۱۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۲
صنعت گردشگری نگارستان ایران زمین‌گیر شد/ نگرانی از تعطیلی بوم گردی‌ها
کرونا شرایط میزبانی را از گلستان گرفت؛

صنعت گردشگری نگارستان ایران زمین‌گیر شد/ نگرانی از تعطیلی بوم گردی‌ها

گرگان- شیوع بیماری کرونا شرایط میزبانیِ مسافران نوروزی را از گلستان گرفت و صنعت گردشگری پایتخت اکوتوریسم و نگارستان ایران را زمین‌گیر کرد اما فعالیت‌های زیرزمینی ویلاهای اجاره‌ای همچنان تداوم دارد.

خبرگزاری بازار- زهرا بهرامی: از گلستان به عنوان نگارستان ایران زمین و پایتخت اکوتوریسم ایران یاد می‌شود و این استان هر سال با برپایی نوروزگاه‌های مختلف و آیین‌های سنتی اقوام ساکن در آن میزبان مسافران نوروزی بود.

استقبال مسافران از نوروز گلستان در سال های قبل به گونه ای بود که ضریب اشغال هتل‌های استان که در سایر فصول سال کمتر از ۵۰ درصد بود در ایام نوروز ۱۰۰ درصد تکمیل می‌شد؛ امسال با شیوع بیماری کرونا در کشور، شرایط میزبانی از مسافران نوروزی از گلستان هم گرفته و با تصمیم شورای تامین استان فعالیت تمام تاسیسات گردشگری در استان ممنوع شد و تاکنون ۸۰۰ میلیارد تومان به هتل‌داری استان خسارت وارد شده است.

رئیس جامعه هتل‌داران استان گلستان به خبرنگار بازار گفت: با شیوع کرونا و ابلاغ وزارتخانه و شورای تامین استان، فعالیت تمام هتل‌ها و تاسیسات گردشگری استان تا اطلاع ثانوی غیرمجاز و غیرقانونی است.

باب الله تجری با اشاره به اینکه با این ابلاغیه تمام فعالیت هتل‌داران گلستانی در زمینه اقامت، تالار، رستوران، کافی شاپ و ... تعطیل شده است، ادامه داد: تعطیلی هتل‌های گلستان از ۱۰ اسفند اجرا شده و بر اساس برآورد اولیه تا ۱۳ فروردین حدود ۸۰۰ میلیارد ریال خسارت به بخش هتلداری استان وارد شده است.

وی توضیح داد: این خسارت مربوط به لغو تمام مراسمات، رزرو هتل و ... است و اگر تعطیلی برای جلوگیری از شیوع کرونا افزایش یابد قطعا بخش هتلداری استان خسارت بیشتری خواهد دید.

رئیس جامعه هتلداران استان گلستان افزود: ضریب اشغال هتل‌های استان هر ساله در اسفندماه بین ۳۰ تا ۳۵ درصد بوده و از یکم تا هفت فرودین ضریب اشغال به ۱۰۰ درصد می‌رسید.

تجری تصریح کرد: تمام امید هتلداران به ایام پیک عید بود تا بتوانند به ضریب اشغال ۱۰۰ درصدی رسیده و قیمت مصوب را از مشتریان دریافت کنند اما امسال بر اساس برنامه ابلاغی هیچ یک از ۳۴ هتل‌های استان میزبان مسافران و گردشگران نیستند؛ این چالش بزرگی برای اقتصاد استان است و مشکلات ناشی از آن به راحتی قابل حل نیست.

مهمان نوازیم اما شرایط میزبانی نداریم

هرچند تعطیلی فعالیت تاسیسات گردشگری در گلستان را چالش بزرگ برای اقتصاد استان می‌داند اما دبیر شورای تامین استان گلستان معتقد است که گلستانی‌ها همچنان مهمان نواز هستند اما به دلیل قطع نشدن زنجیره شیوع کرونا شرایط میزبانی در گلستان فراهم نیست.

سیل و کرونا خسارت سنگینی به واحدهای بوم گردی گلستان وارد کرده است و زمینگیر شدن بسیاری از آنها دور از انتظار نیست

عبدالرضا چراغعلی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: زنجیره بیماری کرونا در استان قطع نشده و مراجعات بیماران به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان همچنان ادامه دارد.

وی بیان کرد: به همین دلیل تفرجگاه‌ها استان و همچنین واحدهای اقامتی و پذیرایی در استان تعطیل هستند؛ چراکه اگر رعایت نکنیم یقینا روند کنترل ویروس کرونا در استان طولانی‌تر می‌شود. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان متذکر شد: ما گلستانی‌ها مهمان نواز هستیم اما اکنون آماده میزبانی مهمانان نیستیم و از هموطنان می‌خواهیم با توجه به شرایط گلستان به این استان سفر نکنند.

وی با یادآوری اینکه استان گلستان به عنوان پایتخت اکوتوریسم ایران و سرزمین اقوام ایرانی هر ساله میزبان مسافران و گردشگران فراوانی بوده است، تاکید کرد: هموطنان عزیز توجه داشته باشند که مردم بافرهنگ گلستان مهمان نواز هستند اما در ایام عید و تعطیلات از پذیرش گردشگران و مهمانان معذور هستند.

زمینگیر شدن بوم گردی‌های گلستان دور از انتظار نیست

در حالی که شورای تامین استان و برنامه ریزان در حوزه گردشگری کشور، فعالیت تاسیسات گردشگری را برای قطع زنجیره شیوع کرونا در استان ممنوع کرده‌اند اما نگاه حمایتی برای دولت مشمول صنعت گردشگری گلستان نشده است و رئیس انجمن حرفه‌ای بوم گردی‌های استان گلستان معتقد است در این شرایط زمنیگیر شدن بوم‌گردی‌های استان دور از انتظار نیست.

عباسعلی باقری در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: سال ۹۸ با سیل در گلستان آغاز شد و با کرونا به پایان رسید؛ سیل و کرونا خسارت سنگینی به واحدهای بوم گردی گلستان وارد کرده است و زمینگیر شدن بسیاری از آنها دور از انتظار نیست.

وی افزود: در ابتدای سیل با وقوع سیل در مناطق شمالی استان، بر اثر تبلیغات سوء صدا و سیما و نگرانی‌های ایجاد شده فعالیت بسیاری از واحدهای بوم گردی استان تحث تاثیر سیل قرار گرفت و بسیاری از رزروها کنسل شد.

رئیس انجمن حرفه‌ای بوم گردی‌های استان گلستان ادامه داد: با این اتفاق تمام بوم گردی های استان با عدم اشتغال، خسارت و عدم مراجعه کننده مواجه شدند و پس از سیل وعده‌های بسیاری در خصوص استمهال وام‌های بانکی و جبران خسارت به واحدهای بوم گردی استان داده شد اما این وعده ها عملی نشد.

وی با اشاره به اینکه با شیوع کرونا در استان گلستان فعالیت واحدهای بوم گردی استان ممنوع شده است، خاطرنشان کرد: هرچند رئیس کل بانک مرکزی، از تاخیر سه ماهه در پرداخت اقساط خبر داده است اما خبری از بخشودگی نیست و بعید است این تاخیر به بوم گردی ها برای رهایی از مشکلات مالی کمک کند و با این شرایط دورنمای امیدوار کننده ای جهت مساعدت مالی و حمایت های دولتی از واحدهای بوم گردی دیده نمی‌شود و قطعا شرایط سختی پیش روی سرمایه گذاران در این بخش خواهد بود.

باقری با بیان اینکه با تعطیلی ۹۶ واحد بوم گردی فعال در استان بیش از ۵۰۰ نفر به طور مستقیم بیکار شده‌اند؛ یادآور شد: بوم گردی‌ها با سرمایه‌های کلان راه‌اندازی نشده‌اند و در این شرایط اگر نگاه حمایتی دولت مشمول آنها نشود بعید است این خسارت‌های مالی برای بوم گردی‌های استان قابل جبران باشد.

در شرایطی که فعالیت رسمی تمام تاسیسات گردشگری و ظرفیت هفت هزار تختی هتلینگ در واحدهای اقامتی، هتل آپارتمان‌ها، هتل‌ها و خانه مسافرها، مهمانپذیرها، اقامتگاه‌های بوم گردی و پانسیون‌های استان ممنوع شده اما فعالیت زیرزمینی ویلاهای اجاره‌ای در مناطق ییلاقی گلستان به ویژه در زیارت همچنان ادامه دارد و میهمانان ناخوانده استان مانع از قطع زنجیره کرونا شده‌اند.

کد خبر: ۱۰٬۸۷۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • منصور جعفربکلو IR ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
      0 0
      کارگر برق ساختمان از آعاز کرونا بیکارم و لنگ خرجی روزمره