بازار؛ گروه بین الملل: در روزهای اخیر خبرهای مرتبط با بازار رمز ارزها بیشتر به سیاست چین مبنی بر ممنوعیت فعالیت در این حوزه و تاثیر آن روی قیمت رمز ارزها اختصاص داشت ولی بررسی ها نشان می دهد در کشورهای دیگر هم سیاستهای مهمی در حال اجرا است که می تواند زمینه را برای تغییراتی اساسی و بزرگ فراهم کند. یکی از این سیاستها پذیرش رمز ارزها به عنوان یک کالا در بازار کالاهای اساسی است. این طرح که برای اولین بار در هند پیشنهاد شده است می تواند تغییرات بزرگی را در بازار ایجاد کند.
نشریه اکونومیک تایمز کشور هند در این مورد نوشت: «بازار رمز ارزها را می توان یکی از مهم ترین بازارهای این روزهای دنیا دانست. بازاری که هم به دلیل ارزش بالا و هم به دلیل ساختار متفاوتش توجه سهم زیادی از فعالان اقتصادی را به خود جلب کرده است. حال دولت هند اعلام کرده است در نظر دارد بازار رمز ارزها را به عنوان یک بازار کالا در نظر بگیرد و مبادلات انجام شده در این بازار را در غالب عملکرد بازارهای کالایی مورد قانونگذاری قرار دهد.»
در ادامه این گزارش آمده است: «در صورتیکه این طرح دولت مورد تایید و اجرا قرار بگیرد، تمامی سیاستهایی که برای بازارهای کالایی وجود دارد برای بازار رمز ارزها هم اعمال می شود. مقرراتی از جمله مالیات، سرمایه گذاری و نظارت بر حجم و ارزش مبادلات روزانه و ماهانه.»
این روزنامه در ادامه نوشت: «در واقع با وارد کردن بازاررمز ارزها به دسته بازارهای کالایی این امکان را فراهم می کنیم که نظارت دقیقی بر ان داشته باشیم، ارزش و حجم و مبادلات را کاملا رصد کنیم و نرخ مالیات بر مبادلات و بر سود را نیز به عنوان بخش مهمی از درامد دولت کسر کنیم.»
دولت هند اعلام کرد طرح اولیه ارایه شده است و در صورت تایید وارد قانون رسمی کشور می شود. در این طرح نرخ مالیات برای مبادلات بازار رمز ارزها به طور دقیق تعیین شده است و فعالیت در این بازار قانونی و طبق نظارت دولت و دستگاه های اقتصادی انجام می شود.
بنابراین امکان استفاده از منابع مالی ان برای فعالیتهای غیر قانونی کم می شود. با این سیستم خریدار و فروشنده مشخص هستند و دولت می داند پولی که از طریق مبادله وارد حساب فرد دیگری شده است، در چه زمینه ای مورد استفاده قرار گرفته است.
این اولین بار در دنیا است که رمز ارزها در دسته کالا قرار می گیرند و پیش بینی می شود با تایید شدن این قانون، میزان پذیرش رمز ارزها در اقتصاد هند افزایش چشمگیری پیدا کند. البته هم اکنون هم بازار هند، رمز ارزها را پذیرفته است و گروه های زیادی در بخش مبادله و استخراج رمز ارزها فعالیت می کنند ولی افزایش نظارت بر ان و حمایت دولت و قانون از سرمایه گذاران در این زمینه بستر را برای رشد فعالیت در این عرصه فراهم خواهد کرد.
کارشناسان اقتصادی و صنعتی این وضعیت را مثبت ارزیابی می کنند و بر این باورند در صورت قرا گرفتن رمز ارزها در دسته کالاهای اساسی بخش زیادی از ضعف های موجود در بازار از بین می رود.
در روز بیست و هشتم سپتامبر سال ۲۰۲۱ میلادی ارزش رمز ارزها در بازار جهانی نسبت به روز قبل از کاهش اندکی داشت. این کاهش چندان چشمگیر نبود و نشان دهنده انتظار بازار برای تغییرات جدید است.
نظر شما