ۴۵ هزار تومان است.
رئیس سازمان عشایری کشور افزود: استان‌های خراسان رضوی، جنوبی و شمالی، فارس، سمنان، ایلام، گلستان و اصفهان درگیر خشکسالی هستند و ما باید برای کمک به آن‌ها خرید دام را تا ۳۰۰ هزار راس ادامه دهیم.

علائی مقدم در خصوص صادرات دام عشایر هم گفت: عشایر سالی ۱۰ میلیون راس دام پرواری تولید می‌کنند که در حال برنامه ریزی هستیم تا بتوانیم یک میلیون راس دام را به صورت مدیریت شده و با قیمت واقعی برای ارز آوری صادر کنیم و صادرات دام عشایر هفته گذشته مصوب شده است.

وی در خصوص قیمت واقعی گوشت قرمز هم افزود: این روزها که دانشگاه ها، مراسم‌های عزا و عروسی تعطیل هستند، بیماری کرونا سرانه مصرف گوشت را پایین آورده ما مازاد تولید گوشت قرمز داریم و هر کیلو گوشت قرمز باید به طور میانگین کیلویی ۱۰۵ هزار تومان فروخته شود و ما شاهد آن هستیم که با عدم نظارت‌های کافی دستگاه‌های نظارتی گوشت قرمز امروز به کیلویی ۱۷۰ هزار تومان رسیده و از تعزیرات، بازرسی و اصناف خواهشمندیم تا باجدیت اقدام کنند تا این فاصله قیمت‌ها کم شود.

رئیس سازمان عشایری کشور در پایان در خصوص برنامه‌های روز عشایر و روستا هم گفت: طبق برنامه در ۳۰ استان کشور روز ملی روستا و عشایر برگزار می‌شود که در این بین افتتاح پروژه‌های تولیدی، آبرسانی، دیدار با خانواده شهدا، اعلام دستاوردهای جامعه روستایی، برگزاری شورای عالی عشایری، بازدید از مناطق روستایی و عشایری با حضور وزیر جهاد کشاورزی در دستور کار قرار دارد.

کد خبر: ۱۱۰٬۷۸۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha