به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مجید کیانپور گفت: با تجهیز شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به دستگاههای پیشرفته، دقیق، استاندارد و به روز دنیا با حساسیت بالا، و امکان انجام آزمایشات تکمیلی و دقیق، کیفیت ساخت و ساز پروژههای ملی و استانی ارتقاء یافته است.
وی افزود: این شرکت طی سالهای گذشته در راستای کمک به ارتقاء کیفی و افزایش طول عمر مفید پروژههای عمرانی و افزایش تابآوری آن اقدام به ساخت، خرید و تجهیز آزمایشگاههای خود به انواع دستگاههای خاص، دقیق و پیشرفته منطبق با استانداردهای روز دنیا کرده است که این اقدام تاثیر به سزایی در ارتقاء کیفی پروژههای عمرانی در کشور داشته است.
کیانپور با اشاره به تجهیز آزمایشگاه شیمی و فیزیک شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک گفت: این کارگاه به دستگاهها خاص، دقیق و با حساسیت بالا تجهیز شده است که میتوان به راه اندازی و بهرهبرداری از دستگاه جذب اتمی، دستگاه پتانسیومتری و دستگاه اسپکتروفوتومتر اشاره کرد.
وی با بیان اینکه اسپکتروسکوپی جذب اتمی یکی از دستگاههای مهم در زمینه آنالیز عنصری انواع آزمایشها است در تشریح راهاندازی و بهرهبرداری دستگاه جذب اتمی گفت: با بکارگیری دستگاه جذب اتمی مدل ContrAA ۳۰۰ کمپانی معتبر Analytik jena میتوان از منبع تابش پیوسته با تفکیک پذیری بسیار بالا به انواع آزمایشها سرعت داد و نیز امکان آنالیز چند عنصری را فراهم کرد. این دستگاه از حساسیت و دقت بالایی برخوردار بوده و قابلیت استفاده در آنالیز عنصری انواع مختلف نمونههای فلزی، خاک، آب و مصالح ساختمانی در شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک وجود دارد.
کیانپور همچنین به بهرهبرداری از دستگاه پتانسیومتری در آزمایشگاه شیمی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک اشاره کرد و افزود: تیتراسیون پتانسیومتری، روشی با دقت و صحت بالا است که در زمینه آنالیز گزینشی آنیونها و کاتیونها میتوان استفاده کرد و پتانسیومتر موجود در شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک قابلیت اندازه گیری یون کلر در انواع نمونههای سیمان، بتن و افزودنی بتن را دارا است.
وی همچنین به تجهیز و راهاندازی دستگاه اسپکتروفوتومتر در کارگاه شیمی و فیزیک اشاره کرد و تصریح کرد: یکی از دستگاههای مهم در زمینه آنالیز اکثر مولکولها و عناصر در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استفاد میشود دستگاه اسپکتروفوتومتر با قابلیت اندازه گیری انواع عناصر و ترکیبات از جمله نیترات، نیتریت، فسفات، سولفات، آمونیاک، روی، منگنز، سیلیسیوم، آهن، مس، کروم و ... است.
کیانپور با اشاره به اینکه همزمان با بکارگیری تجهیزات نوین و پیشرفته دنیا آزمونهای جدیدی در شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک شکل گرفت است، اظهار داشت: راهاندازی آزمون جدید برای تکمیل تستهای دانههای شیشهای مصرفی در راه سازی با هدف تعیین کیفیت، تعیین مقاومت در برابر مواد شیمیایی، تعیین ضریب شکست، تعیین پوشش شناوری و راهاندازی آزمون تعیین پوشش ضد رطوبت، راهاندازی آزمون جدید مقاومت مصالح مصرفی در بتن اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک ادامه داد: برای تکمیل راهاندازی آزمونهای مرتبط با ارزیابی مقاومت مصالح در مواجهه با شرایط مختلف، آزمون انبساط ملاتهای سیمان در معرض سولفات مطابق استاندارد ASTM C ۴۵۲، آزمون تغییر طول ملاتهای سیمانی در معرض محلول سولفات مطابق استاندارد ASTM C ۱۰۱۲، آزمون تعیین انقباض ملات سیمان در اثر خشک شدن مطابق استاندارد ASTM C ۵۸۶، آزمون تعیین تاثیر پوزالان یا پودر سرباره در جلوگیری از واکنش قلیایی-سیلیسی مطابق استاندارد ASTM C ۴۴۱ و آزمون تعیین تغییر طول بتن به دلیل واکنش سنگ قلیایی-کربناتی مطابق استاندارد ASTM C ۱۱۰۵ طی سالهای گذشته راهاندازی شدهاند.
کیانپور در پایان با بیان اینکه مدیریت و ارتقاء کیفیت طرحها تاثیر به سزایی در کاهش هزینهها برای کشور به همراه دارد گفت: شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به عنوان یک آزمایشگاه فنی و مهندسی پیشرو در کشور در راستای اهداف عالیه خود از هیچ کوششی برای کمک به ارتقاء کیفی و افزایش طول عمر مفید پروژهها منطبق بر استاندارهای ملی و بینالمللی دریغ نخواهد کرد و تلاش میکند با بومیسازی تجهیزات نوین و نرمافزارهای مورد نیاز کمک شایانی به نظام فنی و اجرایی کشور داشته باشد.
نظر شما