۲۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۸
هیچ بیمه ای در مناقصه توانیر شرکت نکرد| بلاتکلیفی مشترکان خسارت دیده از قطعی های برق
مدیر کل امور مشتریان توانیر در گفتگو با بازار:

هیچ بیمه ای در مناقصه توانیر شرکت نکرد| بلاتکلیفی مشترکان خسارت دیده از قطعی های برق

با وجود گذشت حدود ۶ ماه از سال هنوز تکلیف مشترکین خسارت دیده از قطعی برق مشخص نیست. مدیر کل امور مشتریان توانیر می گوید: هیچ شرکت بیمه ای در دو مناقصه اخیر شرکت توانیر، شرکت نکرده است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: حدود ۶ ماه از سال گذشته اما هنوز  تکلیف خسارت دیدگان قطعی ها و نوسانات اخیر برق مشخص نشده است. مسئولین توانیر که پیش از این از پرداخت خسارت های  ناشی از خاموشی ها به مشترکین تا پایان شهریور خبر داده بودند، حالا می گویند هنوز تکلیف شرکت بیمه ای پیمانکار در این بخش مشخص نشده است.  

آنگونه که عبدالامیر یاقوتی مدیرکل مدیریت مصرف و امور مشترکان توانیر به خبرگزاری بازار می گوید تا حالا دو بار مناقصه برای مشخص شدن تکلیف شرکت بیمه ای پیمانکار برای پرداخت خسارت به مشترکین خسارت دیده ناشی از نوسانات و قطعی های برق برگزار شده اما هیچ  نتیجه ای نداشته است.

به گفته او، بار اول که مناقصه در تاریخ ۱۲ مرداد برگزار شد، هیچ بیمه ای شرکت نکرد. در مناقصه  بار دوم که ۱۶ شهریور پاکات آن باز شد، تنها یک بیمه شرکت کرده که آن هم مدارک کاملی ارائه نداده بود و عملا مناقصه به نتیجه نرسید.  

در دو مناقصه اخیر برای تعیین تکلیف پیمانکار مربوط به پرداخت خسارت ناشی از قطعی های برق، هیچ بیمه ای شرکت نکرده است. اگر مناقصه سوم هم نتیجه ای نداشته باشد، خارج از این فرآیند پیمانکار تعیین خواهد شد

این مقام مسئول در صنعت برق ادامه داد: شنبه هفته آینده هم برای بار سوم این مناقصه برگزار می شود. چنانچه بازهم شرکت بیمه ای در آن حاضر نشود، خارج از این فرآیند پیمانکار مشخص خواهد شد.

او ادامه داد : در سال های گذشته تعداد کمتری از مردم از این امتیاز اطلاع داشتند و مراجعه کمتری برای دریافت خسارت می کردند. اما حالا به واسطه اطلاع رسانی که شرکت توانیر در ماه های گذشته انجام داده، بیشتر مردم از این فرصت مطلع هستند. به همین دلیل پیش بینی می شود مراجعات مردم برای دریافت خسارت بیشتر باشد.

مدیرکل مدیریت مصرف و امور مشترکان توانیر همچنین ادامه داد: همچنین قیمت لوازم خانگی در یک سال گذشته به شدت افزایش پیدا کرده و شرکت بیمه ای باید خسارت سنگینی را بابت خراب شدن وسایل برق پرداخت کند.   این در حالی است که حق بیمه ای که از مشترکین دریافت می شود، هیچ تغییری نکرده است. به همین دلیل شرکت های بیمه ای مدعی است که شرکت در این مناقصه برای آنها توجیه و صرفه اقتصادی ندارد.

این مقام مسئول در صنعت برق گفت: در سال ۱۳۹۱ بیمه دانا و در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ بیمه دی به عنوان شرکت بیمه‌گر مشترکان برق در مناقصه برنده و انتخاب شدند. در سال ۱۳۹۴ نیز پس از انجام مناقصه، شرکت بیمه پارسیان به عنوان بیمه‌گر انتخاب شد. همچنین در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بیمه دی و سال ۱۳۹۸  و ۱۳۹۹ هم بیمه کوثر برنده مناقصه شدند.

در حال حاضر ۳۶ میلیون مشترک برق در کشور وجود دارند که ماهانه به طور میانگین مبلغی حدود ۳.۶ میلیارد تومان به عنوان حق بیمه در قبض برق پرداخت می‌کنند

۳.۶ میلیارد ماهانه حق بیمه مشترکین برق
گفتنی است از مرداد ماه سال ۱۳۹۱ قرار بر این بود که تمامی وسایل برقی از سوی شرکت توانیر بیمه شوند و مبلغی در قبوض برق بابت همین مساله از مشترکان اخذ شود و با کسر این مبلغ، مشترکین خانگی در مورد مشکلات برقی که در خانه پیش می‌آید؛ بیمه شوند. در حال حاضر رقمی معادل ۱۰۰ تومان در ماه از مشترکان شهری و ۵۰ تومان در ماه از مشترکان روستایی اخذ می‌شود تا اگر حادثه ای برای وسایل برقی ایجاد شد؛ افراد بتوانند خسارت خود را از بیمه دریافت کنند. به عبارت دیگر اگر ۳۶ میلیون مشترک در کشور وجود داشته باشد ماهانه به طور میانگین مبلغی حدود ۳.۶ میلیارد تومان به عنوان حق بیمه در قبض های  برق از مردم دریافت می شود.

هرچند به دلیل پایین بودن مبلغ پرداخت بیمه نسبت به مبلغ قبض برق، برخی از مشترکان توجهی به آن نمی‌کنند؛ به همین دلیل در هنگام وقوع حادثه از چنین تسهیلاتی بی اطلاع هستند و پیگیر دریافت حق خود نمی‌شوند. در مقابل برخی افراد که از ارائه چنین تسهیلاتی آگاه هستند پیگیر دریافت حق بیمه خود می‌شوند که بسیاری از آن‌ها نیز نتیجه مورد رضایتی دریافت نمی‌کنند.

کد خبر: ۱۰۶٬۸۹۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha