۱۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۳
ویتنام در روابط تجاری خود با ایران از شیوه‌های جایگزین مالی استفاده کند
معاون بین‌الملل اتاق ایران:

ویتنام در روابط تجاری خود با ایران از شیوه‌های جایگزین مالی استفاده کند

معاون بین‌الملل اتاق ایران در دیدار با رایزن بازرگانی سفارت ویتنام در ایران از کاهش چشمگیر سطح مناسبات بین دو کشور انتقاد کرد.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، رایزن بازرگانی سفارت ویتنام در تهران با معاون بین‌الملل اتاق ایران دیدار کردند در این نشست که رایزن بازرگانی پیشین ویتنام در تهران نیز حضور داشت، ضمن تاکید بر کاهش سطح مناسبات بین دو کشور، استفاده از شیوه تهاتر با توجه به مشکلات بانکی موجود به عنوان یک راهکار، پیشنهاد شد.

محمدرضا کرباسی، معاون بین‌الملل اتاق ایران در این نشست حجم مورد نظر مقامات دو کشور در تبادلات را دو میلیارد دلار اعلام کرد که متاسفانه برخلاف برنامه‌ریزی‌ها شاهد کاهش چشمگیر سطح روابط هستیم. او همچنین به بخش عمده‌ای از کالاهای مورد نیاز ایران که می‌توان توسط ویتنام تامین کرد را مورد توجه قرار داد و گفت: تجربه گذشته نشان داده است ظرفیت خوبی برای برقراری روابط تجاری در حوزه پتروشیمی، کشاورزی، معادن، دارو و تجهیزات پزشکی، کالاهای و محصولات دریایی و کائوچو بین دو کشور وجود دارد.

معاون بین‌الملل اتاق ایران مسئله بعدی که در ارتباط بین ایران و ویتنام وجود دارد را برقرار نبودن پرواز مستقیم بین دو کشور دانست و ادامه داد: پس از تشکیل اتاق مشترک ایران و ویتنام و شورای مشترک، انتظار می‌رفت همکاری‌های دوجانبه در سطح بالاتری دنبال شود که متاسفانه محقق نشد. در این بین محدودیت صدور روادید نیز به عنوان یکی از موانع در برابر همکاری‌های مشترک قرار دارد.

او در ادامه به نتیجه و توافقاتی که در اجلاس کمیسیون مشترک بین ایران و ویتنام مبنی بر انعقاد موافقت‌نامه تعرفه ترجیحی درباره کالاهایی مانند نارگیل، موز، قهوه و فلفل از طرف ویتنام و پسته، سیب درختی، انجیر، زعفران، میگو و خرما از سوی ایران، صورت گرفت، اشاره و از اجرایی نشدن آنها انتقاد کرد.

بر اساس اظهارات کرباسی ظرفیت خوبی برای صادرات برنج، محصولات و میوه‌های استوایی ویتنام به ایران وجود دارد و اگر طرف ویتنامی عزم جدی داشته باشد می‌تواند کالاهای کشاورزی و صنعتی ایران را در مقابل وارد کند.

فعال شدن دوباره شورای مشترک بازرگانی دو کشور موضوع دیگری که از سوی معاون بین‌الملل اتاق ایران تاکید شد.

شرکت‌های ویتنامی علاقه‌مند به همکاری با طرف‌های ایرانی هستند

لی بانگوک، رایزن بازرگانی پیشین سفارت ویتنام در ایران نیز از ابراز تمایل شرکت‌های ویتنامی برای همکاری با ایران سخن گفت و تاکید کرد: فعالان اقتصادی ویتنام، اطلاعات خاص در مورد فضای کسب‌وکار ایران ندارند؛ اما تمایل دارند با شرایطی مشخص و در قالب یک چارچوب تعریف شده، با طرف‌های ایرانی همکاری کنند.

او عدم امکان استفاده از سیستم بانکی در مبادلات تجاری را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به اینکه در حوزه تهاتر، واردکننده و صادرکننده محصولات متفاوتی هستیم، لازم است هماهنگی بین این دو قبل انجام شود.

لی بانگوک از برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک قبل از شیوع کرونا سخن گفت و ادامه داد: برای اعزام و پذیرش هیات نیاز به اجماعی برای توافقات بهداشتی بین دو کشور به دلیل کرونا وجود دارد.

او در خصوص ویزا نیز گفت: مواضع خود را به مقامات رسمی ویتنام اعلام کرده‌ایم و در حال مذاکره بیشتر برای این موضوع هستیم.

سطح روابط تجاری ایران و ویتنام بیش از ارقام اعلام شده است
تان لانگ، رایزن بازرگانی جدید ویتنام در ایران با بیان این مطلب که برای صادرات برنج و میوه‌های استوایی پتانسیل زیادی در ویتنام وجود دارد، حجم اعلام شده تبادلات تجاری بین ایران و ویتنام در سال گذشته را کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و در عین حال این عدد را غیرواقعی خواند چراکه به اعتقاد او بخشی از مبادلات صورت گرفته با توجه به شرایط تحریم، ثبت نشده است.

ویتنام خدمات کنسولی به عراقی‌ها را توسط سفارت خود در ایران انجام دهد

مصطفی موسوی، رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام ضمن دعوت از رایزن تجاری ویتنام برای حضور در جلسات اتاق مشترک، به طور کلی برقراری و حفظ ارتباط در دنیای تجارت را آسان‌تر از دنیای سیاست دانست و تصریح کرد: در این بین موضوع اصلی، تبادلات مالی است که راهکارهای قابل اجرایی در این حوزه وجود دارد و می‌توان با هماهنگی دو طرف از آنها استفاده کرد.

او درباره تهاتر نیز گفت: در آینده نزدیک ناظری از سمت اتاق مشترک معرفی می‌شود که ناظر بر مبادلات تهاتری خواهد بود و این جزو خدمات اتاق مشترک به اعضای خود است.

این فعال اقتصادی پیشنهاد داد: با توجه به نبودن دفتر سفارت ویتنام در عراق، خدمات کنسولی به عراقی‌ها از طریق سفارت ویتنام در ایران انجام شود. به این ترتیب برقراری پرواز مستقیم بین ویتنام و عراق نیز اقتصادی می‌شود. در حال حاضر عراقی‌ها از کویت و اردن برای دریافت خدمات کنسولی از ویتنام اقدام می‌کنند.

رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام درباره همکاری دو کشور در حوزه کشاورزی نیز امضای تفاهم‌نامه‌ را پیشنهاد داد و  با توجه به اینکه وزرای کشاورزی دو کشور رئیس کمیسیون مشترک بین دو کشور هستندف تاکید کرد: امضای توافق‌نامه تعرفه ترجیحی دراین حوزه آسان‌تر خواهد بود.

موسوی با توجه به اینکه محصولات دیجیتالی و لوازم خانگی کوچک تولید شده در ویتنام کیفیت بهتری نسبت به نمونه چینی دارند، تاکید کرد: همکاری دو کشور در این حوزه نیز مورد تاکید است. هرچند در حال حاضر به دلیل عدم علاقه‌مندی تولیدکننده‌های ویتنام به ارتباط با تجار ایرانی، این کالاها از کشور سوم (امارات متحده) وارد ایران می‌شود که قیمت تمام شده آنها را در بازار ایران بالاتر می‌برد.

این فعال اقتصادی حضور در نمایشگاه‌های دو طرف پس از اجرای واکسیناسیون را موضوعی ضروری دانست و در عین حال پیشنهاد داد تا تسهیل شرایط صادرات به ویتنام در ایران چند آزمایشگاه ایجاد شود و کالاهای مورد نظر ویتنام را از نظر استانداردهای موردنظر این کشور، آزمایش کند.

کد خبر: ۱۰۶٬۷۵۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha